سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
کیهان
لااقل به وعده ثبات قیمتها در 4 ماه پایانی دولت پایبند میماندید
برخلاف وعدههای رئیسجمهور درباره ثبات قیمتها در 4 ماهه پایانی دولت، قیمتها در دو هفته آغاز سال به صورت رسمی افزایش یافته است.
روزنامه خراسان ضمن انتشار این خبر کنایهآمیز مینویسد: تنها چهار روز پس از آغاز سال جدید، آقای روحانی در اولین جلسه هیئت دولت در سال ۱۴۰۰ گفت هرچه قرار بود اجناس گران شود، سال ۹۹ شد. از وزارت صمت و کشاورزی خواهش میکنم این چهار ماه بگذارید بازار ثبات داشته باشد تا مردم احساس راحتی کنند. انتظار میرفت بعد از سخنان رئیسجمهور مبنی بر ثبات قیمتها در سال جدید و حداقل در چهار ماه انتهایی دولت، شاهد کمترین افزایش قیمتها باشیم یا حداقل قیمت خدمات و کالاهایی که مربوط به دولت است یا دولت در قیمتگذاری آن نقش دارد، بهصورت رسمی افزایش نیابد. در حالی که آمارها و گشتوگذاری در لابهلای اخبار و قیمتها نشان میدهد در فاصله ۱۵ روز از آغاز سال ۱۴۰۰ در چند مورد بسیار مهم، قیمت ها به صورت رسمی و با تصمیم مسئولان دولتی افزایش یافته است! بهعنوان مثال قیمت مرغ بعد از این که صف طولانی خرید آن شکسته نشد با تصمیم کمیته کشوری قرارگاه ساماندهی با چهارهزارو ۵۰۰ تومان افزایش به صورت رسمی به ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان رسید. در این مدت، مرغ 22 درصد، هزینههای پزشکی 28/5 درصد، خودرو 14 درصد، آب و برق 7 درصد و کرایه تاکسی تا 35 درصد افزایش پیدا کرد.
آرمان: خود را گول نزنیم احیای برجام، حرف است
در حالی که برخی رسانههای اصلاحطلب مدعی احیای برجام شدهاند، روزنامه آرمان نوشت احیای برجام عمل میخواهد اما آمریکا عمداً حرف میزند بیآن که تحریمی را بردارد.
روزنامه آرمان درباره ادعای نشریات اصلاحطلب درباره «احیای برجام»، از قول امیرعلی ابوالفتح نوشت: اقداماتی که در چند ماه اخیر از سوی آمریکا رقم خورده است، سبب شده تا زمانی که اتفاقی در عمل رخ نداده است، نتوانیم خوشبین باشیم.
باید توجه داشت تا امروز حرکتی در حوزه عملیاتی در پرونده هستهای ایران از سوی دولت بایدن انجام نشده است و همین امر سبب شده این گفتوگوها به نتیجه ختم نشود. پولهای بلوکه شده ایران نیز هنوز وارد کشور نشده است. آنها در نخستین گام حداقل میتوانستند با درخواست وام ایران از صندوق بینالمللی پول موافقت کنند اما این اتفاق هم نیفتاد. حرف زدن به تنهایی کافی نیست و دردی را دوا نمیکند. تغییر لحن آمریکا باید وارد عمل آنها نیز شود. ایران دیگر حرف نمیخواهد و نیاز به اقدامات اجرایی دارد.
وی در پاسخ این سؤال که «برخی بر این باور هستند که دولت بایدن سردرگم یا ابهامبرانگیز رفتار میکند، آیا چنین امری واقعیت دارد؟»، اظهار داشت: دولت بایدن نه سر درگم رفتار میکند و نه غیر شفاف؛ بلکه کاملاً با برنامه پیش میرود بایدن در زمانی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بود یک مصاحبه با CNN به صورت مفصل داشت که امروز دقیقاً طبق گفتههای خود در آن مصاحبه عمل میکند و این به صورت مشخص، واضح و آشکار است. در داخل ایران نوعی نگاه به وجود آمده که رفتار بایدن را ابهامبرانگیز توصیف میکند؛ در صورتی که این گونه نیست.
