کد خبر 120432
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۵

اگر به دنبال دلایل گرایش جوانان و نوجوانان به سمت سیگار می گردید ما فکر می کنیم که این مطلب می تواند به شما برای یافتن پاسخ کمک کند.

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، پدیده سیگار کشیدن در بین نوجوانان و جوانان یکی از مشکلات بزرگ در بسیاری از جوامع امروز است. بسیاری از کارشناسان سیگار کشیدن را آغاز راهی می دانند که در انتها باعث اعتیاد جوانان به مواد مخدر می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از دلایل جوانان برای گرایش به سیگار آشنا کنیم.

دوستان ناباب

این واژه برای بسیاری از ما آشنا است. و در حقیقت باید اعتراف کرد که این یک حقیقت است و دوستان افراد نوجوان در شکل گیری شخصیت و رفتار و آنها بسیار مهم هستند. نکته مهم در این جا این است که زمانی که فرد نوجوان در یک گروه همسال قرار می گیرد سعی در تقلید از رفتار سایرین می کند و در صورتی که یک یا چند فرد سیگاری در این گروه حضور داشته باشند احتمال آلوده شدن فرد بالا است.

والدین سیگاری

در جهان غرب ضرب المثلی وجود دارد که می گوید: والدین سیگاری هرگز نمی توانند فرزندان خود را از سیگار کشیدن منع کنند. این یکی دیگر از مسائل مهم در زمینه سیگاری شدن نوجوانان است. بر اساس حجم زیادی از تحقیقاتی که صورت گرفته است مشخص شده است که حجم زیادی از سیگاری های دنیا فرزندان افراد سیگاری هستند. کودکان قبل از هر شخص دیگر با والدین خود آشنا می شوند و مسلما از آنان الگوبرداری می کنند. در صورتی که پدر و مادری سیگاری باشند نمی توانند فرزندانشان را از دخانیات دور کنند.

تجربه یک حس خوب

متاسفانه بسیاری از نوجوانان و جوانان از مضرات واقعی سیگار آگاه نیستند و از چند دوست ناباب می شوند که سیگار می تواند به آن ها احساس خوبی بدهد. یک نخ سیگار بکش و دردهایت را فراموش کن. این گونه جملات بسیاری از جوانان را که به خاطر شرایط خاص دوران بلوغ تحت فشار هستند جذب می کند و آنان را به طرف سیگار جلب می کند.

اعتیاد آوری سیگار

شاید برای عده ای این تصور که سیگار اعتیاد آور باشد خنده آور بیاید. اما حقیقت این است که ماده نیکوتین موجود در سیگار بسیار اعتیاد آور بوده و در صورتی که پس از مدتی مصرف منظم دسترسی شخص به سیگار قطع شود مشکلاتی بروز می کند. بر خلاف مواد مخدر ، اعتیاد به سیگار بیشتر دارای علائم روانی است. شخص سیگاری که به سیگار دسترسی ندارد به نوعی بی قرار بوده و احساس می کند چیزی را کم دارد.

فرهنگ عمومی جامعه

نوع فرهنگ حاکم بر یک خانواده ، شهر و جامعه در این مسئله بسیار مهم است. برای نمونه در جامعی که ورزش کردن و تحرک داشتن به عنوان یک ارزش کلی مطرح باشد شما شاهد تعداد کمتری از افراد سیگاری هستید. اما در صورتی که در خانواده و یا محل زندگی شخص فرهنگ غالب بر استفاده از مواد دخانی باشد مطمئناء احتمال سیگاری شدن افراد بسیار بالاتر است.

الگوگیری از شخصیت های مشهور

تاثیر رسانه های جمعی بر تربیت و رفتار افراد مختلف در جامعه غیر قابل انکار است. امروزه بسیاری از ستاره های دنیا هنر و موسیقی و یا حتی تعدادی از ورزشکاران را نیز دخانیات مصرف می کنند. این مسئله می تواند در جذب بسیاری از نوجوانان و جوانان به سمت سیگار موثر باشد.