از واکنش ایرانی زبانان به توهین یک خواننده معلوم الحال به مقدسات گرفته تا تبعات برگزاری یک جشن کودکانه در خرمدره که مرگ 3 کودک خردسال را در بر داشت.
شنبه بیست و سوم اردیبهشت
*مهلت 10 روزه یار مهربان به پایان رسید!
اولین روز این هفته مصادف بود با آخرین روز مایشگاه بین اللملی کتاب تهران. نمایشگاهی که ربع قرن از فعالیتش می گذرد و آنچه که افزون شد تعداد ناشران، کتابها و بازدیدکنندگان است و آنچه اضافه نشد، امکانات و زیرساختهای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی بینالمللی است.
امسال نیز به رسم هر سال مراسم اختتامیه ای با حضور برخی شخصیت های برجسته کشور برگزار و از دست اندرکارن این نمایشگاه تقدیر شد.
انتشارات سوره مهر در جریان انتخاب بهترین ناشران شرکتکننده در بیستوپنجمین نمایشگاه کتاب به عنوان ناشر برگزیده انتخاب شد. همچنین از صباح زنگنه، علیرضا برازش، محمدعلی شعاعی، محسن پرویز، احمد مسجدجامعی، محمدمهدی کرباسچی و احسانالله حجتی تقدیر شد.
محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت:«روزنامههای رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند که وقتی 77 کشور در نمایشگاه کشوری که در حال تحریم است، شرکت میکنند، نشان میدهد که تحریمها فایدهای ندارد.»
در پایان نیز معاون اول رییس جمهور از وزیر فرهنگ خواست که تا آخر اردیبهشت ماه یا اوایل خرداد مقدمات کلنگزنی نمایشگاه را فراهم آورد تا کارهای اساسی آن در دولت دهم انجام شود.
*خداحافظی آقای مجری با قاب نقره ای
بلاخره جنجال های برنامه هفت، با تمام فراز و نشیب ها، شکایتها، حمایتها و گمانه زنی ها به پایان رسید و قرار بر این شد که فریدون جیرانی، کارگردان با سابقه کشورمان، کار اجرای این برنامه را به شخص دیگری واگذار کند. آخرین و در عین حال سردترین قسمت از برنامه محبوب هفت در شرایطی روی آنتن رفت که بعد از ظهر جمعه 22 اردیبهشت جایگزین جیرانی در این برنامه نیز مشخص شد.
گفتنی است که برنامه «هفت» اردیبهشت سال 1389 کارش را آغاز کرد و تا مدتها از آن به عنوان 90 سینمایی نام برده میشد. این برنامه در هفته گذشته و پس از اعلام ناگهانی خبر جدایی فریدون جیرانی مجری و تهیه کننده آن، خبرسازترین برنامه سیما پس از تعطیلات نوروز سال 1391 بود.
*یک بار دیگر، مادر
بهشت زیر پای مادران است. مادر یعنی تجلی بهشت و امنیت خانه و کسی که عامل بهشتی شدن خانواده است مادر است. ثانیا اگر شما دنبال بهشت هستید باید کمر همت ببندید و در خدمت مادر باشید. ثالثا مادر راه اتصال به بهشت است.
بر اساس روایات، هر کسی که دفاع از ولایت و یاری کردن امیرالمومنین(ع) و اولادش را مدنظر داشته باشد، در حقیقت شیعه حضرت زهرا(س) بوده و به شفاعت حضرت در روز قیامت خواهد رسید.
*دکتر گمگشته باز آید به ایران غم مخور!
ارزیابی بیش از سه هزار مدرک تحصیلی دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور در سال گذشته، نشان داد که 750 دانش آموخته دکتری به کشور بازگشتند.
محمد حسین مجلس آرا گفت: در سال 88 حدود 2 هزار مدرک و در سال 89 حدود 2هزار و 500 مدرک دانش آموختگان ارزیابی شد. 750 مدرک از مدارک ارزیابی شده مربوط به دانشجویان دکتری بوده و یک هزار و 450 مدرک ارزیابی شده دیگر مربوط به دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی بود.
