کد خبر 118997
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴

وي در مورد حادثه متروي تهران نيز با تاكيد بر اين مطلب كه امدادگران هلال‌احمر بلافاصله وارد صحنه شده و بالگرد اين جمعيت به حالت آماده‌باش در بزرگراه ستاري مستقر شد، گفت: مسئولان شهرداري رسما اعلام كردند كه نيازي به كمك ما ندارند و از ما درخواست كمكي نداشتند و از آنجايي كه وقتي درخواست، كمكي از ما مطرح نشود، ما به عملياتي ورود نخواهيم داشت.

به گزارشس مشرق به نقل از ایسنا، رييس جمعيت هلال احمر در تشريح برنامه‌ها و اهداف اين جمعيت در سالجاري بااشاره به نامگذاري سال 91 به نام «حمايت از كار و سرمايه داخلي»عنوان كرد كه سياست جمعيت، استفاده از توان و توليد داخلي است.

دكتر ابوالحسن فقيه با اشاره به شعار امسال كه حمايت از كار و سرمايه ايراني لقب گرفته است، گفت: همواره سياست جمعيت، استفاده از توان و توليد داخلي بوده و برهمين اساس از ساليان قبل شركت‌هاي زيادي از جمله شركت نساجي هلال و... براي رفع نيازهاي جمعيت راه‌اندازي شده است.

وي با اشاره به نامگذاري سال جاري گفت: جمعيت هلال‌احمر با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده دو هدف عمده را پيش‌بيني كرده است كه بر اين اساس افزايش توليدات داخلي در شركت‌ها و كارخانجات هلال‌احمر را خواهيم داشت.

فقيه با بيان اينكه سعي شده است كاملا از سيستم بومي در جمعيت هلال‌احمر استفاده شود، گفت: به عنوان مثال تا اين لحظه از يك نوع چادر كه محصول شركت صنايع نساجي هلال بود، براي تمامي شرايط آب و هوايي اعم از برف، گرما، باد و طوفان استفاده مي‌شد. اما امسال با تمهيدات انديشيده شده طراحي‌هاي بسيار مناسبي در چادرهاي امدادي خواهيم داشت به گونه‌اي كه چادرهاي امدادي متناسب با آب و هواي هر منطقه طراحي و توليد مي‌شود كه اين مساله علاوه بر افزايش ميزان كيفيت، سبب افزايش طول عمر چادرها نيز خواهد شد.

وي با بيان اينكه جمعيت هلال‌احمر سعي دارد تا لوازم و تجهيزات موردنياز خود را از توليدكنندگان داخل خريداري كند، گفت: در صورتي كه توليدكنندگان ايراني بتوانند تجهيزات موردنياز هلال‌احمر را با توجه به استانداردهاي مورد قبول توليد كنند، مطمئنا حجم عمده‌اي از خريدهاي جمعيت هلال‌احمر از بازار داخل تهيه خواهد شد.

رييس جمعيت هلال‌احمر در ادامه در پاسخ به سوالاتي مبني بر ميزان آمادگي اين جمعيت در پوشش امدادي زلزله احتمالي تهران گفت: جمعيت هلال‌احمر براساس شرح وظايف خود در آمادگي كامل قرار دارد.

وي افزود: براساس شرح وظايف محوله بر جمعيت هلال‌احمر در مواقع حادثه، ما وظيفه اسكان اضطراري و تغذيه در روزهاي اول پس از حادثه را برعهده داريم كه در حال حاضر ما به ميزان كافي پتو، چادر و موادغذايي موردنياز را در انبارها و پايگاه‌هاي اغماري اطراف تهران و استان‌هاي معين و همچنين در برخي از مناطق تهران كه براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته در زلزله احتمالي آسيب نمي‌بينند، ذخيره كرده‌ايم.

هيچ كمبودي از بابت اسكان اضطراري نداريم

اطلاعات درست و عملياتي در مورد فضاهاي تهران نداريم

فقيه با بيان اينكه هيچ كمبودي از بابت اسكان اضطراري اعم از توزيع چادر، پتو و موادغذايي نداريم، با طرح اين سوال كه فرض كنيد زلزله‌اي در تهران رخ دهد و ما برحسب شرح وظايف بخواهيم، زلزله‌زدگان را اسكان اضطراري دهيم، اما چادرها را كجا بايد نصب كنيم؟ گفت: جواب اين است كه ما بايد چادرها را در فضاهاي عمومي اعم از پارك، مدارس و... بنا كنيم،‌ اما بايد بگويم كه ما اطلاعات درست و عملياتي در مورد اين فضاها در اختيار نداريم.

