کد خبر 119620
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۴

مهدوی کنی با بیان اینکه بنده رئیس مجلس خبرگان نشده ام که همه چیز را به هم بزنم خاطر نشان کرد: نظارت بر رهبری به مفهوم حراست از ایشان است و باید رهبری را حفظ کنیم البته گاهی ممکن است حفظ به معنی تذکر باشد اما این به مفهوم از بین بردن همه حرمتها و چهارچوب ها نیست.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، آیت الله مهدوی کنی صبح امروز یکشنبه در همایش نظریه بیداری اسلامی که در سالن همایش های بین الملی سازمان صداوسیما در تهران درحال برگزاری است، گفت: مطمئنم که در کشور ما همیشه بیداری در جهت حضور مردم و مشارکت آنها در مراحل مختلف انقلاب اسلامی قرار دارد.

مهدوی کنی افزود: اگر ما در داخل کشور و در جهان پیرامون طوری عمل کنیم که کشورها از ما در بیداری اسلامی تبعیت کنند، مسیر درستی خواهیم داشت.

نباید بیداری اسلامی در غالب فرهنگ غربی ارائه شود

رئیس مجلس خبرگان ادامه داد: باید متوجه موقعیت خطیر خود باشیم زیرا اگر ما اشتباه کنیم انقلاب نوپای آنها مصادره خواهد شد و همه کشورهای انقلابی مسلمان با هم شکست خواهیم خورد.

وی افزود: برای جلوگیری از مصادره بیداری اسلامی باید با یکدیگر ارتباط داشته باشیم و از دین پیروی کنیم. نباید بیداری اسلامی در غالب فرهنگ غربی ارائه شود.

رئیس مجلس خبرگان تصریح کرد: مسئله بیداری با مفهوم قیام در قرآن آمده است. قیام در قرآن با چند کلمه بدون تعدی و با تعدی استعمال می شود و قیام به مفهوم یک تحول هدفمند و پویا از یک مرحله به مرحله دیگر در زندگی است.

وی افزود: کسانی که در مسیر بیداری اسلامی جامعه و احیای تفکر دینی باشند باید تحمل سختی ها را داشته باشند.

ممکن است در زمان ما چند مرجع باشند اما همه آنها ولایت ندارند

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه رهبری و ولایت فقیه و نقش آن در سه دهه تاریخ انقلاب اسلامی گفت: هر جامعه انسانی نیازمند به رهبری است و حاکم مسلمانی که تنها به نظرات تکیه کند از روش قرآن انحراف پیدا کرده است.

وی با اشاره به تفاوت های فقهی و فرهنگی شیعیان و اهل سنت وجود مرجعیت در اهل سنت و عدم وجود ولایت در این فرقه مذهبی را یادآور شد و در ادامه خاطر نشان کرد: ما هم ولایت و هم مرجعیت داریم و ممکن است در زمان ما چند مرجع باشند اما همه آنها ولایت ندارند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی سخنان امام (ره) و اندیشه سیاسی شیعه درباره نقش و جایگاه شورا و مشورت در کنار ولایت در پاسخ به کسانی که شبهه دیکتاتوری برای ولایت فقیه را مطرح می کنند خاطر نشان کرد: امام فرمودند تنها با احساسات نمی توان کشور را اداره کرد. ایشان هیچ گاه نمی گفت که من به تنهایی این نظر را دارم و تاکید داشت که با کارشناسان مذاکره کنید.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم نظامی باقی بماند باید به مشورت تاکید داشته باشیم چرا که اداره کشور یک جنگ نیست و اداره کشور نیاز به دانش و تحقیق دارد.

مهدوی کنی با بیان اینکه بنده رئیس مجلس خبرگان نشده ام که همه چیز را به هم بزنم خاطر نشان کرد: نظارت بر رهبری به مفهوم حراست از ایشان است و باید رهبری را حفظ کنیم البته گاهی ممکن است حفظ به معنی تذکر باشد اما این به مفهوم از بین بردن همه حرمتها و چهارچوب ها نیست.