وزیر بهداشت گفت: با طرح شهید حاج قاسم سلیمانی توانستیم به سرعت و در حدود ۴۰ روز مرگ‌ها را کاهش دهیم؛ دنیا برآورد کرده بود که باید در آن ایام روزی ۱۲۰۰ مرگ داشته باشیم اما تعداد مرگ‌ها دو رقمی شد.

به گزارش مشرق، دکتر سعید نمکی در هجدمین آیین پویش ره سلامت ضمن تشکر از همه افرادی که در دوران شیوع کرونا با این وزارتخانه همکاری داشته‌اند با بیان اینکه سالی که گذشت سراسر از سختی و مشکلات بود اظهار داشت: ما همواره مورد حمایت و رعایت پروتکل‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب قرار داشتیم و رئیس‌جمهور هم در این خصوص حمایت‌های خوبی داشتند و حداقل هفته‌ای دوروز برای این موضوع وقت می‌گذارند.

ببینید:

فیلم/ نقش طرح "شهید سلیمانی" در توقف مرگ‌های کرونایی

وی همچنین با قدردانی از سازمان بسیج، نیروهای مسلح، صدا و سیما و اصحاب رسانه، عنوان کرد: افتتاح پروژه‌ای که امروز شاهد آن بودیم با همکاری و کمک سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه بوده است اگر چه کمک بانک جهانی به ما کم بود اما فتح بابی بود که دنیا بفهمد، جمهوری اسلامی ایران در سال‌هایی که مورد تحریم قرار گرفته، توانسته روی پای خود بایستد و از این موج‌ها و طوفان‌ها بگذرد و پرچم افتخار خود را بر قله‌های سربلندی برافرازد؛ ایران آنقدر مستحق قهر و کین نیست، این اولین‌ پیامی بود که از قفل تحریم‌ها به آن رسیدیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: زمانی که کرونا در ایران مطرح شد، ما خود را در گردابی بزرگ احساس کردیم که قرار بود با دستان بسته در این اقیانوس بلا حرکت کنیم و با سختی‌های بسیاری مواجه شدیم؛ به طوری که اجازه تامین ماسک، گان و مهمات اصلی این حمله سنگین و دفاع توان فرسا را ندادند و این بزرگترین افتخار ما بود که در ۵۰ روز با لطف الهی از واردکننده به یک تولیدکننده و بعد به یک صادرکننده تبدیل شدیم.

نمکی با بیان اینکه برای واردات دارو هم ما را آزار دادند و باید هزار راه را طی می‌کردیم، خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه به دروغ می‌گفتند راه دارو و تجهیزات برای جمهوری اسلامی ایران بسته نیست، برای تهیه دارو بزرگترین مشکلات را برای ما در حمل و نقل و نقل و انتقالات مالی ایجاد کردند و اگر لطف خدا و تلاش همکاران ما نبود، طبق پیش بینی آنها در این باتلاق فرو می‌رفتیم اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه دستاوردی در جمهوری اسلامی ایران به دست آمد که بسیار ارزشمند بود و حتی یک بیمار پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نشد.

وی ادامه داد: نه فقط بیمار مبتلا به کرونا، بلکه بیماران غیر کرونایی هم پشت در هیچ بیمارستانی نماندند که اگر مانده بودند، رسانه‌های خارجی جنجال برپا می‌کردند و ما را در عرصه بین المللی تخریب می‌کردند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه توانستیم در مدت کوتاهی ۲۵۰۰ تخت آی سی یو اضافه و ۸۰ تخت آماده برای پشتیبانی تأمین کنیم، بیان کرد: بعد از اینکه خودمان را در برابر این هجمه آراستیم، سراغ زیرساخت‌های حوزه بهداشت رفتیم که یک میراث به جا مانده از اندیشمندانی است که سالها به این زیرساخت‌ها پرداخته بودند. از آنجا به بعد دیگر بهورزها به جای پرستاران تبدیل به مدافعان خط مقدم جبهه شدند. ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت در این طرح مشارکت داشتند و توانستیم با کمک بسیج در اسفند و فروردین گذشته به سرعت میزان مرگ و میر و بستری‌ها را کاهش دهیم.

نمکی به طرح شهید سلیمانی اشاره و عنوان کرد: با طرح شهید حاج قاسم سلیمانی توانستیم به سرعت و در حدود ۴۰ روز مرگ‌ها را کاهش دهیم؛ دنیا برآورد کرده بود که باید در آن ایام روزی ۱۲۰۰ مرگ داشته باشیم اما تعداد مرگ‌ها دو رقمی شد. آنهایی که بزرگترین و کهن‌ترین زیرساخت های نظام سلامت و برخوردارترین خزانه‌های جهان را داشتند، سرگردان شدند و متاسفانه هزاران مرگ را در روز شاهد بودند اما ایران سرافراز با تکیه بر همدلی و وفاق و اندیشه مدیریتی توانست دستاورد بزرگی به دست آورد.

وی بیان کرد: آنچه امروز در افتتاح پروژه‌های بانک جهانی دیدیم، گرچه از نظر کمیت کوچک است، اما از نظر کیفیت پرمعنی است و این سیگنال به جهان داده شد که ایران می‌تواند بعد از سالها محرومیت، از این امکانات برخوردار شود. در عین حال جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی را حیف و میل نمی‌کند. کمیته‌هایی از پاکیزه‌ترین افراد تشکیل شده و لحظه به لحظه همه چیز را رصد کردند، امروز مسئولان سازمان جهانی بهداشت مشاهده کردند که این دستگاه‌ ها در جای جای ایران قرار گرفته است.

نمکی در پایان عنوان کرد: امروز مسئولان جهانی بهداشت و دنیا متوجه شدند که اگر ایران را کمک کنند، کمک به تقویت نظام سلامت است، این اقدام بانک جهانی فتح بابی است برای مراحل بعدی و پذیرفتند که باید در مراحل بعدی نیز کمک کنند؛ دنیا فهمید که باید به ایران کمک کند.

منبع: تسنیم