کد خبر 1211445
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴

دلایل تغییر رویکرد عربستان درباره رابطه با ایران دستمایه یادداشتی در پایگاه فارین پالیسی شده است.

به گزارش مشرق، پایگاه آمریکایی «فارین پالیسی» در یادداشتی به بررسی دلایل تصمیم ناگهانی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، برای مذاکره با ایران پرداخته است.

بیشتر بخوانید:

 فارسی حرف زدن مهمان در تلویزیون دولتی عربستان+ فیلم

یادداشت در بخش نخست به ادعاهای ۴ سال پیش ولیعهد عربستان در مورد غیرممکن بودن مذاکره با ایران و تلاش ریاض برای آنچه کشاندن جنگ به خاک ایران خوانده شد، اشاره کرده و این پرسش را مطرح کرد که تغییر چه عواملی سبب تغییر ۱۸۰ درجه‌ای موضع عربستان درباره ایران شد؟

از منظر نویسنده یادداشت، عامل اصلی و مهم این تغییر رویکرد، بروز نشانه‌هایی مبنی بر عزم جدی آمریکا در تغییر تمرکز و رویکرد خود در خاورمیانه است.

بیشتر بخوانید:

چرا لحن آل‌سعود نسبت به ایران تغییر کرد؟

البته این تغییر رویکرد به معنی اقدام‌های جدید آمریکا نیست و بیشتر مربوط به توقف یک سری از اقدام‌های پیشین این کشور در منطقه است که سبب تمایل متحدان منطقه‌ای آمریکا به دیپلماسی شناخته شده است.

دلیل دومی که یادداشت برای تغییر رویکرد عربستان در رابطه با ایران یادآوری می‌کند، تمایل کشورهای منطقه به حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای به دور از مداخله کشورهای خارجی است.

به نظر می‌رسد کشورهای منطقه خواهان روندی هستند که نه توسط آمریکا و کشورهای خارجی تحمیل و نه هدایت شود.

دلیل دیگر، تصمیم آمریکا مبنی بر تغییر در حمایت از عربستان و خروج احتمالی نظامیانش از منطقه است؛ چرا که متحدان منطقه‌ای آمریکا به ویژه عربستان با این پیام مواجه شدند که در اولویت بودن خاورمیانه برای دولت آمریکا تنها برای کاهش گرفتاری‌های آمریکا در این منطقه است.

در واقع، این تغییرات توسط کاخ سفید سبب شده تا عربستان به فکر دیپلماسی با رقبای منطقه‌ای خود بیفتد.

از دیدگاه این یادداشت، فرصت‌های دیپلماتیک همیشه وجود داشتند، اما به دلیل حضور گسترده آمریکا و حمایت نظامی این کشور از متحدانش، هیچگاه مورد توجه قرار نمی‌گرفتند اما اکنون دولت آمریکا به دلیل رویکرد خاورمیانه‌ای بایدن به گزینه‌ای غیرقابل اعتماد تبدیل و دیپلماسی منطقه‌ای به گزینه‌ای مطلوب برای شرکای امنیتی واشنگتن در خاورمیانه مبدل شده است.

منبع: میزان