آمریکا در عمل کار خاصی درباره حوزه حساسی همچون ایران نکرده است. نباید دچار خطا و اشتباه محاسباتی نسبت به آمریکا شویم. آنها به خوبی میدانند چه میکنند و چه میخواهند.
فصل انتخابات شد دوباره یاد کارگران افتادند
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم، با هشت سال تأخیر به یاد مطالبات کارگران افتاد.
علیرضا محجوب که عنوان حزب سیاسی موسوم به «دبیرکل خانه کارگر» را هم یدک میکشد، ضمن ثبت نام در انتخابات میان دورهای مجلس گفت: اگر انتخاب شدیم و خدا خواست که به مجلس راه پیدا کنیم قاعدتا اهدافی را که تعقیب میکنیم، عمدتا اهداف و مطالبات صنفی کارگران است.
وی درباره انتخابات ریاستجمهوری گفت: انتخابات آتی حتما دشوارترین انتخابات ما از زمان پیروزی انقلاب خواهد بود. نخست اینکه با بلیهای مثل کرونا روبهرو هستیم که تاثیر زیادی روی همه انتخاباتهای برگزار شده در دنیا گذاشته است.
محجوب ادامه داد: موضوع مهم دیگر در مشارکت، سیاستها و جهتگیریهای اقتصادی و دستاوردهای سیاسی و اقتصادی دولت است که میتواند یک پایان بسیار خوش برای دولت و امیدواری برای اکثریت را به همراه بیاورد؛ همچنین به عنوان انگیزه میتواند نقش اساسی داشته باشد.
یادآور میشود محجوب به عنوان نماینده مجلس دهم، در انتخابات مجلس یازدهم نیز نامزد شد اما نتوانست بیش از 95 هزار رای در تهران کسب کند. علت ناکامی وی اصلاحطلبان دیگری نظیر مجید انصاری، برعکس از آب درآمدن وعدههای اقتصادی دولت و مجلس دهم بود که موجب شد تورم 6 تا 8 برابری در اقلام مختلف طی 7-8 سال گذشته بر مردم به ویژه اقشار کارگری تحمیل شود.
یادآور میشود محجوب و طیف همراه وی در حزب سیاسی «خانه کارگر» ظرف دو دهه گذشته از این عنوان گمراهکننده کارگری در خدمت اهداف انتخاباتی احزاب اشرافی نظیر کارگزاران و مشارکت استفاده کردند.
گرفتاری اصلاحطلبان وعدههای دروغ است نه نظارت استصوابی
محمد هاشمی ادعا کرد مسئله اصلاحطلبان در انتخابات نظارت استصوابی است.
وی در گفتوگو با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سؤال که «در جریان اصلاحطلبی نیز کاندیداهای مختلفی که احتمال تایید صلاحیتشان وجود دارد، همچون اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی یا محمدرضا عارف مطرح است. به نظر شما چقدر این گزینهها جدی هستند؟»، اظهار داشت: آنچه به صورت غیررسمی از جریان اصلاحطلب شنیدهام، این روزها مساله تایید صلاحیت بسیار مهم است و حتی عدهای معتقدند اشخاصی که شما نام بردید یا افراد دیگر از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت نمیشوند، چراکه گفته میشود اساسا این دوره بهدنبال انتخابات رقابتی متوازن نیستند و میخواهند همان تجربه انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تکرار شود. در واقع در جریان اصلاحطلب بیش از اینکه مساله «چه کسی کاندیدا شود» مطرح باشد، مساله «چه کسی احراز صلاحیت میشود» مطرح است.
