سرویس اقتصادی مشرق- عباس آخوندی که ۵ سال وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی بود و در سال ۱۳۹۷ استعفا کرد، اخیرا به شدت فعال شده است.
آخوندی در ماههای اخیر درباره همه چیز برای کشور نسخه میپیچید، از سیاستهای کلان نظام در روابط بینالملل و پذیرش تعهدات به اف. ای. تی. اف تا نصیحت کردن مجلس و اصرار بر پیوستن به سازمان تجارت جهانی.
او برای حل مشکلات اقتصادی کشور از تورم و گرانی تا نقدینگی راهکار ارائه میدهد. آخوندی تمرکز خود را بر نقد مجلس یازدهم گذاشته زیرا مشخص است که از شکست همفکرانش در انتخابات مجلس و روی کار آمدن منتقدانش، ناراضی است. برای همین است که نسبت به هر طرح مهم در مجلس موضع میگیرد، مثل طرح اصلاح انتخابات یا طرح لغو تحریمها.
عباس آخوندی در حالی موضع حکیمانه نسبت به مسائل اقتصادی کشور گرفته که گویی خود او در دوران تصدی مسئولیت، عملکرد مناسبی داشته است.
این در حالی است که او ضعیفترین عملکرد را در دوران ۵ساله وزارت راه و شهرسازی در دولت روحانی داشت تا حدی که روحانی هم به کمکاریهای آخوندی در بخش مسکن اعتراف کرده است.
در دوره ۵ساله وزارت عباس آخوندی، ارزش افزوده بخش ساختمان کشور نزدیک به ۴۰ درصد نسبت به پایان دولت دهم سقوط کرد. میزان ساختوساز هم به شدت نزول کرد زیرا آخوندی اعتقادی به مسکن مهر نداشت و طرح جایگزینی هم برای تولید مسکن ارائه نکرد. نتیجه ۵ سال فحاشی عباس آخوندی به طرح مسکن مهر و راکد نگه داشتن بازار مسکن، انباشت شدید تقاضای مسکن و کاهش عرضه آن بود که انفجار قیمت مسکن را به دنبال داشت به طوری که هماکنون قیمت مسکن نسبت به پایان دولت دهم بیش از ۷ برابر گران شده است.
بنابراین طبیعی است کسی که در دوره وزارت وی مهمترین شاخص اقتصادی مربوط به حوزه کاری او ۴۰ درصد سقوط کرده بهتر است به جای ارائه راهکار برای مسائل مختلف کشور، از مردم بابت سوءمدیریت خود که سبب افزایش ۷ برابر قیمت مسکن شده و مستاجران کشور را بیچار کرده عذرخواهی کند.