کد خبر 120156
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۴

يك متخصص كودكان، اسهال و آبله‌مرغان را شايع‌ترين بيماري‌هاي کودکان در فصول گرما سال برشمرد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مشهد، دکتر "محمدتقي صراف" با اشاره به اينکه اسهال و استفراغ در نوزادان زير شش ماه و کودکان 3 تا 5 ساله شايع‌تر است، اظهار كرد: علت اسهال و استفراغ در کودکان ويروسي، باکتريال و يا انگلي است كه البته در فصل تابستان و به هنگام سفر شيوع بيشتري دارد.

اين متخصص کودکان دل درد، کاهش اشتها، افزايش دفع و بي‏‌حالي را از علائم اين بيماري دانست و گفت: والدين هم بايد از خوراندن آنتي‌بيوتيک بدون مشورت پزشک خودداري كنند و با دادن پودر او. آر. اس و مايعات فراوان مانع از کاهش وزن كودكان براثر از دست آب و مايعات بدن شوند.

وي با بيان اينکه اسهال کودکان در صورت شدت نيافتن به داروي خاصي نياز ندارد و والدين بايد مراقب باشند تا كودك براثر عارضه اسهال مقادير فراواني از مايعات بدن را از دست ندهد در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت شدت يافتن و ادامه‎دار شدن بيماري بايد به پزشک مراجعه شود.

اين استاد دانشگاه علوم پزشکي مشهد بيماري آبله‌مرغان را از ديگر بيماري‌هاي شايع اين فصل برشمرد و افزود: آبله‌مرغان از بيماري‌هاي ويروسي شايع فصل بهار است كه در همه سنين بروز مي‌كند، اما كودكان 5 تا 9 ساله بيشترمستعد ابتلا به اين بيماري ويروسي هستند.

صراف با بيان اينكه آبله‌مرغان درمان اختصاصي ندارد، تصريح كرد: بهبودي پس از يك دوره 10 روزه حاصل مي‌شود اما بااين وجود مراقبت‌هايي از قبيل استفاده از برخي پمادهاي پوستي با تجويز پزشك براي تسكين درد و خارش، آرامش بيمار و عدم دستكاري ضايعات و خنك نگهداشتن بيمار توصيه مي‌شود چون گرما و تعريق شدت خارش ضايعات پوستي را افزايش مي‌دهد.

وي با بيان اينكه براي جلوگيري از عفونت تاول‌ها، حمام گرفتن روزانه با آب سرد توصيه مي‌شود، يادآور شد: لباس‌هاي گشاد و كاملاً نخي و لطيف هنگام بيماري در تسكين درد و خارش و نيز جلوگيري از وارد آمدن فشار به ضايعات پوستي مناسب‌تر است.