به گزارش مشرق، آن چه رسانههای جریان اصلی غرب درباره جنگ در استان مأرب یمن ارائه میدهند، تابلوی تمامنمایی از وارونه نمایی و جابه جا کردن مفاهیم درست و اشتباه در فکر مخاطب برای جنگ شناختی است تا آلسعود آنچه در میدان نبرد به دست نیاورد، از طریق مدیریت ادراک در عرصه سیاسی به چنگ آورد. علاوه بر آنکه با ژرفاندیشی در علت این همه تبلیغات میتوان به تأثیری که دلارهای نفتی در سفارشهای رسانهای دارد نیز پی بُرد.
اخیراً تلویزیون امریکایی سیانان گزارشی از میدان نبرد در استان مأرب را به زبانهای مختلف از کانال های انگلیسی، عربی و ... پخش کرده که حاوی نکات جالبی است؛
در این گزارش خبرنگار آمریکایی سری میزند به بخش کودکان بیمارستان مأرب که در اختیار نیروهای منصور هادی (مزدور سعودی) است و کودکان مجروح یمنی را قربانی حملات حوثیها معرفی میکند. در حالی که همان کودکانی که در تصاویر دیده میشوند، به خاطر امراض عفونی و بیماریهای داخلی بستریاند که حکایت از جراحت جنگی ندارد.
بیشتر بخوانید:
پرس تیوی: آمریکا خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شده است
در نقطه مقابل، در مناطق در اختیار دولت نجات ملی یمن به رهبری انصارالله، بیشتر بیماران به دلیل جراحتهای ناشی از بمباران و نیز مشکلات ناشی از محاصره و قحطی بستری میشوند.
میدانیم که جنگندههای سعودی مناطق آزاد شده یمن را صد بار در روز بمباران میکنند و ناوهای آمریکا و انگلیس سواحل آزاد یمن را محاصره کردهاند تا مردم یمن در قحطی و گرسنگی باشند؛ اما سیانان هرگز اشارهای هم به آن نمیکند.
بیشتر بخوانید:
افشاگری رسانهای علیه رژیم آلسعود؛ چرا و چگونه؟!
این خبرنگار سیانان سپس به خط مقدم درگیری در غرب مأرب میرود و زمانی که سربازان سعوی و مزدورانشان از پیروزیهای پی در پی مدافعان یمن صحبت میکنند، اینگونه به مخاطب القاء میکند که ارتش سعودی به دلیل فشار آمریکا فاقد سلاح کافی است و با اشاره به یک قبضه توپ صحرایی منهدم شده، آن را نشانه فرسوده شدن تسلیحات مزدوران سعودی در یمن معرفی میکند.
در حالی که سعودیها تا دندان مسلحاند و برعکس مدافعان یمنی با اندک تجهیزاتی که آن هم غنیمتی است به دفاع مشغولاند؛ چراکه آنها ۶ سال در محاصره بودهاند. این مردم یمناند که توسط آمریکا، انگلیس، سعودی و امارات به خاطر ویرانی همه زیرساختهای کشورشان و محاصره، با قحطی تحمیلی هم میجنگند.
هدف سی انان از گزارش آگهی
خبرنگار سیانان در بخشی از این گزارش آگهی، هدف اصلی خود را لو میدهد و میگوید: «با خارج کردن انصارالله از لیست تروریستهای وزارت خاجه آمریکا به دستور بایدن، آنها قویتر شدهاند؛ در حالی که نیروهای سعودی نمیتوانند سلاح کافی به دست آورند.» شاید برای کارشناسان بینالملل این ادعا خندهدار باشد؛ اما اکثر مردم جهان که زیر تبلیغات رسانههای جریان اصلی استکبار قرار دارند، نمیدانند که عربستان سعودی بیشترین خرید نظامی و بزرگ ترین بودجه نظامی جهان را به خود اختصاص داده است.
