کد خبر 120151
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۷

کمبود ویتامین B6 در دوره سالمندی شایع است و مصرف این ویتامین در کاهش خطر بیماری های قلبی ـ عروقی و سکته های قلبی و بهبود حافظه و کارکرد ذهنی اثر بسزایی دارد.

به گزارش مشرق به نقل از وب دا، کارشناس بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که جذب ویتامینB6 با بالا رفتن سن کاهش می یابد گفت: کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک باعث سوء تغذیه پروتئین می شود که در دوران سالمندی شایع است و وجود ویتامین B12 در خــــون سازی و سلامت دستگاه عصبی ضروری است.

نسرین علیزاده به منابع خوب ویتامین B6 اشاره کرد و افزود: جگر گوساله، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج از منابع خوب ویتامین B6 به شماره می رود.

وی اضافه کرد: بیماران مبتلا به ورم معده، مستعد کمبود ویتامین B12 هستند و گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات از منابع این ویتامین به شماره می رود.

این کارشناس تغذیه با بیان این که برنامه ریزی غذای سالمندان با توجه به شرایط خاص آن ها با بزرگسالان تفاوت های زیادی دارد، افزود: کم شدن نیاز به انـــــرژی در سنین بالا به دلیل کوچک تر شدن بافت عضلانی و کاهش فعالیت فیزیکی است.

علیزاده اضافه کرد: سالمندان باید برای محدود کردن دریافت انرژی، مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی را بیشتر و مصرف مواد شیرین و چربی ها را کمــتر کنند همچنین داشتن وزن مناسب و حفظ آن کمک می کند تا فشار خون، چربی و قند خون در حـــد طبیعی باقی بماند.

وی گفت: نوع تغذیه در دوره سالمندی بسیار مهم است زیرا سوء تغذیه و توجه نکردن به آن باعث کم اشتهایی می شود که با عوارضی نظیر خستگی، کاهش تحرک، ضعف، فراموشی و ناراحتی های عصبی همراه است.

علیزاده با بیان این که با برنامه غذایی صحیح می توان خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش داد، افزود: مصرف کمتر چربی، میزان ابتلا به سرطان روده، پانکراس، سینه، پروستات و رحم را کاهش می دهد.