کد خبر 1182332
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲

سفر محمدباقر قالیباف به روسیه گرچه با حواشی سیاسی روبه‌رو شد ولی بررسی ها حاکیست که موفقیت‌های دیپلماتیک جالبی در این سفر در حوزه‌های اقتصادی و امنیتی به‌دست آمده است.

به گزارش مشرق، سفر محمدباقر قالیباف به روسیه گرچه با حواشی سیاسی رو به رو شد ولی بررسی های خبرنگار جهان نیوز، حاکیست که موفقیت های دیپلماتیک جالبی در این سفر در حوزه های اقتصادی و امنیتی به دست آمده است. در این میان پیگیری خبرنگار جهان نیوز نشان می دهد که قالیباف در این سفر با مقامات ارشد روسیه روابط دیپلماتیک موثری برقرار کرده و بلافاصله بعد از این سفر برخی مقامات ارشد روسیه برای دیدار با قالیباف و سفر به تهران و ادامه روند ایجاد شده، اعلام آمادگی رسمی کرده اند.

برخی از ناظرین سیاسی معتقدند که دستاوردهای سفر قالیباف در فاصله نه چندان طولانی اثر آشکار خود را نشان خواهد داد و تحولات مهمی پس از این سفر و تقدیم پیام رهبر معظم انقلاب به پوتین اتفاق خواهد افتاد. لازم به ذکر است که به اعتقاد کارشناسان روابط بین الملل از ضعف های اساسی سیاست خارجه دولت تدبیر و امید، عدم استفاده کامل از ظرفیت های قدرت های شرق در راستای کسب منافع بیشتر اقتصادی و بین المللی بوده است.

دو راهبرد کلان اصلاح‌طلبان برای انتخابات

تلاش هایی در میان برخی از فعالین اصلاح‌طلب و اعتدالی  برای ساختن دوگانه پوتین ـ بایدن شروع شده است و همچنین رصد مواضع برخی از فعالان جریان اعتدالی و اصلاح طلب نشان می دهد که بخشی قابل توجهی از این جریان برای انتخابات آینده، روی دو محور اصلی «فضای مجازی» و «سیاست خارجی» سرمایه‌گذاری ویژه کرده است. تصور و راهبردهای کلان آنها به شرح ذیل است:

الف: مسأله اصلی مردم، سیاست خارجی است و باید گزاره سیاست خارجی ـ معیشت را مقابل گزاره مقاومت ـ‌ معیشت قرار دهیم به‌ویژه که اکنون دموکرات‌ها در آمریکا روی کار آمده‌اند.

ب: مشکلات کشور ناشی از دو موضوع بوده که یکی از آنها حاکمیت دیدگاه ترامپ بر آمریکا بود که اکنون رفع شده و دومی، موانع داخلی است که ناشی از مواضع جریان انقلابی است.

رکورد جهانگیری در میان اصولگرایان!

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که اسحاق جهانگیری حائز بیشترین رای منفی از سوی اصولگرایان بوده است و این در حالیست که براساس تمامی نظرسنجی های صورت گرفته شده اخیر، جهانگیری در میان کاندیداهای احتمالی اصلاح طلب در میان اقشار مختلف مردم نیز در رده های اول آرای منفی مردمی قرار داشته است.

لازم به ذکر است که جهان نیوز پیش از این نیز در بولتن شماره شش خود نوشته بود: طی هفته های اخیر که چهره ها و احزاب اصلاح طلب فعالیت های انتخاباتی خود را افزایش داده اند، نام های زیادی از جریان اصلاحات به عنوان گزینه کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح می شود. اما برای فعالین سیاسی نکته جالب توجه اینجاست که نام اسحاق جهانگیری در میان فهرست کاندیداهای اصلاح طلب چندان دیده نمی شود. این در حالی بود که تا چند سال قبل اصلاح طلبان همواره از جهانگیری به عنوان یکی از محتمل ترین گزینه های خود برای ۱۴۰۰ نام می بردند.

او حتی به عنوان گزینه دوم و کاندیدا کمکی در انتخابات ریاست جمهوری در مناظرات حاضر شد و اصلاح طلبان عملکردش را در آن مناظرات بسیار پسندیدند. بعد از انتخابات ریاست جمهوری نیز در زمانی که وی ارز ۴۲۰۰ تومانی را مطرح کرد، از او به عنوان یک سوپرمن یاد کردند! اما اینک چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، دیگر احزاب و چهره های سیاسی اصلاح طلب تمایلی به ریاست جمهوری او نشان نمی دهند.

به اعتقاد برخی ناظران سیاسی دلیل این بی تمایلی نیز در شکست او و روحانی در دولت تدبیر و امید است و به نظر می رسد که اصلاح طلبان به علت دورماندن از خشم افکار عمومی در انتخابات آتی، مجبورند علاوه بر روحانی از جهانگیری نیز باید اعلام برائت و یا دوری سیاسی کنند. در این میان حزب کارگزاران که جهانگیری از اعضای اصلی آن محسوب می شود نیز حاضر نشده که از جهانگیری به عنوان گزینه اصلی خود برای انتخابات ریاست جمهوری نام ببرد.