وی درباره محسن هاشمی گفت: آنچه من درباره محسن هاشمی شنیدم، این بود که در انتخابات ریاستجمهوری کسی نمیتواند خودش را نامزد کند، بلکه باید یک جریان یا گروهی او را به عنوان نامزد معرفی کند. از سویی در کارگزاران سازندگی 2، 3 نفری به عنوان کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری مطرح هستند که این افراد به صورت بالقوه میتوانند کاندیدا باشند اما برای بالفعل شدن نیاز است که ابتدا نتیجه تایید صلاحیت کاندیداها مشخص شود.
محمد هاشمی درباره جهانگیری هم گفت: بالاخره اسحاق جهانگیری یک شخصیت سیاسی است و مدیران در حد ایشان وقتی سخنرانی یا سفر میکنند و دیدارهایی دارند، توقع این است که در مورد مسائل روز اظهار نظر کنند. مردم در حال حاضر بیشتر مشتاق هستند راجع به روابط بینالملل و وضعیت اقتصاد و معیشت و اوضاع سیاسی بدانند و بشنوند. در حال حاضر تبلیغات دشمن بسیار شدت گرفته است. متاسفانه رسانههای بیگانه و خارجی علیه نظام، انتخابات و بحث مشارکت در انتخابات صحبت میکنند تا مردم را مأیوس کرده و از نظام جدا کنند. این روزها بسیاری در حال القای این مساله هستند که همه مشکلات از سوی مدیریت است بنابراین فضا حکم میکند که شخصی در سطح معاون اول ریاستجمهوری در مورد مسائل سیاسی صحبت کند.
درباره اظهارات آقای محمد هاشمی گفتنی است که اولاً مشکل اصلاحطلبان، وعدههای دروغین و اعتمادکردن مردم است و نه نظارت استصوابی.
چنان که نامزدهای همین طیف در انتخابات مجلس (سال 98) رأییهایی در حد 95 هزار رأی و 67 هزار رأی و پایینتر در تهران کسب کردند.
در عین حال طبق نظرسنجیها، محبوبیت نامزد مورد حمایت این طیف در سال 92 و 96 (روحانی) در اثر سوء مدیریت فاحش، به زیر 7 درصد سقوط کرده است. در اثر همین سقوط مقبولیت اجتماعی هم بود که آقای عارف (نامزد ریاست جمهوری 92 و رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم) ترجیح داد از خیر نامزدی در انتخابات مجلس یازدهم بگذرد.
ثانیاً طیف مذکور در نوع انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس، چند برابر نامزد مورد نیاز، نامزد داشته است؛ چنان که مجبور شدند در سال 92 عارف، و در سال 96 جهانگیری را وادار به انصراف کنند.
ثالثاً برخلاف ادعای آقای محمد هاشمی، آقای جهانگیری خود مجسمه سیاهنمایی و ناامید کردن مردم در طول سالهای اخیر بوده است و طبیعی است که نمیتوان تصویری سیاه و تیره و تار برای مردم تصویر کرد و هرگاه هم اراده کردند- آن هم بدون کارنامه یا با کارنامه انباشته از سوء مدیریت - همان تصویر را سفیدسازی کنند. این جفای بزرگی است که اغلب مدعیان اصلاحطلبی برای چند رأی بیشتر، در حق مردم و کشور مرتکب شدند.
بسیاری از تصمیمات اقتصادی دولت نادرست بود
روزنامه دولتی ایران، برخی تصمیمات اقتصادی غلط دولت را از قول کارشناسان بازگو کرد.
