کد خبر 1184962
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۷

طبق تحقیق جدید دانشمندان, ۲۲ درصد از افرادی که از بیماری کرونا بهبود یافته‌اند ممکن است بعد از ۶ ماه دچار ریزش مو شوند.

به گزارش مشرق، خستگی، درد قفسه سینه و از دست دادن حس بویایی و چشایی اثرات طولانی مدت شناخته شده‌ی ویروس کرونا است؛ در این بین دانشمندان با تحقیقات جدید خود یکی دیگر از اثرات جدید طولانی مدت این ویروس را شناسایی کردند.

بیشتر بخوانید:

«پوست» کرونایی چه نشانه‌ای دارد؟

پایگاه خبری "دیلی میل" در این باره نوشت, طبق یک مقاله علمی جدید، تقریباً یک چهارم از مبتلایان به ویروس کرونا بعد از ۶ ماه ممکن است مجبور شوند خود را با ریزش مو نیز سازگار کنند.

این مطالعه که در نشریه "The Lancet" منتشر شده، نشان می‌دهد که ۳۵۹ نفر از ۶۵۵ بیمار بستری در ووهان چین (۲۲ درصد) ۶ ماه پس از ترخیص دچار ریزش مو شده‌اند.

متخصصان پوست می‌گویند ریزش مو یک واکنش طبیعی فیزیولوژیکی به یک رویداد استرس زا مانند یک بیماری عفونی و موقتی است, اما کووید۱۹ می‌تواند به بیماری‌هایی مانند "آلوپسی" مرتبط باشد که منجر به ریزش غیرقابل برگشت مو می‌شود.

بیشتر بخوانید:

چرا به خارش سر مبتلا می شویم؟

محققان "آکادمی علوم پزشکی" چین درباره هدف خود می‌گویند: «هدف این مطالعه توصیف پیامدهای طولانی مدت سلامتی بیماران مبتلا به کووید۱۹ بود که از بیمارستان مرخص شده‌اند.»

بیمارانی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند از ۷ ژانویه تا ۲۹ مه سال ۲۰۲۰ از بیمارستان "جین یین تان" در ووهان مرخص شده‌اند؛ ۶ ماه بعد بیماران با یکسری پرسشنامه برای ارزیابی علائم و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی مصاحبه شدند.

محققان دریافتند که بازماندگان عمدتاً با خستگی یا ضعف عضلانی، مشکلات خواب و اضطراب یا افسردگی مشکل دارند اما ریزش مو نیز یکی از نتایج اصلی بود.

در مجموع ۶۳ درصد دچار خستگی یا ضعف عضلانی، ۲۶ درصد با مشکل خواب, ۲۳ درصد با اضطراب یا افسردگی و همچنین ۲۲ درصد با ریزش مو روبه‌رو شده بودند.

این یافته‌ها به دنبال تحقیق در مورد علائم طولانی مدت کووید۱۹ است که تابستان گذشته توسط دکتر "ناتالی لمبرت" از دانشکده پزشکی دانشگاه "ایندیانا" منتشر شد.

منبع: تسنیم