امدادرساني در زمان وقوع زلزله احتمالي تهران عملياتي نيست

وي با بيان اينكه امدادگران جمعيت هلال‌احمر بايد وظيفه امدادرساني در هنگام وقوع حادثه را برعهده بگيرند، گفت: با اين حال ما اطلاعات درستي از ويژگي‌هاي مناطق تهران نداريم و بايد گفت بحث زلزله تهران پيچيده است، از اين منظر كه امكانات، تجهيزات و آمادگي‌ها در حالت قابل قبولي است، اما عملياتي نيست.

فقيه با اشاره به صحبت‌هاي اخير وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مبني بر فرسوده و غيرمقاوم بودن حدود 80 درصد بيمارستان‌ها گفت: براساس تحقيقاتي كه شهرداري تهران انجام داده است، در صورت وقوع زلزله‌اي حدود 5 ريشتري، بيش از يك ميليون نفر مجروح مي‌شوند كه جاي سوال است پس از تخريب بيمارستان‌ها اين افراد كجا درمان شوند.

رييس جمعيت هلال‌احمر با بيان اينكه هلال‌احمر به عنوان يك نهاد مجري شناخته شده است، گفت: تا به حال هيچ نهاد مسئول و سياستگذاري از ما نپرسيده است كه چقدر در مقابل حوادث احتمالي آماده هستيم.

مهم‌ترين بحث در زلزله تهران و بحران‌ها، مديريت بحرانوي در مورد حادثه متروي تهران نيز با تاكيد بر اين مطلب كه امدادگران هلال‌احمر بلافاصله وارد صحنه شده و بالگرد اين جمعيت به حالت آماده‌باش در بزرگراه ستاري مستقر شد، گفت: مسئولان شهرداري رسما اعلام كردند كه نيازي به كمك ما ندارند و از ما درخواست كمكي نداشتند و از آنجايي كه وقتي درخواست، كمكي از ما مطرح نشود، ما به عملياتي ورود نخواهيم داشت.

در بحث بحران دستگاه‌هاي زيادي وجود دارند

وي با بيان اينكه مهم‌ترين بحث در زلزله تهران و بحران‌ها، مديريت بحران است، گفت: ما از نظر تجهيزات و امكانات مشكلي نداريم، اما از نظر ميزان عملياتي كردن اين امكانات و تجهيزات، هنوز دچار ترديد هستيم.

رييس جمعيت جمعيت هلال احمر با بيان اينكه در بحث بحران دستگاه‌هاي زيادي وجود دارند و هماهنگي آنان با يكديگر مشكل است، گفت: تعدد قدرت تصميم‌گيري در تهران مشكل اصلي است و ميزان امكانات در تهران مشكل اصلي نيست.

به گفته فقيه، تركيب تهران به گونه‌اي است كه با حداكثر هماهنگي‌ها ميان سازمان‌هاي متولي به شرايط مطلوب مي‌رسيم.

فقيه در ادامه با اعلام خبر انعقاد قراردادي ميان جمعيت هلال‌احمر و برخي كارخانجات توليدكننده موادغذايي داخلي گفت: براساس اين قرارداد، كارخانجات توليدكننده موادغذايي موظف شده‌اند در هنگام وقوع حوادث و سوانح موادغذايي تازه توليد شده در اختيار جمعيت قرار دهند.

مانورها واقعي‌تر مي‌شوند

امدادگران در حوادث جاده‌اي كمتر از 8 دقيقه به محل حادثه مي‌رسند

وي در مورد برگزاري مانورهاي واقعي گفت: دستورالعمل مانوري در جمعيت هلال‌احمر تهيه شده است كه بر واقعي‌تر بودن مانورها تاكيد دارد.