*بهترین بازیگران زن و مرد دهه ۸۰+عکس
آخرین قسمت از برنامه تلویزیونی «سین مثل سریال» شنبه شب که با حضور مسعود رایگان و رامبد جوان برگزار شد، در واقع پایانی بود بر یک رقابت طولانی مدت که میان هنرمندان و برنامه سازان شبکه اول سیما صورت گرفت.
پیش از این 6 سریال شوق پرواز، در چشم باد، شب دهم، خواب و بیدار، پایتخت و زیر تیغ به مرحله نهایی راه یافته بودند.
همچنین شهاب حسینی، پارسا پیروزفر، پرویز پرستویی، حسین یاری، حامد بهداد و امیر جعفری بازیگران مردی بودند که بیشترین تعداد آراء مردمی را از آن خود کرده بودند.
در میان بازیگران زن نیز کتایون ریاحی، فاطمه معتمد آریا، الهام حمیدی، سپیده خداوردی، آزیتا حاجیان و مهراوه شریفینیا نیز بازیگران زنی بودند که به نظر مخاطبان شبکه یک بهترین نقشآفرینیها را داشتهاند.
در دور نهایی این رقابت، سریال شوق پرواز به عنوان بهترین فیلم، شهاب حسینی به عنوان بهترین بازیگر مرد و الهام حمیدی به عنوان بهترنی بازیگر زن انتخاب شدند.
یک شنبه بیست و چهارم اردیبهشت
*ماجرای شاهینی که لاشخور از آب در آمد
آهنگ جنجالی و هتاکانه شاهین نجفی (از خوانندگان رپ خارج از ایران)، که هفته گذشته در فصای مجازی منتشر شد، به دلیل بی حرمتی
به امامان معصوم، با خیل عظیمی از اعتراضات در میان مسلمانان جهان مواجه شد که موج و ترکش های آن هنوز هم ادامه دارد.
نکته جالب آن که این فرد با حضور در برنامه خبری صدای آمریکا به دفاع از حرکت شنیع خود پرداخته و بی حرمتی به مقدسات را امری عادی جلوه داد.
از آنجا که در کشور اسلامی ایران، دین و مذهب به هیچ عنوان شوخی بردار نبوده و مردم به دلیل ارادت به ائمه و معصومین به هیچ عنوان بی حرمتی به مقدسات را نمی پذیرند، واکنش های بی شماری در همان ساعات اولیه، علیه این این خواننده شکل گرفت. از اظهار نظر برخی مراجع تقلید و بزرگان دینی گرفته تا خشم مردم عادی در قالب های مختلف.
در این هفته میزان هجمه ها به این هتک هرمت در حدی بود که در فضای مجازی عده ای برای کشتن این خواننده جایزه تعیین کرده و حتی برخی شخصیت های مذهبی، آمادگی خود را برای مقابله با این خواننده و امثالهم اعلام کردند.
*25 ضربه شلاق برای کشیدن یک کاریکاتور
انتشار خبر محکومیت یک کاریکاتوریست اراکی به 25 ضربه شلاق به دلیل به تصویر کشیدن کاریکاتور «احمد لطفی آشتیانی» نماینده شهر اراک، بازتاب بسیار وسیعی در میان رسانههای خارجی داشت.
ماجرا از این قرار بود که در یکی از برنامههای تلویزیونی 90 گفتوگویی با «احمد لطفی آشتیانی» نماینده شهر اراک انجام شد و انتقادهای بسیاری نسبت به نظریات ایشان مبنی بر واگذاری تیم فوتبال نفت تهران به اراک صورت گرفت. به دنبال این اتفاق، محمود شکرایی کاریکاتوریست اراکی این اتفاق را دستمایه کار خود قرار میدهد و از این نماینده مجلس را در لباس فوتبال طراحی میکند.
