کد خبر 1198691
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۲

در مطلب زیر با عواملی که حس چشایی ما را تغییر می‌دهند آشنا خواهیم شد.

به گزارش مشرق، ما انسان‌ها با چیزی در حدود ۱۰ هزار پرز چشایی متولد می‌شویم که عمده‌ی آن‌ها بر روی زبان ما قرار دارند. این پرزهایی چشایی به ما کمک می‌کنند از ۵ مزه‌ی اصلی شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی لذت ببریم.

عوامل مختلفی می‌توانند بر روی پرزهای چشایی ما اثر بگذارند و نحوه‌ی درک ما از مزه‌ها را تغییر دهند مثل عفونت، بیماری، کمبود مواد مغذی، آسیب‌های عصبی، مصرف برخی داروها و کشیدن سیگار.

اما در این میان عوامل عجیبی هم هستند که انتظار اثرگذاری شان را نداریم، اما آن‌ها هم می‌توانند مزه‌ی مواد غذایی را برای ما تغییر دهند.

در ادامه با این عوامل آشنا خواهیم شد.

۱- وسایل غذاخوری

قاشق‌هایی که از جنس مس یا روی هستند مزه‌ی شور غذا را پررنگ‌تر می‌کنند.

۲- زبان

آدم‌ها غذاهایی را تحسین می‌کنند که اسمی توصیفی دارند تا آن‌هایی که اسم خسته کننده‌ای برایشان انتخاب شده است.

۳- دما

گاهی تلخی یک ماء الشعیر گرم بیشتر از سرد آن است؛ و ژامبون وقتی سرد است شوری بیشتری دارد. «مزه دمایی» به این دلیل رخ می‌دهد که پرزهای چشایی دارای کانال‌های بسیار ریزی هستند که در دماهای مختلف درک متفاوتی از مزه‌ها پیدا می‌کنند.

۴- رنگ

در تحقیقی در فرانسه، ۴۸ درصد شرکت کنندگان معتقد بودند نوشابه در لیوان آبی رنگ عطش را بیشتر برطرف می‌کرد تا در لیوان‌هایی با رنگ‌های دیگر، که احتمالاً دلیلش این بود که رنگ آبی برای آن‌ها تداعی کننده‌ی خنکی بود. رنگ‌ها بر دیگر حواس پنجگانه‌ی ما هم اثر می‌گذارند.

۵- محیط

محققان انگلیسی از شرکت کنندگان پژوهش می‌خواستند کیفیت یک بطری الکل یکسان را در سه اتاق با تزئینات مختلف توصیف کنند. یکی از اتاق‌ها تم چمن داشت، یک اتاق تم شیرینی و اتاق دیگر تم چوب (مثلاً اتاق اول بوی چمن می‌داد و صدای گوسفند در آن پخش می‌شد). شرکت کنندگان در پاسخ مزه‌ی نوشیدنی را عمدتاً چمن مانند، شیرین و چوب مانند توصیف کرده بودند.

۶- خاطرات

به یاد آوردن خاطره‌ای مثبت درباره‌ی سبزیجات می‌تواند مزه‌ی سبزیجات درون غذا را برای شما لذتبخش‌تر کند.

۷- بالا رفتن سن

با بالا رفتن سن سلول‌های درون حفره بینی با سرعت کمتری احیا می‌شوند، امری که بر حس بویایی و درنتیجه، حس چشایی اثر می‌گذارد.

منبع:روزیاتو