کد خبر 121138
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۹

چلسي با استفاده از حربه عقب نشستن و شلوغ كردن ميانه ميدان توانست غولي به نام بارسا را از سر راه خود بردارد. حال آنها براي غلبه بر بايرن چند گزينه را پيش‌رو دارند.

 به گزارش مشرق، امشب مونيخ ميزبان مراسم باشكوهي است به نام فينال ليگ قهرمانان اروپا؛ ديداري كه قرار است بين دو تيمي برگزار شود كه در مرحله نيمه‌نهايي همگان آنها را شانس اول حذف مي‌دانستند نه صعود.

چلسي با دفاع جانانه خود بارسلونا را حذف كرد و بايرن هم در ضربات پنالتي رئال را از پيش‌رو برداشت تا اين‌گونه قسمت بعدي جنگ رئال و بارسا در فينال لیگ قهرمانان رقم نخورد.



اما چه عواملي مي‌توانند نقش اصلي را در تعيين برنده اين بازي بزرگ ايفا كنند؟ چه فاكتورهايي بيشترين تاثير را در مشخص كردن برنده بازي دارند؟ و سرانجام كدام تيم جام را بالاي سر مي‌برد؟ در اينجا پنج فاكتور اصلي را مرور مي‌كنيم كه مي‌توانند تصميم‌گيرنده نهايي در حل اين معما باشند.

1- چهار بازيكن تهاجمي بايرن

سيستم مورد علاقه يوپ هاينكس 1- 3- 2- 4 است كه در آن آرين روبن، توني كروس يا توماس مولر و فرانك ريبري پشت سر ماريو گومز به بازي مشغولند.

گومزي كه در سن 28سالگي امسال يكي از بهترين‌هاي بايرن بوده و 12گلش در 11بازي ليگ قهرمانان تا اينجا نشان از فصل پرفروغ وي دارد.

پشت سر او بازيكناني قرار دارند كه وظيفه اصلي آنها گلسازي است نه گلزني. ريبري تا اينجا در هر بازي 6/2موقعيت گل، توني كروس 4/2موقعيت گل و آرين روبن نيز 1/2موقعيت گل را براي هم‌تيمي‌هاي خود فراهم كرده‌اند.

در تيم مونيخي در هر بازي 14شوت روانه دروازه حريفان شده كه گومز در اينجا ركوردي جالب را از خود به جاي مي‌گذارد از 12شوت تيمش 1/4شوت توسط اين بازيكن را راهي دروازه شده كه آماري بسيار بالاست.

در حقيقت تنها ليونل مسي و كريس رونالدو شوت‌هايشان از سوپرماريو بيشتر بوده. بازيكني كه در رتبه بعد از خود آرين روبن را با 4/3 شوت در هر بازي مي‌بيند.


2- چلسي حريف را پرس مي‌كند يا عقب مي‌نشيند؟

چلسي با استفاده از حربه عقب نشستن و شلوغ كردن ميانه ميدان توانست غولي به نام بارسا را از سر راه خود بردارد. حال آنها براي غلبه بر بايرن چند گزينه را پيش‌رو دارند.

بايرن‌مونيخ امسال در اكثر بازي‌ها توپ و ميدان را بيش از حريف در اختيار داشته و با بر جاي گذاشتن آماري نزديك به 56درصد مالكيت در هر بازي در اين مقوله بعد از بارسا جايگاه دوم را دارد.

آنها سه بار در طول مسابقات شكست را تجربه كرده‌اند كه يك‌بار برابر سيتي در ورزشگاه اتحاد با نتيجه 2 بر صفر بوده. يك مرتبه يك بر صفر مقابل بازل سوييس و بار آخر هم مقابل رئال‌مادريد در سانتياگوبرنابئو. سيتي‌زن‌ها با تكيه بر حربه پرس شديد و به عقب راندن حريف توانستند بال‌هاي كناري بايرن را از بازي خارج كنند. تاكتيكي كه به خوبي مثمرثمر واقع شد و نتيجه‌اش پيروزي 2 بر صفر آبی های منچستر بود. سوييسي‌ها برابر بايرن عقب‌ نشستند و دفاع چندلايه را انتخاب كردند شيوه‌اي كه در فاز حمله به ضدحملات تكيه مي‌كرد.

شايد تنها تيمي كه تاكتيك پرس از روبه‌رو را برابر باواريايي‌ها انتخاب نكرد رئال‌مادريد بود. تيمي كه توانست در وقت قانوني 2 بر يك بايرن را شكست دهد.

حال چلسي بدون راميرس انرژيک و با توجه به سن بالاي دروگبا و لمپارد احتمالا شيوه پرس از روبه‌رو را اختيار نخواهد كرد و به دفاع چندلايه روي مي‌آورد.

