کد خبر 118285
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۳

معاون پژوهشی وزیر علوم بر لزوم ارتباط ۲ طرفه صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: 2 سال است این حرف‌ها را می‌زنیم اما متاسفانه وزارت نفت هم اکنون بیش از یک سال است که در سکوت و خاموشی بوده و حتی همکاری‌های گذشته نیز دچار رکود شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمد مهدی‌نژاد نوری معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری این معاونت که پیش‌ازظهر امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، ضمن اشاره به هشتمین جشنواره ملی فناوری شیخ بهایی در اصفهان، هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقاء سطح و جایگاه فناوری‌های پیشرفته در کشور و تجاری سازی آنها و نهایتا توسعه کسب و کار دانش بنیان برشمرد.

وی افزود: شاید در بدو تأسیس جشنواره به صورت چند دستاورد محدود با سطحی ابتدایی بود اما اکنون این شاخص‌ها چه در تعداد شرکت‌ کنندگان و چه در سطح کیفی بسیار بهبود یافته و هم اکنون هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌المللی قابلیت رقابت را دارد.

معاون پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بخش‌های جدیدی در جشنواره به وجود آمده است، تصریح کرد: ایجاد فضایی جهت عرضه ایده‌های نوآورانه که متکی به خلاقیت و در جهت عرضه محصولات در حوزه‌های مختلف هستند ازجمله بخش‌های این جشنواره است.

وی افزود: از دیگر بخش‌های جدید بخش فناوری‌های صنعت ساز است؛ ما همیشه شاهد بودیم رسانه‌ها گزارش‌هایی از افراد مختلف که در دستاوردهای جدیدی داشته‌اند ارائه می‌دهند و سؤالی که همیشه به وجود می‌آید این است که این دستاوردها به تولید رسیده یا خیر؟ در واقع این سؤال معمولا بی‌جواب مانده است، البته گویا امری در کار است که این ایده‌ها به نتیجه نرسد.

مهدی‌نژاد با بیان اینکه ایده فقط 30 تا 40 درصد کار است، افزود: ما بقیه مراحل باقی مانده شامل بررسی وجود بازار برای محصول، نفوذ در بازار هدف و کسب منابع مالی جهت سرمایه گذاری است؛ در واقع آنچه به عنوان فناوری توسعه یافته و ایده به پدیده تبدیل شده است، حال کار سنگینی برای تجاری کردن پدیده باید انجام شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای تجاری ساختن ایده‌های نیازمند کار کارشناسی هستیم، اظهار داشت: ازجمله کارهای شایسته این جشنواره معرفی فناوری‌های آماده تولید و قیمت گذاری و میزان سرمایه گذاری مورد نیاز و بازار هدف آنها است.

وی ادامه داد: 700 میلیارد تومان اعتبار برای صندوق نو آوری و شکوفایی پیش بینی شده که توسط کمیسیون تلفیق تایید و در صورت تصویب در صحن علنی مجلس انشاالله با تصویب اساسنامه‌ها و ابلاغ آن امیدواریم شرکت‌های دانش بنیان افزایش یابد.

مهدی‌نژاد با بیان اینکه ما مبنا را به همکاری با بخش‌های خصوصی و عقد قرار داد با شرکت‌های خصوصی گذاشته‌ایم، تصریح کرد: وقتی نوآوری به صنعت تبدیل شد و محصول به بلوغ رسید از پارک خارج شده و به صنعت می‌رود اما شرکت‌ها در صورت علاقه می‌توانند با ورود به ایده‌های جدید کماکان در پارک حضور داشته باشند.

وی با اشاره به تفاوت جشنواره شیخ بهایی و جشنواره خوارزمی اظهار داشت: در جشنواره شیخ بهایی مواردی بررسی و جایزه می‌گیرند تا شائبه موازی کاری به وجود نیاید؛ به طور عمده به طرح‌های کار آفرین و ... جایزه تعلق می‌گیرد.

معاون پژوهشی وزارت و تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری جشنواره در شهر اصفهان، اظهار داشت: جشنواره شیخ بهایی از معدود جشنواره‌های ملی است که خارج از تهران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به وظایف پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد گفت: اصلی‌ترین و مهم‌ترین وظایف پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد تحت پوشش قرار دادن و حمایت از نخبگان، نو آوران و فناوران است.

مهدی‌نژاد با اشاره به سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" تصریح کرد: امسال را باید سال شکوفایی ماموریت‌ پارک‌های علم و فناوری دانست زیرا از ابتدا برای این امر به وجود آمدند و با حمایت در عرصه‌های مختلف زمینه را برای تحقق هر چه بهتر شعار امسال فراهم سازند.

وی با اشاره به حضور پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در ایران سلامت IRAN  HEALTH امسال اظهار داشت: از آنجایی که ماموریت پارک‌های علم و فناوری حضور در حوزه‌های دچار کمبود است لذا این پارک‌ها به حوزه سلامت که حوزه بسیار مهم و حساس هستند، وارد شدند و طرح‌هایی از قبیل ساخت ثبت دستگاه‌های MRI سی تی اسکن، رباط جراح و نرم افزارهای بسیار پیشرفته پزشکی در دست دارند.

وی افزود: با توجه به شعار امسال فرصت خوبی شد که در کنار ایران سلامت بخشی را به پارک‌های فعال در حوزه سلامت اختصاص دهیم تا شرکت‌های سازنده داخلی و پارک‌های علم و فناوری همدیگر را بهتر بشناسند.

مهدی‌نژاد با اشاره به محوریت علم و فناوری مازندران افزود: این پارک از همان ابتدای تاسیس با امضای قرار داد با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بنا به این بوده که یکی از محور‌های اصلی‌اش حوزه سلامت باشد؛ البته نباید فراموش کنیم که همه رشته‌های دانشگاهی در حوزه سلامت دخیل هستند.

وی با بیان اینکه از اهداف جدی نظام ارتباط نزدیک و ۲ طرفه صنعت و دانشگاه است، اظهار داشت: 2 سال است  این حرف‌ها را می‌زنیم اما متاسفانه وزارت نفت هم اکنون بیش از یک سال است که در سکوت و خاموشی بوده و حتی همکاری‌های گذشته نیز دچار رکود شده است.