رئیس خانه کاریکاتور ایران در اینباره مواردی را متذکر شد:
-خود کاریکاتوریست از این حکم بیخبر بود، از او خواستیم این طرح را که منجر به این جنجال شده است برای ما ارسال کند ولی وقتی طرح را دیدیم هیچ گونه تفسیر توهینآمیزی را در آن نیافتیم.
- درباره طرحی که منتشر شده است، بسیار سختگیری شده و حکم بسیار سنگینی برای هنرمند صادر شده است،در حالی که در نشریه گلآقا نمونههای بسیاری نظیر این طرح از مسئولان دولتی منتشر میشد که با سعه صدر و آستانه تحمل بسیار بالا رو به رو میشد.
-حضرت امام(ره) میفرمایند «هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى، نظامى است.» بنابراین وقتی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری چنین نگاه عمیقی را نسبت به هنر دارند و حتی نسبت به حرکتهای توهینآمیزی که نسبت به آنها صورت میگیرد، با رأفت و سعه صدر برخورد میکنند،باید از این بزرگواران آموخت.
البته خوشبختانه این حکم عملی نشد و کاریکاتوریست مذکور مورد عفو قرار گرفت.
*مرگ 3 کودک در جریان برگزاری یک جشن گودکانه
عصر پنجشنبه 21 اردیبهشتماه در جشنی که در خرمدره با حضور عوامل برنامه «باغ شادونه» برگزار شد، هنگام خروج بچهها از سالنی که مراسم جشن در آن برگزار میشد، به دلیل ازدحام جمعیت سه کودک کشته و هفت نفر مجروح شدند.
و این هفته روزهای تلخی بود برای خانواده هایی که فرزندان خود را در یک جشن کودکانه در خرم دره از دست دادند. جشنی که قرار بود با شادی و خنده برگزار شود اما در نهایت به مرگ دلخراش 3 کودک خردسال منجر شد.
ملیکا زارعی مجری برنامه «باغ شادونه» در پیامی درگذشت این سه کودک را در خرمدره تسلیت گفت.
در همین راستا تهيهكننده برنامه «عموپورنگ» با ابراز تاسف از حادثهي رخ داده در مراسمي با اجراي «خاله شادونه» در خرمدره، گفت: پيش از اينكه اين هنرمند مقصر باشد، مقصر اصلي وزارت ارشاد است؛ اين كه بر چه اساسي چنين مجوزي صادر شده تا منجر به اتفاق ناگوار اينچنيني شود.
دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت
*روز جهانی حکیم طوس
دوشنبه روز بزرگداشت فردوسی شاهنامه سرای نامدار ایران است.
در چهار مقالهي نظامی عروضی، محل دفن فروسي جایی نزدیک دروازهي رزان توس در باغ خانوادگی او بيان شده است. به همين دليل در سال ۱۳۰۵ هجري شمسي ارباب «کیخسرو شاهرخ» برای تعیین مکان دقیق دفن فردوسي راهی توس شد. او در تحقیقاتش فهميد باغ «حاج میرزاعلی» قائممقام «نایب التولیه» مكان دفن اين شاعر نامي است. با کاوش باغ، تختگاهی پيدا شد كه مدفن حکیم توس بود.
رهبر انقلاب نیز درباره جایگاه فردوسی گفت: من موافقم كه از «فردوسى» تجليل شود، شاهنامه تحليل شود و حكمت فردوسى استخراج گردد تا همه بدانند كه اين حكمت، اسلامى است يا غيراسلامى. اين بزرگداشتى هم كه برگزار شد، اصلاً به دستور و خواست من بود؛ منتها چون اواخر رياست جمهورىام بود، به آقاى مهندس «حجت» گفتم كه دنبال نماييد و فردوسى را بزرگ كنيد. فردوسى بايد هم بزرگ شود. فردوسى در قلّه است. اميدواريم كمكارى - كه دوستان اشاره كردند - گريبان ما را نگيرد تا حكمت فردوسى را بيان كنيم. ما هستيم كه اسم او را «حكيم ابوالقاسم فردوسى» گذاشتيم.