داود سوری اقتصاددان میگوید: در پاسخ به وجه پرسش انتخاب نامناسبترین سیاست اقتصادی متأسفانه باید گفت تعداد این گروه بسیار زیاد است.متأسفانه درسالی که پشت سر گذاشتیم رویه و عملکرد مسئولان در بازار سرمایه با محور تشویق و تهییج مردم به حضور و مشارکت در این بازار و دلگرمیهای اولیه، عدم استفاده از شرایط پیش آمده و سپس مشکلاتی که برای بازار سرمایه پیش آمد سال تلخی را برای فعالان این عرصه بویژه مردم عادی رقم زد.علاوه بر این موضوع افزایش نرخ ارز هم موضوع قابل تأملی بود. در واقع میتوان گفت بدترین سیاستها سیاستهایی است که از سالهای قبل وجود دارد و همچنان در حال ادامه آن هستیم، بهعنوان مثال تخصیص ارز 4200 تومانی که چند سالی است میهمان فضای اقتصادی شده و با وجود آنکه همگان نسبت به نادرست بودن این سیاست اذعان دارند همچنان باقی مانده است؛ در جمعبندی نهایی باید گفت سال 99 از منظر اقتصادی سال سختی برای مردم بود و به لحاظ سیاستگذاری اقتصادی هم نتوانستیم شاهد سیاستهای منسجم و منظمی باشیم بلکه همه امور ادامه سردرگمیهای سالهای قبل بود.
علی سعدوندی هم گفته است: در سال ۱۳۹۹ تورم نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش هم داشته است. از بازه زمانی خرداد تا شهریور سال ۱۳۹۹ بهصورت حساب شده اوراق منتشر شد و تا حدی توانست تورم را کنترل کند اما از شهریور متوقف شد تا اینکه در دو ماه پایانی سال حجم زیادی اوراق عرضه شد که خریداری هم نداشت و نظام بانکی آن را خریداری کرد.
برای انتخاب بدترین سیاست به نظر من سیاست انبساطی پولی را میتوان نام برد که متأسفانه رشد پایه پولی با رشد نقدینگی سرسامآور شده است و از کریدور ۳۰ سال خود خارج شده است، به این دلیل که نهادهای مختلف سیاستگذاری حاکمیتی همکاری کافی را با همدیگر در جهت کنترل تورم نداشتند.
امرالله امینی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز معتقد است: بدترین تصمیمها مربوط به فقدان برنامهریزی برای واردات است، مثل ماشینهای لوکس که ارز بری بسیار بالایی دارد و خدمات پس از فروش آن بیشتر از خود ماشین ارزبری دارد. اینها تصمیمهایی کاملاً اشتباه بوده است که در این سال گرفته شد. همچنین در ارتباط با دیگر تصمیمهای نادرست در این سال ۹۹ میتوان به موقعیت و شرایط بازار سرمایه اشاره کرد. بورس را به شکلی رها کردند و بسیاری از خانوادهها با مشکلاتی روبهرو شدند، چون کل داراییشان را برای بورس فروختند اما وقتی که بازار شروع به ریزش کرد اطلاعرسانی درستی انجام نشد. مسئولان مردم را به بورس دعوت کردند اما از آنها حمایت نشد تا جایی که بسیاری از افرادی که وابسته به برخی نهادها بودند در همان زمان سهامشان را فروختند و در شرایط خوب هم فروختند و به مردم اطلاع ندادند. همچنین به موضوع ارز میتوان اشاره کرد بویژه چند نرخی بودن ارز چالش بزرگی بود که خیلی از ارگانها و شرکتها ارز با قیمت چهار هزار و دویست تومان گرفتند و کالا وارد کردند و این کالا را به مردم نرساندند.
همچنین شفافیت در تصمیمات کمتر دیده شد. نکته دیگر آنکه بعد اقتصادی وزارت خارجه قوی نبوده و هنوز هم قوی نیست، یا مثلاً تصمیمهای نادرستی که برای بخش کشاورزی گرفته شد درحالی که پتانسیلهای بالایی دارد، نمونهاش آنکه قیمت مرغ از شش ماه پیش قابل پیشبینی بود.وقتی قیمت نهادهها افزایش یابد و از سوی دیگر دستور دهید که قیمت مرغ مقدار مشخصی باشد این یعنی ورشکستگی مرغداران؛ متأسفانه الان هم کسی نمیتواند این موضوع را مدیریت کند.
برنامه دولت برای مسکن همین تورم 628 درصدی بود؟!
