کد خبر 1175895
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طی دو تا سه روز اخیر درباره واکسن اسپوتنیک روسی اظهار نظرهایی شد؛ از او می‌پرسیم آیا شما مستندات آن را دیده‌اید؟ می‌گوید نه، اما در کل خوب نیست!

به گزارش مشرق، دکتر علیرضا رئیسی، در حاشیه مراسم بیست و پنجمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران که سیزدهم بهمن ماه با شعار نیم قرن تجربه وربع قرن سابقه در محل این پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: امسال علی رغم شیوع کرونا به ضرورت توجه به بیماری‌های غیرواگیر تاکید داشتم، چرا که این موضوع قرار بود به سندی برای مجموعه برنامه ریزی‌های ما تبدیل شود. اگر می‌توانستیم بار بیماری‌ها را محاسبه کنیم مشکلات کمتری در حوزه کرونا داشتیم و اولویت بندی برای واکسن بیماری راحت تر بود.

وی گفت: ما اگر یک میلیون واکسن به دستمان برسد باید بدانیم که به چه گروهی تزریق کنیم، این درحالی است که کشورهای دیگر به دلیل منابع زیادی که دارند نگران اولویت بندی نیستند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونا طی ۳ مرحله وارد کشور می‌شود

رئیسی به آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا در افرادی که دچار بیماری‌های غیرواگیر بودند، اشاره و خاطرنشان کرد: ۵۲ درصد مرگ و میرها در کشور انگلیس در مراکز نگهداری سالمندان و آنهایی بوده است که بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به آمار مرگ و میر کرونا در ایران هم اشاره و بیان کرد: در کشور ما هم ۷۴ درصد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در سالمندان مبتلا به بیماری زمینه‌ای بوده است؛ در همین راستا در حوزه بیماری‌های غیرواگیر بسیار جای کار داریم. چاقی، کم تحرکی و بیماری‌های متابولیکی خطراتی هستند که در کشور ما وجود دارند و هنوز هم با آنها دست به گریبان هستیم.

بیشتر بخوانید:

موافقت آلمان با خرید واکسن کرونای روسی و چینی

وی در ادامه به تعریف خود از معاونت پژوهش وزارت پرداخت و عنوان کرد: به نظر من وظیفه اصلی این معاونت پاسخ به سوالات حوزه سلامت است؛ به عنوان مثال باید بدانیم اثر محدودیت‌های اعمال شده برای سفرها در بروز و شیوع کرونا چقدر بوده است.

بیشتر بخوانید:

حمایت آلمان و مجارستان از واکسن کرونای روسیه

رئیسی با تاکید بر اینکه برعکس این موضوع هم صادق است و پژوهشگران بسیاری از کارها را نباید انجام دهند، بیان کرد: فردی که شخصیت پژوهشی داشته و به واسطه اعتباری که دارد با یک کلمه تمام کارهای ما را به باد می‌دهد و ما اگر صد نمونه هم بیاوریم دیگر کسی آن را باور نمی‌کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: طی دو تا سه روز اخیر درباره واکسن اسپوتنیک روسی اظهار نظرهایی شد؛ از او می‌پرسیم آیا شما مستندات آن را دیده‌اید؟ می‌گوید نه، اما در کل خوب نیست؛ این حرف‌ها تشویش ایجاد می‌کند و مردم اعتمادشان را از دست می‌دهند. در سیاست گذاری به ویژه افرادی که مرجع هستند باید به سمت اعتمادسازی مردم حرکت کنند. 

بیشتر بخوانید:

گلایه «رییسی» از اظهارنظرها درباره واکسن روسی

وی با اشاره به اینکه این روزها هرشخصی که می‌خواهد حرفی بزند برای او از عنوان «عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا» استفاده می‌کنند، یادآور شد: ستاد ملی مبارزه با کرونا مگر چند عضو دارد؟اگر ما به عنوان مراجع علمی حرف ضد و نقیض بزنیم دیگر مردم به ما اعتماد نمی‌کنند؛ نباید مرجعیت علمی خود را در کشور از دست بدهیم.

بیشتر بخوانید:

نگاهی به فرایند علمی تایید واکسن روسی

رئیسی تصریح کرد: کرونا بیماری بود که در سراسر جهان از یک نقطه آغاز شد و هیچ کشوری از دیگری جلوتر نبود، اما نگاه همه به بیرون است و مثال‌هایی درباره کنترل بیماری در مکان های مختلف در اروپا و آمریکا می.زنند. انگلیس که کشوری فوق العاده قوی محسوب می شود و یکی از نمادهای نظام سلامت است، به زانو درآمده و مرگ و میرهای ناشی از کرونا در آن از ۱۸۰۰ نفر عبور کرده است. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: همچنین مرگ و میرها در آلمان که یکی از قوی ترین کشورها در مدیریت بحران بوده به ۱۲۰۰ رسیده است و در آمریکا هم از ۴۴۰۰ نفر عبور کرده است؛ فراموش نکنیم این کشورها هرکاری می‌خواستند ، انجام می‌دادند. 

بیشتر بخوانید:

واکسن روسی کرونا در ۱۵ کشور تایید شد

وی در پایان با بیان اینکه آلمان دو سوم دستمزد مردم را پرداخت می‌کرد تا آنها در خانه بمانند، اظهار کرد: ما در ایران به فردی که اگر روزانه دو جفت جوراب نفروشد شام شب ندارد، نمی‌توانیم بگوییم در خانه بمان، به عنوان حوزه سلامت باید به طور همزمان به فکر سلامت و معیشت مردم باشیم چون تاب آوری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

هجمه علیه واکسن روسی سازماندهی شده است

در ادامه دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از مجموعه‌های آموزشی توقع داریم در کنار بحث آموزش و تولید بحث تکنولوژی و ایجاد ثروت در جامعه هم توجه ویژه‌ای شود، عنوان کرد: الگوهای موفق باید در سطح کشور کپی برداری شوند و از تجربه‌های موفق در گوشه و کنار کشور استفاده کنیم.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها