کد خبر 1190447
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۴

محقق اپیدمیولوژیک پروژه واکسن ایرانی کووید «کووپارس» گفت: دلیل دوز استنشاقی کووپارس این است که ویروس بیماری کووید ۱۹ در حلق و بینی می نشیند و واکسن در این ناحیه ایمنی ترشحی ایجاد می کند.

به گزارش مشرق، دکتر مسعود سلیمانی محقق اپیدمیولوژی پروژه واکسن کووپارس (مؤسسه تحقیقاتی و سرم سازی رازی) امروز ۱۸ اسفندماه ۹۹ در سایت کارآزمایی بالینی کووپارس در محل بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) گفت: برای اینکه نتایج مطلوب هر دارو و واکسنی نشان داده شود باید بی خطری آن به اثبات برسد و باید بدانیم که پروژه واکسن کووپارس هنوز در مرحله مطالعه است.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ وضعیت عمومی اولین دریافت کننده واکسن کووپارس

وی افزود: تا کسب نتایج کامل هنوز باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد اما در مورد واکسن کووپارس باید گفت که ارزیابی نهایی از روز ۳۵ ام تزریق به آخرین نفر می توان ارزیابی نهایی را اعلام کرد.

سلیمانی یادآور شد: ارزیابی نهایی اطلاعات زیادی به ما می دهد و در آن زمان ایمنی و اثربخشی واکسن نشان داده می شود. گزارش نهایی به سازمان غذا و دارو ارائه می شود و درخواست تولید ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

اعلام زمان آغاز تزریق «کووپارس» به ۱۲۰ نفر

وی خاطرنشان کرد: برای ارزیابی هر چه بیشتر واکسن نیاز به داوطلب داریم که افراد سالم ۱۸ تا ۵۵ سال که در نزدیکی سایت واکسن کووپارس در تهران (بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)) زندگی می کنند می توانند داوطلب این واکسن شوند.

محقق اپیدمیولوژیک پروژه واکسن ایرانی کووید «کووپارس» گفت: مطالعات گسترده ای از یکسال پیش برای واکسن کووید ۱۹ در موسسه تحقیقات سرم سازی رازی در حال انجام است و نتایج تحقیقات نشان داده است که واکسن از ایمنی لازم برخوردار است اما باید مستندات به مراجع فنی ارائه شود تا بی خطر بودن آن برای همه ثابت شود.

وی افزود: واکسن در سه دوز، دو دوز اولیه تزریقی با فاصله یک هفته ای و دوز ثانویه استنشاقی در فاصله یک ماه بعد از آن ارائه می شود. دلیل دوز استنشاقی نیز این است که ویروس بیماری کووید ۱۹ در حلق و بینی می نشیند و این ایده از سوی محققان موسسه رازی داده شد که اگر ایمنی ترشحی ایجاد شود بهتر می توان با این بیماری مقابله کرد.

منبع: مهر

برچسب‌ها