البته بايرني‌ها هر سه ديداري را كه از دست دادند را به عنوان مهمان برگزار كرده بودند اما فراموش نكنيد كه اين تيم امشب ميزبان است. تيمي كه با توجه به محروميت دفاع چپ و دفاع مركزي سمت چپ اصلي‌اش، حال پاشنه‌آشيل خود را در كناره‌ها مي‌بيند؛ جايي كه شايد دي‌متئو به تأسي از مانچو آن را هدف قرار داده و آماج حملات خود گرداند.



3- پاس‌هاي قطري براي حمله به جناح چپ بايرن

چلسي در بازي رفت نيمه‌نهايي برابر بارسا فضاي خالي پشت سر آلوس را مأمن آرزوهاي گلزني خود ديد. آنها در جريان گل خود نيز توپ را به لمپارد سپردند تا وي نيز راميرس را در فضاي خالي پشت سر مدافع برزيلي بارسا صاحب توپ كند. بقيه داستان را هم خوب مي‌دانيم؛ ضربه چیپ راميرس و باز شدن دروازه بارسا.

در نيمه‌نهايي هم رئال برابر بايرن از چنين شيوه‌اي سود برد. آنها فضاي خالي پشت سر آلابايي را كه در جنگ تن‌به‌تن با دي‌ماريا تمام توان خود را گذاشته بود هدف قرار دادند. همين شيوه بود كه آنها در 15دقيقه 2بار دروازه بايرن را باز كردند. به اين ترتيب ضعف جناح چپ دفاع بايرن بهترين تاكتيكي است كه آبي‌ها مي‌توانند براي رسيدن به دروازه بايرن‌مونيخ امتحان كنند.

4- آيا چلسي مي‌تواند مقابل بال‌هاي قدرتمند بازي كند؟

چلسي بليت فينال را با شلوغ كردن ميانه ميدان به دست آورد. كاري كه باعث شد كاتالان‌ها بازتر بازي كنند و به كنار رفته و سانتر را تست نمايند. ارسال‌هايي كه قامت كوتاه مهاجمان بارسا (سانچس و مسي‌) آن را بي‌اثر و بي‌فايده نمود، جمع شدن آبي‌ها فضا را از ايني‌استا گرفت. در پايان بازي هم شوت‌هاي كوئنكا و تيو از زواياي بسته به هيچ درد كاتالان‌ها نخورد مشكل چلسي برابر بايرن اينجاست كه بايرن دو بال خطرناك به نام‌هاي ريبري و روبن دارد. و آنها مهاجمي را تغذيه مي‌كنند كه برخلاف فورواردهاي بارسلونا سرزن است.

مشكلي چلسي را نيز بدانيم كه دو سرزن اصلي آنها به نام‌هاي ايوانوويچ و تري هم محروم هستند.

بدون شك سانترهاي روبري و قدرت سرزني سوپرماريو براي داويد لوييس و گري كيهيل دردسرساز خواهد شد.



5- كدام تيم مشكل محروميت‌هاي خود را بهتر هضم مي‌كند؟

يكي از بحث‌هاي اصلي بعد از پايان بازي‌هاي مرحله نيمه‌نهايي درباره بازيكناني بود كه در فينال محروم هستند.

از اين ميان چهار محروم به نام‌هاي تري، ايوانوويچ، ميرلس و راميرز آبي‌پوشند و قرمزها نيز گوستاوو، آلابا و باداشتوبر را در اختيار ندارند.



به اين ترتيب چلسي در مركز خط دفاع گري كيهيل و داويد لوييزي را قرار خواهد داد كه از نيمه‌نهايي ليگ قهرمانان تا امروز در هيچ ديداري حاضر نبوده‌اند. به اين ترتيب امتحان امشب براي آبي‌ها مي‌تواند بيش از حد سخت باشد.

تيم مقابل چلسي در فينال هم نگراني‌هاي خاص خود را براي بازي امشب دارد. باواريايي‌ها بعداز بازي برگشت برابر رئال زوج تيموشچوك- بوآتنگ را در مركز دفاع امتحان كردند.

مشكل آنها در جايي است كه بايد جانشين لوييس گوستاوو را پيدا كنند. در پست او يك بار توماس مولر به بازي پرداخت و بار ديگر هم باستين شواين‌اشتايگر.

تركيبي كه شايد برابر چلسي تدافعي انتخاب يكي از آنها قطعي باشد.

آنچه مسلم مي‌باشد اين است كه هر دو تيم بايرن و چلسي به خاطر محرومان خود با ضعف‌هاي جدي روبه‌رو هستند اما تيم انگليسي اگر بتواند روبن، ريبري، كروس و گومز را كنترل كند شانس پيروزي بالايي را به خود اختصاص مي‌دهد.

منبع : گل