راستی امسال برای اولین بار در تاریخ ادبیات فارسی شاعر تایبادی شاهنامه فردوسی را تبدیل به لالایی کرد. این کتاب که با عنوانِ شاهنامه به لالایی و زیر عنوان "لالاییهای پهلوانی برای کودکان ایرانی" را بر خود دارد توسط محمد ناصر مودودی عضو هیئت علمی دانشگاه ییام نور تایباد و نویسنده و شاعر تایبادی و بر وزنِ آشنای "لالا لالا گل پونه" سروده شده و مرور کاملی از شاهنامه فرزانه توس در 333 بیت است.
*وقتی شهرداری صاحب خانه باشد به هیچ کس رحم نمی کند!
مؤسسه قرآنی «انصارالمهدی» از مؤسسات وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، بعد از ظهر چهارشنبه 20 اردیبهشتماه 1391 مورد حمله مأموران شهرداری منطقه 7 تهران قرار گرفت.
مرضیه سادات حسینی مدیر موسسه «انصار المهدی» با اشاره به سوابق این رویداد نکات مهمی را مطرح کرد که به اختصار در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
-مکان مؤسسه توسط شهردار قبلی منطقه 7 تهران به مدت یکسال در اختیار مؤسسه قرار گرفت که 2 ماه پس از عقد قرارداد درپی عوض شدن شهردار منطقه، اولین اخطار برای تخلیه مکان مؤسسه به صورت شفاهی به ما داده شد.
- چند روز پس از اخطار شفاهی مأموران شهرداری منطقه با حمله به مؤسسه درب آن را شکسته و وارد محوطه حیاط شدهاند. در پی این حادثه دفتردار مؤسسه بر اثر ترس و اضطراب به بیمارستان منتقل شد و پس از پیگیری و مراجعه به شهرداری، خودشان درب را ترمیم و بازسازی کردند.
-به گفته همسایههای شاهد ماجرا مأموران شهرداری به حاضران در صحنه اجازه دادند هر که هر چه از اموال مؤسسه میخواهد را غارت کند.
-شهردار محترم تهران پس از اطلاع از موضوع، همانجا دستور مساعدت و بازسازی مؤسسه را صادر کرده است.
*متن وصيتنامه سيمين دانشور
سيمين دانشور پيش از درگذشتش، وصيتنامهاي را تنظيم كرده است. وصيتنامهي بانوي فقيد ادبيات داستاني ايران از سوي خانوادهاش منتشر شد كه متن آن در ادامه ميآيد:
سه شنبه بیست و ششم اردیبهشت
* 70درصد ریزش مخاطب سینما از 90 تا 91
یک کارشناس امور پخش و اکران ضمن هشدار درباره وضعیت استقبال مخاطبان از تولیدات سینمای ایران گفت: متاسفانه سینمای ایران در بهار 91 نسبت به همین زمان در سال گذشته با افت 70 درصدی مخاطب روبرو بودهاست.
امیرحسین علمالهدی کارشناس امور پخش و اکران سینما، در ارتباط با رکود گیشه سینماها در بهار 91 گفت:
- این شرایط قابل پیشبینی بود به هر حال جشنواره سیام فیلم فجر نوید رکود جدی برای سینمای ایران داشت. مجموعه فیلمها این موضوع را نشان میداد که برای مخاطب ساخته نشده و بیشتر آثار سفارشی هستند.
-سال 89 ما 12 میلیون مخاطب و در سال 90 ، 14 میلیون مخاطب داشتیم و اگر پیشبینی ما در ارتباط با سال 91 درست باشد، با اینکه رقم پایینی است بازهم یک نگاه خوشبینانه است.
