دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در این سالها با ایستادگی و مقاومت، در همه عرصه‌ها پیشرفت کرده و به قدرتی جهانی تبدیل شده که همه جهان روی آن حساب ویژه‌ای باز می‌کنند.

به گزارش مشرق، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در ابتدای سخنرانی خود ضمن تبریک چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در این سالها با ایستادگی و مقاومت، در همه عرصه ها پیشرفت کرده و به قدرتی جهانی تبدیل شده که همه جهان روی آن حساب ویژه‌ای باز می‌کنند.

مهمترین محورهای سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان به شرح زیر است:

- ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سپری شده است و این جمهوری پایدار مانده و در تمام زمینه ها پیشرفت کرده است حتی به قدرت منطقه ای بزرگی تبدیل شده که روی آن حساب می شود.

-به مردم بحرین در دهمین سالگرد انقلاب شان تبریک می‌گویم، آنها فداکاری‌ها و جانفشانی‌های متعددی را برای تحقق آزادی داشته اند، البته آیت الله شیخ عیسی قاسم در جایگاه رهبری این انقلاب ایثارگری‌های فراوانی داشته است.

-از صفات مشترک رهبران شهید مقاومت که امروز در یادبود آنها با شما صحبت می‌کنم، این بود که در پروژه مقاومتی ذوب شده بودند و جز مقاومت و ایستادگی هیچ هدف دیگری را دنبال نمی‌کردند.

-امروز مقاومت توانمندی‌های گسترده و پیشرفته‌ای دارد و به مرحله‌ای از ثبات و اقتدار رسیده است، مرحله‌ای که رسیدن به آن در زمان حیات رهبران شهید مقاومت شرایط مختلفی را می‌طلبید.

-رهبران شهید مقاومت همه سختی‌ها را به جان خریدند تا پروژه مقاومت روبه جلو رفته و پیشرفت داشته باشد. ما در این روزها به مواضع شیخ راغب حرب برای مواجهه با عادی سازی روابط بسیار نیاز داریم.

-ما به روحیه شهید عماد مغنیه برای توسعه توانمندی مقاومت نیاز داریم که البته برادران حاج عماد هم اکنون به تحقق این مهم، همت گمارده اند.

-ما باید به وصیت شهید سیدعباس موسوی درباره حفظ مقاومت و خدمت رسانی به مردم جامه عمل بپوشانیم.

-ما به وصیت سید عباس موسوی در همه عرصه‌ها و میدان‌های مواجهه عمل می‌کنیم و زمانی که ملت لبنان مورد تهدید رژیم صهیونیستی یا تروریست‌ها قرار بگیرند در دفاع از این مردم شریف هیچ درنگی نخواهیم کرد و کم نخواهیم گذاشت.

-سخن گفتن از قراردادن لبنان تحت منشور هفتم سازمان ملل، یک طرح مردود، شکست خورده و در عین حال عجیب است و در واقع این گونه اقدامی دعوت به جنگ و اشغال لبنان از سوی نظامیان بیگانه محسوب می‌شود.

-هرگز از هیچ طرفی سخن گفتن درباره قرار گرفتن لبنان تحت منشور هفتم سازمان ملل را به هر دلیلی نمی‌پذیریم و این مساله هرگز توجیه پذیر نیست.

-بین المللی سازی مساله لبنان، پوششی برای طرح جدید اشغال این کشور است و کسانی که به دنبال بین‌المللی سازی این موضوعات هستند منافع لبنان را در نظر نمی‌گیرند و البته منابع اسرائیل برای آنها در اولویت قرار دارد.

-ما هرگونه طرحی در زمینه بین المللی‌سازی موضوعات داخلی در لبنان را نمی‌پذیریم و آن را خطری برای آینده کشورمان می‌دانیم.

-البته کمک‌ گرفتن از کشورها و طرف‌های دوست (با لبنان) برای حل بحران لبنان مساله‌ای ندارد و موضوعی است که امروز همین مساله در حال رخ دادن است اما اصل موضوع این است که باید همه تمرکز ما روی لبنانی‌ها باشد.

-بین‌المللی سازی موضوع لبنان، تلاشی در جهت برتری دادن به یک گروه لبنانی در برابر تضعیف یک گروه دیگر است. هر کسی که در این تحولات به دیگران توهین می‌کند در واقع ضعف و ناتوانی خودش را نمایان کرده است. البته یک جریان وجود دارد که تنها هدفش توهین و اتهام زنی به حزب الله بدون هیچ دلیل و مدرک است.

-من از مردم حامی مقاومت و دوستداران آن می‌خواهم که در برابر این تحرکات مقابله به مثل نکنند، چون ما همانند این جریان توهین کننده نیستیم. ما قوی هستیم و احساس شکست نداریم که بخواهیم پاسخ این حملات را بدهیم، این جریانات هیچ تاثیری بر حرکت مقاومت نخواهند گذاشت.