فقيه با بيان اينكه در حال حاضر مانورها به گونه‌اي است كه جنبه تشريفاتي و تبليغاتي پيدا كرده است، گفت: براساس اين دستورالعمل مانورها، 20 الي 30 مدل مانور واقعي طراحي شده كه در طول سال جاري مورد آزمون و خطا قرار مي‌گيرد.

وي در تشريح يكي از اين مانورها عنوان كرد: براساس طراحي يكي از اين مانورها مقرر شد كه يكي از مسئولان در مكاني كه قابل انتظار نيست، ساعت صفر اعلام كند تا زمان رسيدن نيروهاي امدادي از زمان اعلام حادثه تا رسيدن به محل مورد نظر تعيين شود.

رييس جمعيت هلال‌احمر با بيان اينكه زمان رسيدن نيروهاي امدادي به محل حادثه به يكي از شاخص‌هاي مورد اعتناي مسئولان اين جمعيت است، گفت: خوشبختانه امدادگران جمعيت هلال‌احمر در حوادث جاده‌اي كمتر از 8 دقيقه به محل حادثه مي‌رسند.

پرهيز ازبرگزاري مانورهاي تشريفاتي و تبليغاتي

فقيه با بيان اينكه تاكيد شده است كه مانورهاي واقعي‌تري برگزار شود، گفت: از برگزاري مانورهاي تشريفاتي، تبليغاتي كه عيني نيستند، بايد پرهيز شود كه با اين دستورالعمل برگزاري مانورها نيز سامان مي‌گيرد.

وي با اشاره به بحث آموزش تخصصي، عمومي و همچنين آموزش چگونگي استفاده از تجهيزات گفت: به عقيده بنده تجهيزات و نيروي امدادي آموزش ديده يكي از اركان مهم در زمان پوشش امدادي حوادث است به گونه‌اي كه اگر نيروي امدادگري نداند كه چگونه از تجهيزات استفاده كند، عملا خريداري آن وسيله بي‌معناست.

فقيه با بيان اينكه در بحث تجهيزات نيز، لوازم براساس نيازسنجي‌هاي صورت‌گرفته خريداري مي‌شود، گفت: از آنجا كه با گذشت زمان حوادث جديدي را تجربه مي‌كنيم، بايد تجهيزات مرتبا به روزرساني شود.

وي همچنين با تاكيد به آموزش تخصصي امدادگران گفت: ظرف دو سال گذشته 32 مركز آموزش عالي جمعيت هلال‌احمر در سراسر كشور تاسيس شد، به گونه‌اي كه جمعيت هلال‌احمر در حال حاضر 4500 نفر دانشجو دارد.

فقيه همچنين در ادامه توضيح آموزش‌هاي تخصصي امدادگران به راه‌اندازي گروه‌هاي ايثار در جمعيت هلال‌احمر اشاره كرد و گفت: اين گروه‌ها كه به عنوان تك‌آوران هلال‌احمر نامگذاري شده‌اند، تمامي آموزش‌هاي تخصصي را در بالاترين مراحل طي كرده‌اند.

امدادگران هسته‌اي وارد ميدان مي‌شوند

فقيه همچنين درمورد فعاليت امدادگران تيم هسته‌اي با تاكيد بر اينكه جمعيت هلال‌احمر براي آموزش تخصصي اين امدادگران وارد شده است، گفت: از آنجايي كه آموزش‌هاي اين افراد خاص و طولاني‌مدت است و اين افراد بايد از بدنه جمعيت هلال‌احمر انتخاب شوند، آموزش اين افراد به درازا كشيد، اين تيم‌ها تشكيل شده اما هنوز آماده عمليات نيستند و براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، اعضاي اين تيم ظرف شش ماه آينده، وارد صحنه عمليات خواهند شد.

در حادثه مترو رسما اعلام شد كه به كمك ما احتياجي نيست

وي در مورد حادثه متروي تهران نيز با تاكيد بر اين مطلب كه امدادگران هلال‌احمر بلافاصله وارد صحنه شده و بالگرد اين جمعيت به حالت آماده‌باش در بزرگراه ستاري مستقر شد، گفت: مسئولان شهرداري رسما اعلام كردند كه نيازي به كمك ما ندارند و از ما درخواست كمكي نداشتند و از آنجايي كه وقتي درخواست، كمكي از ما مطرح نشود، ما به عملياتي ورود نخواهيم داشت.

به گفته وي در آخرين جلسه شوراي مديران جمعيت هلال‌احمر، مهندس چمران از عملكرد و حضور به موقع امدادگران هلال‌احمر در پوشش حادثه مترو تقدير و تشكر كرد.

آتش‌فشان تهران و آمادگي هلال احمر

فقيه در پاسخ به سوالي در مورد ميزان آمادگي جمعيت هلال‌احمر در صورت فعال شدن آتش‌فشان تهران به ايسنا گفت: جمعيت هلال‌احمر خود را براي پوشش پديده‌هاي جدي آماده مي‌كند اما براساس نظريات اهل فن عنوان شده است كه فعال‌‌شدن احتمالي آتش‌فشان احتمالي پس از وقوع زلزله خواهد بود و بنابراين محور فعاليت‌هاي ما زلزله است.

وي با بيان اينكه از سال گذشته دوره‌هاي تخصصي و آموزشي اطفاي حريق به امدادگران هلال‌احمر آموزش داده مي‌شود، گفت: آموزش‌هاي لازم در مركز آموزش‌هاي عالي هلال‌احمر تدوين شده و حتي ست‌هاي اطفاي حريق نيز خريداري شده است.

موازي كاري اورژانس با هلال احمر رفع شد

وي در مورد موازي كاري جمعيت هلال‌احمر با سازمان اورژانس كشور گفت: براي رفع اين دو مشكل اهداف كوتاه‌مدت و بلند‌مدتي درنظر گرفته شده است كه براساس برنامه‌هاي كوتاه‌مدت تفاهم‌نامه‌اي ميان شخص من و وزير بهداشت در مورد همكاري‌هاي دوجانبه سازمان امداد و نجات و اورژانس كشور منعقد شده است كه بر اين اساس ديگر اين دو سازمان به مانند سنوات گذشته رودرروي يكديگر قرار ندارند.

فقيه با بيان اينكه ممكن است با تغيير مديريت در دو سازمان هلال‌احمر و وزارت بهداشت اين تفاهمنامه نيز از بين برود، گفت: بايد سازمان مديريت بحران طرحي را آماده و براي تصويب و مشخص‌كردن حوزه فعاليت هر سازمان به مجلس بفرستد.

اصراري بر «شهيد» ناميدن امدادگران هلال احمر نداريم

وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سوالي مبني بر روند شهيدناميدن امدادگران هلال‌احمر به ايسنا گفت: سال گذشته اولين كنگره 476 شهيد امدادگر كه در دوران جنگ جان خود را از دست داده بودند، برگزار شد كه افرادي ندانسته اعلام كردند كه چرا نام شهيد بر اين افراد گذاشته مي‌شود، چرا رييس‌جمهور براي برگزاري چنين كنگره‌اي پيام كتبي داده‌اند كه بايد گفت اين افراد در جنگ تحميلي كشته شده‌اند.

رييس جمعيت هلال احمر افزود: ما اصرار داريم امدادگراني كه در حوادث جان خود را از دست مي‌دهند، به عنوان شهيد خدماتي ويژه براي آنان در نظر گرفته شود.

وي با بيان اينكه ما اصراري به شهيد خواندن امدادگران كشته شده در حوادث نداريم، گفت: ما اصرار داريم كه اين افراد كه بدون مزد، بيمه و... جان خود را براي نجات هم‌نوعان خود از دست مي‌دهند، خدمات ويژه در نظر گرفته شود.

فقيه افزود: شهيد واژه ارزشمندي است و اگر اين واژه به امدادگران كشته شده در حوادث اطلاق شود، خوب است اما اصرار ما بر دريافت خدمات بيشتربراي خانواده‌هاي آنان است.

وي افزود: در جمعيت هلال‌احمر نيز آيين‌نامه‌اي مبني بر كمك امدادگران فوت شده در حوادث يا جانباز درنظر گرفته شده است كه هلال‌احمر از محل بودجه داخلي خود براي پوشش خانواده‌هاي اين افراد اقدام مي‌كند كه اين مهم ظرف يك ماه آينده نهايي مي‌شود.

انتقاد به تغيير رنگ لباس امدادگران هلال از عدم آگاهي بود

رييس جمعيت هلال‌احمر در مورد برخي انتقادات مبني بر تغيير لباس امدادگران اين جمعيت گفت: اين مخالفت‌ها از روي عدم‌آگاهي افراد بود و من نمي‌دانم رييس وقت مديريت بحران مخالفت كرد، چراكه اين مساله، موضوعي داخلي و در حيطه اختيارات ما بود.

وي با بيان اينكه يكي از تاكيدات مسئولان در جمعيت هلال‌احمر يكرنگي بود، گفت: متاسفانه هر سازمان در هلال احمر براي خود لباس و رنگ مختلف داشت كه مصوب شد كه رنگ لباس‌هاي هلال‌احمر سفيد و سرخ شود.

فقيه در مورد جايگاه هلال‌احمر در عرصه بين‌المللي با بيان اينكه تا به حال رتبه‌بندي ميان جمعيت‌هاي هلال‌احمر دنيا از سوي فدراسيون صليب سرخ صورت نگرفته است،‌ گفت: اما بايد تاكيد كنم كه براي اولين بار در كنفرانس سالانه كانادا از جمعيت هلال‌احمر ايران به عنوان جمعيت اهداكننده دعوت شد كه اين مهم در پي پوشش حوادث پاكستان، سومالي و تركيه بوده است.

به گزارش ايسنا، جمعيت‌هاي اهداكننده به جمعيت‌هاي هلال‌احمري گفته مي‌شود كه در پوشش حوادث مختلف پيش‌قدم هستند.

احداث بزرگترين بيمارستان توانبخشي در خاورميانه

وي با اعلام خبر احداث بزرگترين بيمارستان توانبخشي در خاورميانه گفت: اين بيمارستان كه 94 تختخواب،‌ چهار اتاق جراحي و داراي پيشرفته‌ترين لوازم توانبخشي است، در هفته دولت و در تهران افتتاح مي‌شود.

سازمان داوطلبان واقعي در سال 91 ظهور مي‌كند

وي در پاسخ به انتقاداتي درباره عملكرد سازمان داوطلبان گفت: براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته و پيش‌بيني‌هاي لازم منتظر هستيم كه در سال 91 سازمان داوطلبان واقعي را ببينيم.

اصراري بر تاسيس داروخانه در كشور نداريم

فقيه همچنين در مورد برخي بحث‌ها مبني بر تاسيس داروخانه‌هاي متعدد در كشور توسط جمعيت هلال‌احمر گفت: اعطاي مجوز تاسيس داروخانه‌ با وزارت بهداشت نيست چرا كه دريافت مجوز تاسيس داروخانه‌ها، دانشگاهي است و برخي دانشگاه‌ها در برخي شهرها با جمعيت هلال‌احمر همكاري خوبي دارند.

وي افزود: دليل اين همكاري هلال‌احمر براي دايركردن داروخانه‌هاي متعدد آن است كه مشكل دسترسي به داروي مردم را رفع كند، چراكه شركت‌هاي خصوصي حاضر نيستند در مناطق سخت و بد آب و هوا پول خود را صرف كنند.

رييس جمعيت هلال احمر با بيان اينكه بسياري از دانشگاه‌ها از افتتاح داروخانه توسط هلال‌احمر استقبال مي‌كنند، گفت: برخي دانشگاه‌ها مجوز فعاليت نمي‌دهند و علت آن را نمي‌دانيم. البته جمعيت هلال‌احمر نيز اصراري بر تاسيس داروخانه‌ها ندارد، چراكه نگاه ما سودآور نيست و فروش دارو نيز سودي براي ما نخواهد داشت،‌ اما به خاطر خدمت به مردم حاضر هستيم اين كار را انجام دهيم.

فقيه در پايان با بيان اينكه جمعيت هلال‌احمر در مواقع حوادث معين وزارت بهداشت در پوشش مجروحان و مصدومان است، گفت: جمعيت هلال‌احمر قصد دارد در هر استان يك مركز درماني ايجاد كند كه اين مركز با توجه به نياز مردم آن منطقه تاسيس خواهد شد.

به گفته وي، در هر استان يك مركز درماني تاسيس شده كه تا پايان امسال 9 مركز درماني ديگر در 9 استان تاسيس مي‌شود.