-در حوزه نمایش و توزیع سینماداران بازنده اصلی هستند، حوزه نمایش کاملا ورشکسته میشود زیرا تولیدکننده مشکلی ندارد ولی در حوزه توزیع و نمایش رونق پیدا کردن یک خیال واهی است. متاسفانه این جلسات که باید با حضور دغدغهمندان برگزار شود اتفاق نمیافتد و همه منتظر معجزه هستند در صورتی که خیلی وقت است که معجزه در سینمای ایران اتفاق نمیافتد. باید به فکر یک اتاق فکر برای دغدغهمندان سینما باشیم تا هر چه زودتر این شرایط توسط دلسوزان کمرنگتر شود.
*فیلم خوبی که خوب هم می فروشد
تهیهکننده فیلم 'روزهای زندگی' خبر داد که استقبال از این فیلم قابل توجه بوده ؛ به طوری که با 13 سینما در تهران و هفت سینما در شهرستان، روزانه حدود 15 میلیون تومان فروش داشته است.
این فیلم نهمين فيلم پرويز شيخ طادي می باشد.
گفتنی است که روزهاي زندگي در اولين نمايشش در هيئت انتخاب مورد توجه اين گروه قرار گرفت و از نخستين فيلم هايي بود كه به بخش مسابقه سينماي ايران راه يافت. كساني كه فيلم را ديده بودند آن را پديده جشنواره سي ام مي دانند.
*پایین ترین و بالاترین شهریه های دانشگاه
بر اساس جدول شهریه های اعلام شده دانشگاه تهران 2 برای رشته های مختلف کارشناسی ارشد، کمترین شهریه برای نیمسال اول تحصیلی برای رشته حقوق به میزان 33 میلیون و 225 ریال معادل 3 میلیون و 322 هزار تومان و بیشترین شهریه برای رشته مهندسی مکاترونیک 51 میلیون و 200 هزار ریال معادل 5 میلیون و 120 هزار تومان اعلام شده است.
جدول شهریه های دانشگاه تهران 2 در مقطع کارشناسی ارشد
ردیف | نام رشته | شهریه برای نیمسال اول تحصیلی |
1 | مهندسی شیمی-داروسازی | 40,500,000 |
2 | آموزش زبان انگلیسی | 46,175,000 |
3 | مدیریت آموزشی | 48,550,000 |
4 | مهندسی مکانیک (ساخت و تولید) | 47,350,000 |
5 | روانشناسی کودکان استثنایی | 48,000,000 |
6 | طراحی شهری | 45,993,750 |
7 | برنامه ریزی شهری | 45,993,750 |
8 | معماری - معماری | 49,850,000 |
9 | حقوق | 33,225,000 |
10 | مهندسی صنایع | 44,600,000 |
11 | اقتصاد | 42,687,500 |
12 | مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی) | 46,800,000 |
13 | MBA بازاریابی | 46,050,000 |
14 | MBA استراتژی | 46,050,000 |
15 | MBA منابع انسانی | 46,050,000 |
16 | مدیریت صنعتی | 43,850,000 |
17 | مدیریت بازرگانی | 39,450,000 |
18 | مدیریت دولتی | 39,200,000 |
19 | مدیریت رسانه | 42,025,000 |
20 | مدیریت منابع انسانی | 43,850,000 |
21 | مدیریت مالی | 43,850,000 |
22 | حسابداری | 37,125,000 |
23 | مهندسی مخابرات-سیستم | 43,575,000 |
24 | تصویر متحرک - انیمیشن | 50,650,000 (علی الحساب) |
25 | مهندسی مکاترونیک | 51,200,000 |
این جدول نشان دهنده شهریه برای نیمسال اول سال تحصیلی است و تنها یک محاسبه برای 4 ترم تحصیلی در کارشناسی ارشد نشان می دهد که برای یک رشته در گروه مهندسی کمترین هزینه تحصیل در این رشته در دانشگاه تهران شماره 2 هزینه ای بیش از 20 میلیون تومان می طلبد.
*روزی که بچه ها موبایل به کمر می بندند!
چندی پیش مدیرعامل همراه اول از عرضه و فروش سیمکارتهای ویژه دانشآموزان در مدارس کشور خبر داد و پس از اعلام این خبر شاهد توزیع سیم کارت در برخی از مدارس تهران بودیم، سیم کارتهایی که به صورت رایگان در اختیار دانشآموزان قرار گرفت.