-آنچه علیه ما از اتهام‌زنی‌ها و اهانت‌ها جریان دارد، خارج از هرگونه عرف دینی، اخلاقی و موازین قانونی است.

-اسرائیل در راستای اهداف و پروژه صهیونیستی خود حتی یهودیان را به قتل رسانده است، آنها یهودیان بسیاری را در کشورهای مختلف جهان به دلیل مخالفت با عزیمت به فلسطین به قتل رسانده‌اند.

-در جریان تحولات اخیر مشاهده کردیم که یک جریان برنامه‌ریزی شده، هدفمند و مزدور علیه حزب الله لبنان وجود دارد. البته این حملات علیه حزب الله نتوانسته چهره این جنبش مقاومتی را در محیط پیرامونی و در بین هوادارانش مخدوش سازد.

-من معتقدم انفعال برخی از هواداران مقاومت در اثر این حملات را نباید به کل حامیان مقاومت نسبت داد و ما باید با این گونه مسائل را درمان کنیم.

-ما بار دیگر بر اعلام نتایج تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت تاکید می‌کنیم و دستگاه قضایی لبنان باید به مسئولیت‌هایی که در این پرونده برعهده دارد، عمل کند.

-من معتقدم هیچ جریانی نیست که خواهان عدم تشکیل دولت باشد، تشکیل دولت لبنان به نفع همه است و طرح این مساله که باید تا زمان رسیدن به توافق میان ایران و آمریکا منتظر ماند، پوچ و بی ارزش است. ما هرگز نباید در موضوع تشکیل دولت لبنان منتظر کشورهای خارجی باشیم و در روند حل این بحران ناامید شویم.

-همه باید به مسئولیت‌های خود در مسیر تشکیل دولت جدید لبنان عمل کنند و اینکه مسئولیت عدم تشکیل دولت جدید را بر گردن ریاست جمهوری لبنان بیاندازیم، غیرمنصفانه است.

-ما مطالبات جریان‌هایی خاص برای بدست آوردن برخی وزارتخانه‌ها و همچنین نگرانی‌ها از اینکه یک حزب به یک سوم معطل دست یابد را درک می‌کنیم، اما اصرارها بر روی تشکیل کابینه جدید با ۱۸ وزیر را درک نمی‌کنیم، متاسفانه برخی جریانات با طرح این مسائل در صدد به بن بست رساندن تشکیل دولت لبنان هستند.

-البته برخی در تلاش هستند شرایط لبنان را به سوی ایجاد تنش شدید سوق دهند و در شبکه‌های اجتماعی خود در این راستا فعالیت می‌کنند.

-تحولات بزرگی در منطقه در حال رخ دادن است و لبنان به عنوان بخشی اساسی از منطقه، از این تحولات تاثیر می‌پذیرد.

-البته در جریان این تحولات شاهد هستیم که عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با نگرانی واضح و آشکاری موضوع هسته‌ای ایران را دنبال می‌کنند.

-اعلام این مساله از سوی واشنگتن برای توقف حمایت از جنگ در یمن تصمیمی مثبت است و در نتیجه مقاومت یمنی‌ها بدست آمد.

-در موضوع جنگ یمن ما نیز شاهد نگرانی همزمان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی هستیم، البته در شرایط کنونی ارتش یمن و کمیته‌های مردمی در همه جبهه‌ها از دشمن قوی‌تر هستند.

-سخن گفتن آمریکایی‌ها درباره اینکه ماموریت‌شان در سوریه حفاظت از میادین نفتی این کشور نیست، با تلاش‌ها برای احیای داعش در سوریه همزمان شده است. البته اولویت اصلی دولت جدید آمریکا، چین است که تهدید اصلی برای آمریکا در مساله اقتصاد محسوب می‌شود.

-این روزها همچنین هیچ طرفی درباره معامله قرن که از ترامپ اعلام شد، سخن نمی‌گوید تا جایی که احساس می‌شود این طرح از بین رفته یا در حال از بین رفتن است.

-معامله قرن در اثر ایستادگی و مقاومت ملت و رهبران فلسطینی و البته حمایت‌های محور مقاومت نفس‌های آخرش را می‌کشد.

-نصرالله با تمجید از موضع مردم مصر و اردن در مخالفت با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، گفت: کشورهای عربی و اسلامی نظیر الجزایر، تونس، پاکستان و برخی دیگر کشورها همچنان در مخالفت با عای سازی روابط استوار و محکم هستند.

البته حکام کشورهایی نظیر سودان نیز خواهند فهمید که عادی سازی روابط با اسرائیل مشکل اقتصادی آنها را حل نخواهد کرد. من البته معتقدم اسرائیلی‌ها بیش از اندازه موضوع عادی سازی روابط را بزرگنمایی کرده‌اند.