کد خبر 1186490
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴

افت شاخص در آغاز هفته دوم اسفند ناشی از نیاز بازار به ورود پول است و اگر سهم‌های بزرگ دربرابر این موضوع واکنشی نشان ندهند روند منفی در بازار باقی می‌ماند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، محمد خبری‌زاد کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حجم پایین نقدینگی در بازار توضیح داد: این واکنش بازار در آغاز معاملات روز شنبه (۹ اسفند) بر اساس شرایط بازار در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته قابل پیش‌بینی بود.

بیشتر بخوانید:

افشای اطلاعات ۵ شرکت بورسی

محمد خبری‌زاد با بیان اینکه افزایش تقاضا موجب منفی شدن شاخص شده است، ادامه داد: دامنه نوسان نامتقارن به این موضوع دامن می‌زند که افزایش عرضه در نمادهای بزرگ موجب افت شاخص کل شده است. حتی با وجود صف خرید بالا در عرضه اولیه «اپال» که در آغاز معاملات تاثیر مثبتی بر شاخص داشت، با گذشت زمان و افزایش میزان عرضه در نمادهای بزرگ شاخص روند نزولی خود را ادامه داد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره اثر کاهش نرخ‌های جهانی بر بازار توضیح داد: مشکل بازار نرخ‌های جهانی نیست. اگر قرار بود بازار به نوسان نرخ‌های جهانی واکنش نشان دهد باید در هفته گذشته که با افزایش نرخ‌های جهانی همراه بود، شاخص بورس روند صعودی را طی می‌کرد اما اینگونه نشد. شرکت‌ها با قیمت‌های چند هفته گذشته خرید و فروش می‌کنند و همین مسئله موجب بی‌اثر بودن نوسان نرخ‌های جهانی بر بازار است.

او در ادامه گفت: روزهای پایانی سال است و حجم فروش بسیار بالاست. با توجه به کمبود نقدینگی و میزان عرضه بالا در بازار یک جو هیجانی و منفی بر بازار حاکم است که فعلا با شرایط موجود تغییری ایجاد نمی‌شود. اگر بازار به دنبال ایجاد تغییر در شرایط ایجاد شده باشد، تزریق پول در سهم‌های بزرگ باعث تحریک بازار شود تا احتمالا کمی شرایط تغییر کند.

خبری‌زاد با اشاره به کاهش شاخص از کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار، شرایط بازار را بی‌تاثیر از اخبار و نرخ‌های جهانی دانست و بر این عقیده است که اگر نقدینگی وارد بازار نشود، شرایط به همین صورت ادامه پیدا می‌کند.

منبع:تجارت‌نیوز