در حالی که آقای روحانی سال 92 گفته بود «برای رفع گرانی مسکن، برنامه کوتاه مدت و بلند مدت دارم»، دولت وی در زمینه مسکن کارنامه فاجعهباری را بر جای گذاشت و تورم بالای 600 درصد را در این حوزه به ثبت رساند.
براساس گزارش بانک مرکزی در اسفند 99، تعداد معاملات مسکن در تهران در مقایسه با یک سال قبل از این تاریخ 48/4 درصد کاهش داشت و به 3 هزار و 917 واحد رسید. همچنین متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به 30 میلیون تومان رسید که نسبت به ماه مثل تیر، 6/6 درصد افزایش و نسبت به یک سال قبلتر، 93/7 درصد افزایش داشت.
وضعیت نابسامان بازار مسکن در حالی است که آقای روحانی سال 92 وعده داده بود برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت برای رفع گرانی مسکن اجرا بکند. به گزارش شرق وی، در سالهای 1384 تا 1392 از گرانی مسکن انتقاد میکرد و سیاستهای دولت وقت را مقصر آن معرفی میکرد.
روحانی همچنین از عدم تکافوی تولید مسکن نسبت به تقاضای آن در دولت قبل انتقاد میکرد. عدم سیاستگذاری درست دولت برای جلوگیری از ورود سرمایههای سرگردان و سوداگران به بازار زمین و مسکن هم دیگر انتقاد همیشگی روحانی از سیاستهای دولت قبل در بخش مسکن بود.
او در آن زمان مدعی بود که برنامههایی برای حل معضل مسکن دارد؛ اما از سال 1392 با شروع به کار دولت یازدهم، روحانی و کابینهاش در بخش مسکن هیچ طرح و برنامهای جز حمله کردن به مسکن مهر نداشتند و بازار را به امان دلالان و سوداگران رها کردند تا قیمت مسکن بیش از 600 درصد افزایش پیدا کند، تولید مسکن به شدت کاهش یابد و بیشترین فشار به اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه کشور از محل اجارهبها وارد شود. حسن روحانی و عباس آخوندی (وزیر راه مورد علاقه و برند روحانی) تمرکز خود را به جای رفع مشکلات بخش مسکن در کشور، حمله به طرح مسکن مهر قرار دادند و تندترین حملات را به این طرح انجام دادند و همه مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از ساخت مسکن مهر عنوان کردند. اکنون در حالی که چند ماه دیگر به پایان دولت روحانی نمانده، ثمره آن برای مردم، افزایش 628 درصدی قیمت مسکن است که سبب شده که دیگر خانهدار شدن برای اقشار مستأجر، به یک آرزو تبدیل شود. فاجعه بازار مسکن نتیجه سیاستهای دولت روحانی است.
ایران
روایت رضا نصری از شرایط دولت روحانی
خبر اول اینکه، رضا نصری، کارشناس سیاست خارجی و حقوقدان بینالمللی در بخشی از گفتوگوی خود با خبرآنلاین شرایط دولت روحانی در مواجهه با بحرانهای داخلی و خارجی را تشریح کرده است.او گفت: دولت روحانی همزمان با سهمگینترین هجمههای داخلی و درعین حال سنگینترین جنگ اقتصادی تاریخ معاصر بشر، خشنترین جنگ روانی و متخاصمترین دولت چهل سال اخیر درامریکا روبهرو شد. درحین تلاش برای مهار این آسیبها نیز - با یک سوم درآمد و قطع تمام شریانهای اقتصادی و تجاری - با انواع بلایای طبیعی و یک پاندمی بیسابقه نیز دست به گریبان شد. ضمن اینکه تمام بازیگران منطقه نیز - از عربستان سعودی گرفته تا اسرائیل - از بیم پیامدهای عادیسازی روابط ایران و غرب، از آغاز انعقاد برجام تا امروز، صدها میلیارد دلار و تمام اهرمها و ابزار خود را برای در هم کوبیدن دولت و فرونشاندن کشور به کار بردند. نصری افزود: در واقع، در هیچ دانشکده علوم سیاسیای در دنیا به کسی یاد نمیدهند چطور در چنین شرایط نامتعارفی میتوان یک کشور را اداره کرد! معتقدم اگر کسری از این فشارها و تحریمها بر هر دولتی - از دولت آلمان و فرانسه گرفته تا دولتهای ژاپن و کانادا - تحمیل شده بود، احتمالاً امروز آن کشور با «بحران موجودیت» مواجه شده بود! این کارشناس سیاست خارجی گفته: معتقدم لازم است از فرصت باقیمانده هم - بدون توجه به موج حملات و کارشکنیها - برای ترمیم مسیر دیپلماسی و آغاز فرایند لغو تحریمها و عادیسازی شرایط تجاری و اقتصادی کشور استفاده کند. اگر این فرصت از دست برود، معلوم نیست آینده چه ناملایمتهایی برای کشور در چنته دارد.
