در شرایطی که کرونا در اوج خود قرارگرفته، در بعضی از مناطق کشور نه معلم ونه اینترنتی وجود دارد و حتی برخی ترک تحصیل کرده اند.

به گزارش مشرق، بعد از شیوع ویروس کرونا، سیستم آموزش کشور وارد یک سری چالش های جدی شد. هرچند که کشور از لحاظ تکنولوژی در سال های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است، اما هنوز هستند مردمانی که از جنوب تا شمال کشور با اینترنت بسیار ضعیف دست و پنجه نرم می کنند.

بیشتر بخوانید:

کرایه ناوگان حمل‌ونقل عمومی پایتخت از امروز افزایش یافت

بعد از شیوع ویروس کرونا دولت روحانی تصمیم بر این گرفت که آموزش های مجازی را در تمام کشور گسترش دهد، اما فکرآن را نمی کرد که از لحاظ برقراری اینترنت پرسرعت، فراهم کردن گوشی های نسل جدید توسط خانواده ها و رفتارهای غیر عادی فرزندان در خانواده ها به مشکل بخورد.

هر چه از مدارس لاکچری و خاص تهران بیشتر فاصله بگیریم و به سمت حاشیه‌های شهر یا استان‌های محروم برویم، تبعیض و کمبود امکانات آموزشی هم بیشتر به چشم می‌خورد. انگار که صحبت از عرش تا فرش است و تفاوتی بین آموزش مجازی و حضوری هم ندارد. در این بین دوباره خانواده هایی که گرفتار نان شب خود هستند، چطور می توانند برای فرزندان خود یک تلفن همراه نسل جدید خریداری کنند.

وضعیت سیستان بلوچستان خوب نیست

اما در بین استان ها، شاید وضعیت در سیستان و بلوچستان متفاوت تر از دیگر استان‌های کشور باشد؛ آنتن دهی تلفن در اکثر روستاهای استان بلوچستان بسیار ضعیف است.

شرایط در سیستان و بلوچستان به صورتی است که حتی بسیاری از خانواده ها هم گوشی ساده دارند . نکته مهمی که درباره سیستان و بلوچستان وجود دارد این است که بسیاری از خانواده‌های دانش ‌آموزان بی‌بضاعت هستند و حتی آنها توانایی خرید بسته اینترنتی را هم ندارند. سیستان بلوچستان از مناطقی که حتی برای تامین امکانات اولیه در مدارس با مشکلات عدیده ای همراه بوده و به شدت با مشکلات فراوانی روبرو بوده است.

بیشتر بخوانید:

۳۱ اردیبهشت؛ پایان دوران آموزشی مقطع ابتدایی

بعد از شیوع ویروس کرونا جدا از مشکلات اقتصادی، خانواده ها با چالش جدیدی برای تامین تلفن همراه برای فرزندان خود روبرو شده اند. در همین رابطه محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در اظهارات خود  بیان کرد که اگر برای امتحانات ترم، دانش آموزان به آموزش مجازی و تلویزیون دسترسی ندارند، شورای هر مدرسه موظف است که برای این دانش آموزان تصمیم گیری کند و امتحانات این دانش آموزان با حضورمعلمان در مدرسه برگزار خواهد شد.

اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره حضور معلمان در مدارس دانش آموزانی که از آموزش مجازی و تلویزیون محروم هستند، قابل تحسین است، اما به نظر می آید که جناب وزیر فراموش کرده که  استان سیستان و بلوچستان و دیگر استان های محروم ایران با کمبود معلم مواجه هستند و نمی توانند به همه دانش آموزان خدمات رسانی کنند.

حسین زهی نماینده مردم سیستان و بلوچستان در گفت وگو با میزان درباره صحبت های وزیر آموزش و پرورش در مساله حضور یافتن معلمان در منازلی که به آموزش مجازی و تلویزیون دسترسی ندارند، گفت: من نمی دانم چرا وزیر آموزش و پرورش چنین صحبت های را مطرح کرده است. در استان سیستان و بلوچستان ما با کمبود معلم روبرو هستیم و امکان این که معلمان در منازل دانش آموزان حضور پیدا کنند، وجود ندارد. خیلی از دانش آموزان در استان سیستان و بلوچستان به علت نبود اینترنت و مشکلات زیادی که در استان وجود دارد، ترک تحصیل کرده اند. خیلی از مدارس ماه ها است که معلم ندارند و دانش آموزان در شرایط خوبی به سر نمی برند.

نماینده مجلس دوازدهم در ادامه گفت: استان ما با مشکلات زیر ساختی روبرو است و فقط مساله اینترنت نیست. خیلی از مردم در روستاها به علت مشکلاتی که وجود دارد از تحصیل کردن بازمانده اند و شرایط سختی را تحمل می کنند.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در پایان در انتقاد به رویکرد مسئولان برای مدیریت مناطق محروم گفت: در سیستان و بلوچستان هم ازنظر زیر ساختی و هم اینترنت و دارای مشکلات زیادی است. امیدوام در آینده شرایط مناسب شود و کسانی که از تحصیل دوری کرده اند، بتوانند به تحصیل بپردازند و درآینده مردم مظلوم سیستان در ارگان های دولتی استخدام شوند.

منبع: میزان