خبرهای مختلفی در رابطه با توزیع سیم کارت در سطح مدارس و در میان دانش آموزان شنیده میشود، خبرهایی که سرانجام وزیر آموزش و پرورش را مجبور به واکنش کرد و در نخستین اظهار نظرات، سکاندار دستگاه آموزش و پرورش کشور از نبود هیچ قراردادی میان وزارتخانه متبوعش با اپراتورهای تلفن همراه پرده برداشت.
وزیر آموزش و پرورش با رد هر گونه خبری درخصوص قرارداد میان آموزش و پرورش و شرکت همراه اول عنوان میکند: این وزارتخانه هیچ قراردادی با شرکت همراه اول ندارد؛ ماجرا از این قرار است که چند ماه پیش شرکتی پیشنهاد توزیع 12 میلیون نسخه سیدی آموزش قرآن را به معاونت پرورشی ارئه میکند، معاونت پرورشی آموزش و پرورش پس از بررسی سیدی موردنظر و با توجه به اینکه این سیدی را برای دانشآموزان مفید تشخیص داد، با توزیع آن در مدارس موافقت کرد.
اقدام شرکت همراه اول به توزیع سیم کارت در مدارس بدون آگاهی آموزش و پرورش کمی عجیب به نظر میرسد. چطور ممکن است شرکتی بدون اطلاع مسئولان آموزش و پرورش اقدام به توزیع سیم کارت در میان دانش آموزان کند؟!
چهار شنبه بیست و سوم اردیبهشت
آیت الله بهجت؛ از طلوع تا غروب
آیت الله بهجت بدون شک از بزرگان علم و معرفت تاریخ شیعه است که علاوه بر درجه علمی بالا در عرصه فقاهت در مسیر سیرو سلوک نیز عارفی برجسته بود.
آیتاللهالعظمی محمدتقى بهجت در اواخر سال 1334 هـ ق، در شهر فومن (استان گیلان) چشم به جهان گشود. شانزده ماه از عمرش نگذشته بود که مادرش به سرای باقی شتافت.
کربلایی محمود بهجت، پدر آیت الله بهجت از مردان مورد اعتماد شهر فومن بود و در ضمن اشتغال به کسب و کار، به رتق و فتق امور مردم میپرداخت و اسناد مهم و قبالهها به گواهی ایشان میرسید. وی اهل ادب و از ذوق سرشاری برخوردار بوده و مشتاقانه در مراثی اهل بیت(ع) به ویژه حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) شعر میسرود، مرثیههای جانگدازی که اکنون پس از نیم قرن هنوز زبانزد مداحان آن سامان است.
حضرت آیت الله بهجت پس از ورود به قم، خدمت آیات عظام کوه کمرهاى حضور یافت و در بین شاگردان درخشید همچنین در درس حضرت آیت الله بروجردی همچون دیگر شاگردان برجسته اش حضرات آیات امام خمینی، گلپایگانی و... حاضر شد.
آیت الله بهجت پس از اتمام دوره سطح و درک محضر استادان بزرگی چون آیات عظام آقا سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیای عراقی و میرزای نایینی، به حوزه گرانقدر و پر محتوای آیت حق حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی، وارد شد و در محضر آن علامه کبیر به تکمیل نظریات فقهی و اصولی خویش پرداخت. به یاری استعداد درخشان و تأییدات الهی از تفکرات عمیق و ظریف و دقیق مرحوم علامه غروی اصفهانی، که دارای فکری جوال و متحرک و همراه با تیزبینی بوده، بهرهها برد. با اینکه ایشان فقیهی شناخته شدهاند و بیش از سی سال اشتغال به تدریس خارج فقه و اصول داشتند؛ ولی هماره از پذیرش مرجعیت سرباز می زدند.