کیفرخواست عنابستانی صادر میشود
خبر دیگر اینکه، رئیس پلیس راهور ناجا در تشریح آخرین وضعیت ماجرای شکایت از نماینده اصولگرای مجلس که با سرباز راهور درگیر شده بود، گفت که کیفرخواست این فرد بزودی صادر میشود. بهگزارش ایسنا، سردار سید کمال هادیانفر گفت: پلیس راهور شکایت خود از علی اصغر عنابستانی نماینده مجلس را به دادسرا ارائه داد و دستگاه قضایی نیز نسبت به احضار فرد خاطی اقدام کرده و طبق اطلاعات ما بزودی و طی روزهای آتی کیفرخواست برای ایشان صادر میشود. وی درباره شکایت عنابستانی از پلیس راهور و سرباز اکبری نیز اظهار کرد: این فرد نیز پس از اعلام وصول شکایت پلیس، شکایتی را در سازمان قضایی نیروهای مسلح مطرح کرد اما با توجه به اینکه برابر قانون یک شکایت در دو جا قابل رسیدگی نیست، تا این لحظه سازمان قضایی نیروهای مسلح هیچکدام از همکاران ما را دعوت نکرده است. بهگفته وی شکایت اصلی پلیس از این نماینده در دادسرا در حال رسیدگی است. رئیس پلیس راهور ناجا همچنین دیروز با اشاره به ضوابط استفاده از خط ویژه، با بیان اینکه مجوز ورود به خطوط ویژه شامل حال سفرا و نمایندگان مجلس نمیشود، گفت: این مجوز شامل رئیس دولت، معاونان وزارتخانهها، رئیس مجلس و نایب رئیس و برخی رؤسای کمیسیونها خواهد شد. وی افزود: مجوز ورود به خطوط ویژه به عهده شورای امنیت کشور (شاک) است. افرادی که مشمول بوده و دارای رده محافظ، همراه و راننده هستند تعیین میشود و بهصورت سالانه به پلیس راهور ابلاغ شده و تنها مرجع صدور مجوز در این زمینه پلیس راهور ناجا است.
آزادی 3 متهم حوادث آبان ماه از زندان
دست آخر اینکه، در سالروز ولادت حضرت ولی عصر(عج) و ۱۲ فروردین سالروز جمهوری اسلامی ایران، رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات یک هزار و ۸۴۹ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند.به گزارش جماران، یکی از ویژگیهای عفوهای اخیر این است که برخی زندانیان مثل محکومین امنیتی که در دورههای قبل شامل عفو قرار نمیگرفتند در دوره تحول برای اولین بار از این امتیاز بهرهمند شده و اسامی آنها نیز در لیست زندانیان عفو شده قرار گرفته است. چنانکه ۱۰۰ نفر از محکومین امنیتی نیز در لیست عفو امسال قرار دارند که تعدادی از محکومین حوادث دی ماه سال ۹۸ را نیز شامل میشود. زانیار فتاحی فرزند حیدر، دانیال بندگی منفرد فرزند حمیدرضا و سید احمد حسینی فرزند نصرالله که در اعتراضات دی ۹۶ در تهران دستگیر شده بودند، آزاد شدند.
