کد خبر 118129
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۵

انتخابات پارلمانی سوریه به عنوان سومین اقدام اصلاح طلبانه نظام سوریه روز گذشته در سرتاسر این کشور برگزار و با واکنش های مختلف روبرو شد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، انتخابات پارلمانی زودهنگام سوریه به عنوان یکی از اقدامات اصلاح طلبانه نظام بشار اسد برای حل بحران این کشور برگزار شد.

این انتخابات از صبح روز گذشته آغاز شد و تا ساعت 22 شب به وقت محلی ادامه داشت. بیش از 14 میلیون نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند. شمار نامزدهای این دوره انتخابات 7 هزار و 195 نفر از جمله 710 نامزد زن بود که برای کسب 250 کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت کردند.

12 هزار و 152 شعبه اخذ رای در سرتاسر سوریه به این امر اختصاص داده شده بودند و 200 رسانه نیز در چارچوب قانون اساسی سوریه انتخابات پارلمانی این کشور را پوشش دادند.

127 نفر از اعضای پارلمان سوریه نماینده کارگران و کشاورزان بودند و 123 نفر دیگر نیز نماینده دیگر گروه های ملت سوریه هستند. شمارش آراء انتخابات پارلمانی سوریه هم اکنون در حال انجام است، اما نتایج آن تاکنون مشخص نشده است.

"محمد ابراهیم الشعار" وزیر کشور سوریه در این رابطه اعلام کرد که استقبال گسترده ای از انتخابات شده است. تحلیلگران سیاسی، انتخابات سوریه را گامی دموکراتیک برای پایان دادن به حکومت تک حزبی در سوریه و تشکیل نظامی چند حزبی می دانند.

در همین حال مخالفان سوریه انتخابات مذکور را تحریم کردند و برخی رسانه های عربی مدعی شدند در انتخابات کنونی حتی یک نامزد مخالف نیز به چشم نمی خورد.

هر چند انتخابات پارلمانی سوریه پس از انتخابات محلی و همه پرسی درباره قانون اساسی جدید یکی از مهمترین اقدامات اصلاح طلبانه نظام بشار اسد برای پایان تنشها در این کشور به شمار می رود، اما کشورهای غربی و عربی در راستای اهداف ضد سوری خود این انتخابات را مضحک و فرمایشی توصیف کردند.

"بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل متحد در این رابطه گفت برگزاری انتخابات پارلمانی در سایه خشونتها در این کشور اقدامی غیرقابل قبول است.

وی ضمن مخالفت با برگزاری انتخابات در شرایط فعلی برگزاری گفتگوهای ملی و فراگیر را بهترین راه حل بحران کنونی سوریه دانست.

از سوی دیگر وزارت امور خارجه چین ضمن تقدیر از برگزاری انتخابات پارلمانی سوریه ابراز امیدواری کرد که این اقدام روند اصلاحات در سوریه را تسریع بخشد و به تحقق خواسته های ملت سوریه منجر شود.

به گفته تحلیلگران، با وجود هجمه های گسترده غربی و عربی علیه سوریه، انتخابات روز گذشته نشان داد دولت بشار اسد با وجود توطئه های داخلی و خارجی همچنان بر اوضاع این کشور تسلط دارد و اسد در اجرایی کردن وعده های اصلاحاتی خود کاملا جدی است و تلاش دارد تا پایه های دموکراسی را در کشور نهادینه کند.