آیت الله مصباح درباره علت پذیرش مرجعیت از سوی ایشان و نیز پیرامون عدم تغییر وضعیت آیت الله بهجت بعد از مرجعیت میگوید:«بعد از مرجعیت، منزل آیت الله بهجت هیچ تغییری نکرده است، ملاقات و پذیرایی از بازدیدکنندگان در منزل امکان ندارد؛ لذا در اعیاد و ایام سوگواری، در مسجد فاطمیه از ملاقات کنندگان پذیرایی میشود. اصولاً قبول مرجعیت ایشان به نظر من یکی از کرامات ایشان است، یعنی شرایط زندگی ایشان آن هم در سن هشتاد سالگی به هیچ وجه ایجاب نمیکرد که زیر بار چنین مسئولیتی برود و کسانی که با ایشان آشنایی داشتند هیچ وقت حدس نمیزدند که امکان داشته باشد آقا یک وقتی حاضر بشوند پرچم مرجعیت را به دوش بکشند و مسئولیتش را قبول کنند. بدون شک جز احساس یک وظیفه متعین چیزی باعث نشد که ایشان این مسئولیت را بپذیرند. باید گفت که رفتار ایشان در این زمان با این وارستگی و پارسایی، حجت را بر دیگران تمام میکند که میشود در عین مرجعیت با سادگی زندگی کرد، بدون این که تغییری در لباس، خوراک، مسکن، خانه و شرایط زندگی پیش بیاید.»
ایشان دارای تألیفات متعددی در فقه و اصول هستند که خود برای چاپ اکثر آنها اقدام نکردهاند و گاه به کسانی که میخواهند آنها را حتی با غیر وجوه شرعیه چاپ کنند، اجازه نمیدهند و میفرمایند: هنوز بسیاری از کتابهای علمای بزرگ سالهاست که به گونه خطی مانده است، آنها را چاپ کنید نوبت اینها دیر نشده است.
فهرست عمده تألیفات ایشان که برخی نیز با اصرار برخی از شاگردانشان به چاپ رسیده، عبارتند از:
1. رساله توضیح المسائل(فارسی و عربی)
2. مناسک حج
3. وسیله النجاه
4. جامع المسائل
5. جلد اول از کتاب صلوه
6. جلد اول از دوره اصول
7. تعلیقه بر مناسک شیخ انصاری
8. بقیه مجلّدات دوره اصول
9. حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری
10. دوره طهارت
11. بقیه مجلدات دوره کتاب الصلوه
یکی از شاگردان آیت الله بهجت در مراسم سومین سالگرد ارتحال ایشان گفت: آیت الله بهجت دو توصیه یکی به خواندن نماز اول وقت و دیگری ترک معصیت داشتند و عبادت را نه از روی عادت بلکه با عشق و برای لذت بردن انجام میدادند.
*سوختن ۶۴پرچم صهیونیستی در میدان آزادی
دانشجویان به دلیل ۶۴ سال اشغالگری رژیم صهیونیستی، شصت و چهار پرچم این رژیم را به آتش کشیدند. تجمع مردمی- دانشجویی در شصتوچهارمین سالروز تأسیس رژیم اشغالگر قدس موسوم به یومالنکبت در میدان آزادی برگزار شد.
تجمعکنندگان شعارهایی همچون "مرگ بر آمریکا"، "مرگ بر اسراییل"، فلسطین فلسطین، آزادیت نزدیک است" و... سرمیدهند.
*زندگی اولین خلبان شهید مستند میشود
هوشنگ میرزایی مستند «آلفارد» را با محوریت زندگی خالد حیدری - اولین خلبان شهید جنگ تحمیلی - میسازد. شرایط ساخت مستند «آلفارد» با پیگیری مدیرکل صدا و سیمای مهاباد فراهم شد و تولید مستند زندگی اولین خلبان شهید جنگ تحمیلی؛ خالد حیدری به کارگردانی هوشنگ میرزایی - در صدا و سیمای مرکز مهاباد- آغاز شد.
تا کنون هیچ حمایتی از طرف نهادهایی مثل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان از مستند «آلفارد» انجام نشده است.