خراسان
آرمان ملی
رفع فیلتر برخی از سایت ها
نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت خبر از رفع فیلتر یوتیوب و برخی سایت ها برای برخی اقشار خبر داد. سجاد بنابی گفت: کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصمیم به رفع برخی از سایتها از جمله یوتیوب برای افرادی چون خبرنگاران، استادان، دانشجویان گرفته است. اطلاعرسانی در این حوزه برعهده دادستانی کل کشور است.
پیش بینی از نتیجه FATF در مجمع
احمد توکلی با اعلام این خبر که FATF در جلسه چهارشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد، اظهار کرد: من فکر نمی کنم این موضوع در صحن مجمع بتواند دو سوم رای را به دست آرود و تصویب شود. وی ادامه داد: این سوال جدی مطرح است که آیا فشاری که تحت عنوان FATF بر اقتصاد کشور تحمیل شده است بر طرف میشود یا خیر؟ به نظر می رسد خیلی تاثیری ندارد. اشتباه است که اگر بپذیریم که با تصویب FATF معجزه ای رخ می دهد.
قیمت نجومی میوه در میدان تره بار
قیمت مصوب عمده فروشی انواع میوه و تره بار در تهران اعلام شد اما از نکات قابل توجه در این ارتباط تعیین قیمت های بالا در این ارتباط است به طوری که هر کیلوگرم پرتقال تا 23 هزار تومان، خیار 11 هزار تومان، سیب 16 هزار تومان، کیوی 23 هزار تومان، نارنگی 33 هزار تومان ،موز 29 هزار تومان و آناناس کارتنی 900 هزار تومان اعلام شده است. تعیین نرخ های بالا سبب افزایش قیمت میوه در بازار خرده فروشی شده و به طوری که انواع میوه با قیمتهای بسیار گزاف به دست مصرف کنندگان میرسد.
درباره کاندیداتوری لاریجانی
عزت ا... یوسفیان ملا در رابطه با کاندیداتوری علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا این ساعت آقای رئیسی و نه هیچ یک از کاندیداهای مطرح اصولگرایی نه گفتهاند که میآیند و نه گفتهاند که نمیآیند. حتی کاندیداهای مطرحی که از امروز تبلیغات می کنند با صراحت نگفتهاند که میآیند. امروز در اوج کسانی که نام آنها مطرح است، رئیسی، قالیباف و لاریجانی هستند ولی هیچ کدام از این افراد نگفتهاند که میآیند حتی قالیباف با صراحت گفته سفرهایش کاری است و ربطی به انتخابات ندارد.
مسیر عارف از خاتمی جدا شد؟
فارس نوشت: حذف نرم محمد رضا عارف توسط اصلاحطلبان آغاز شده و شواهد حکایت از این دارد که این بار معاون اول دولت اصلاحات بیتوجه به آنچه تندروهای این جریان و رئیس دولت اصلاحات دنبال میکند، مسیر متفاوتتری را آغاز کرده است.بنیاد امید ایرانیان که محمدرضا عارف ریاست آن را بر عهده دارد فعالیتهای انتخاباتی خود را در برخی از استانهای کشور آغاز کرده و ستادهایی را راهاندازی کرده است.
دستگیری جاسوس اسرائیلی
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا در استان آذربایجان شرقی مدیر دو تابعیتی داریم یا نه، اظهار داشت: اجازه نمی دهیم مدیر دو تابعیتی در استان سمت بگیرد و اخیرا یکی از مشاوران یکی از مدیران دو تابعیتی بود که برکنار شد.مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی تصریح کرد: اجازه فعالیت مدیر دوتابعیتی در استان را نمی دهیم.مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی گفت: جاسوس اسرائیلی و چند جاسوس در ارتباط با سرویسهای امنیتی کشورهای مختلف در استان دستگیر شدهاند.
