رئیس انستیتوپاستور ایران گفت: ویروس هر چه قدر بیشتر شیوع پیدا کند قدرت جهش پیدا می‌کند، ضمن اینکه با وجود دشوار بودن، ولی باید جلوی ورود ویروس‌های جهش یافته را گرفت.

به گزارش مشرق، علی‌رضا بیگلری ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه واکسن‌ها ممکن است نتوانند از بروز بیماری جلوگیری کنند، اظهار کرد: این واکسن‌ها از بروز بیماری پیشرفته و وقوع مرگ و میر پیشگیری می‌کنند و دیگر اینکه کارایی واکسن‌ها در مقابل ویروس‌های جهش یافته ممکن است تغییر کند بنابراین واکسن‌ها نیازمند بازمهندسی هستند تا کارایی داشته باشند.

رئیس انستیتوپاستور ایران با اشاره به واکسن موقعی اجازه تولید و استفاده انبوه خواهد داشت که دوره کارآزمایی خود را سپری کرده باشد، افزود: با پایان تزریق ۲۴ هزار نفره و تحلیل روی این تزریق‌ها و در برخی موارد انجام تحلیل‌ها در حین تزریق، می‌توان نسبت به تولید و تزریق این واکسن به عموم مردم اقدام کرد.

وی تاکید کرد:  تجربه این واکسن در تزریق‌های قبلی نشان می‌دهد یکی از معدود واکسن‌های کم عارضه و برای همه رنج‌های سنی مناسب است و حتی در مرحله بررسی برای افراد زیر ۱۸ سال است و این واکسن یادآور هم هست.

بیگلری تاکید کرد: مطالعات در مورد واکسن مورد نظر برای تزریق واکسن یادآور با هدف بیدار کردن سیستم ایمنی در افرادی که قبلا به ویروس کرونا گرفتار شده‌اند هم در مورد واکسن ایرانی- کوبایی در دست انجام است که صرفه اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت.

رئیس انستیتو پاستور ایران به رابطه مستقیم بین جهش ویروس و میزان شیوع اشاره کرد و گفت: ویروس هر چه قدر بیشتر شیوع پیدا کند قدرت جهش پیدا می‌کند، ضمن اینکه با وجود دشوار بودن، ولی باید جلوی ورود ویروس‌های جهش یافته را گرفت.

منبع: فارس