درخواست دیگر برای عفو حمید صفت
هومن حاجی عبدالهی با انتشار مطلبی خواستار عفو حمید صفت شد و نوشت: «نتوانستم بیتفاوت باشم. سالها پیش در حالی که بسیار حال و اوضاع روحی بدی داشتم، به دیدار کودکان پروانهای رفتم و چند دقیقهای کنارشان بودم. جالب اینکه حمیدصفت هم آنجا بود. سلام و علیک و خوش و بشی با هم کردیم. تازه از زندان آمده بود. متین و موقر و آرام و نجیب ...» او در ادامه نوشته است: قطعاً حق با خانواده مقتول است. امروز عجله نکنیم. شاید سالهای بعد جور دیگری فکر کنیم ... نباشد که کرده گذشته پشیمانمان کند.»
بازداشت رئیس اتحادیه مرغداران ایرانشهر
رئیس اتحادیه مرغداران ایرانشهر به علت اتهام اخلال در نظام مایحتاج عمومی مردم دستگیر شد. سعید راشکی دادستان عمومی و انقلاب ایرانشهر اظهار داشت: پس از رصد اطلاعاتی پاسداران گمنام و طی مراحل قانونی، رئیس اتحادیه مرغداران این منطقه به اتهام اخلال در نظام مایحتاج عمومی مردم بازداشت شد. وی با بیان اینکه مرغداران در ایرانشهر بعد مهلت تعیینشده نسبت به عرضه مرغ اقدام نکنند، قطعا تحت تعقیب قرار خواهند گرفت، افزود: از این به بعد مرغ موجود در مرغداریها توسط اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان در بازار عرضه شود.
ابتلای 7 عضو نساجی به کرونا
در فاصله سه روز تا دیدار پرسپولیس با نساجی، هفت عضو این باشگاه به ویروس کرونا مبتلا شد. انتخاب نوشت؛ نساجی مازندران در چارچوب هفته بیستم لیگ برتر به مصاف پرسپولیس میرود که آخرین دیدار خود را قبل از اعزام به هند برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا برگزار میکند. در فاصله سه روز تا این دیدار، تست کرونا هفت عضو این تیم شامل سه بازیکن مثبت شده است. این اتفاق پس از اعزام نساجی به مسجد سلیمان و برگزاری دیدار مقابل این تیم رخ داد. تا قبل از بازی، تست کرونای تمام اعضای نساجی منفی شده بود.
بازهم گاف یک نماینده مجلس
عدم اطلاع نماینده بجستان از موقعیت جغرافیایی ایران و چین و استفاده از تشدید در واژه «قاره» سوژه کاربران در توئیتر شد. محمد صفایی، نماینده گناباد و بجستان در مجلس، در پیامی توئیتری نوشته است: «آسیا بزرگترین و ثروتمندترین قارّه جهان است. در این قارّه دو قدرت نوظهور، ایران در شرق و چین در غرب تبلور یافته، پیمان راهبردی این دو میتواند، به برتری قدرت آسیا سرعت بخشد. #آسیا_بزرگترین_ثروتمندترین_قارّه».
ویزای هند ۳۰۰ میلیون تومان!
با وجود تلاشهای فراوان، اما تا این لحظه ویزای همه نفرات کاروان پرسپولیس برای سفر به هند صادر نشد است. کاروان تیم فوتبال پرسپولیس قرار است به زودی عزام شهر گوا در هند شود تا دیدارهای خود در لیگ قهرمانان آسیا را برگزار کند، اما نکته عجیب ماجرا اینجاست که هنوز ویزای اعضای این تیم صادر نشده است. از سوی دیگر سفارت هند هزینه صدور ویزا برای هر نفر را ۲۸۰ دلار اعلام کرده است که در این صورت کاروان ۴۵ نفره پرسپولیس باید بیش از ۳۰۰ میلیون تومان بابت صدور ویزا بپردازد. مدیران باشگاه پرسپولیس در چند روز گذشته از سوی کمیته بینالملل فدراسیون فوتبال پیگیر صدور ویزا است.