لغو فرمان ترامپ مبنی بر تروریست دانستن انصارالله هم به تقاضای سازمان ملل و سازمان های کمک به آوارگان باز میگردد که در صورت ادامه یافتن این فرمان، آنها نمیتوانستند به مردم تحت محاصره یمن یاری رسانند. چرا که اکثر مردم یمن به مناطقی کوچ کردند که در اختیار دولت نجات ملی یمن به رهبری انصارالله قرار دارد. آن مناطق از امنیت بیشترین برخوردار است.
خبرنگار آمریکا در پایان این گزارش آگهی خود که به سود آلسعود است، نتیجه میگیرد که هر لحظه ممکن است شهر به دست تروریستهای حوثی سقوط کند.
صد البته آنچه سیانان درباره تروریست دانستن حوثیها میگوید در اصل به اکثر مردم یمن اشاره دارد که مزرعه، کارگاه، مدرسه و مغازه خود را رها کردند تا از کشورشان دربرابر تجاوز سعودیها دفاع کنند. به نظر شما حضور مردم یمن در یکی از شهرهای کشورشان اقدامی تروریستی است، یا حضور اشغالگران سعودی و اماراتی که از کشورهای دیگری برای قتل وغارت به یمن آمدهاند، عملی تروریستی محسوب میشود؟
این جابه جا کردن مفاهیم همان جنگ شناختی است که رسانههای جریان اصلی مانند سیانان در دستور کارشان قرار دادهاند؛ اما در برابر آنها فقط و فقط یک شبکه انگلیسیزبان ایران قرار دارد که نمیگذارد مخاطب جهانی از حقیقت بیاطلاع بماند. پرستیوی در برابر این وارونه نمایی، تلاش میکند حقیقت را بیان کند. آنچه مخاطب غربی میتواند از طریق این تلویزیون جمهوری اسلامی به آن دست یابد، واقعیتهایی است که در فاجعه یمن توسط آمریکا، عربستان سعودی و انگلیس روی میدهد.
عربستان سعودی از فروردین ۱۳۹۴ تاکنون در حال حملات مستمر به یمن است و هر روز صد بار شهرها و حتی روستاهای یمن را بمباران میکند و در عین حال با کمک ناوگان دریایی امریکا سواحل یمن را هم محاصره کرده و نمیگذارد حتی کمک غذایی به مردم یمن برسد؛ مگر اندک امداد دارویی مختصری که توسط سازمانهای بشردوست بین المللی از طریق سازمان ملل هر از چندی به صنعا میرسد.
صحنههای کودکان مجروح و مقتول در زیر آوار خانههایی که جنگندههای عربستان سعودی آنها را بمباران کردهاند بارها از طریق پرستیوی به جهان نشان داده شده و میدانیم که انصارالله فاقد جنگنده است برعکس ارتش عربستان سعودی دارای قویترین و مجهزترین ناوگان نیروی هوایی است.
اکنون که سعودیها با وجود آن همه جنایت در حق بشریت در وضعیت شکست در یمن قرار دارند دست به مظلومنمایی و تقلب در معانی زدهاند آن هم با استفاده از رسانههای جریان اصلی غرب مانند سیانان.
به موازات این افزایش تبلیغات سعودیها، شدت گرفتن سانسور برای ساکت کردن پرستیوی و هیسپانتیوی به ویژه در پلتفرمهای آمریکایی به این دلیل است که شبکههای ایرانی، حقایق یمن را برای جهان بیان میکند و تحمل این اطلاعرسانی صحیح برای استکبار بسیار سخت است.
اگر شخصی بخواهد درباره میدان نبرد در یمن تحقیق کند، کافی است به تصاویر اعلام الحربی که از شبکه یمنی المسیره و خبرگزاری یمنی سبا منتشر میشود، توجه کند؛ اما قطعاً مخاطبان اروپا و امریکا حتی اسم این دو رسانه را هم نشنیدهاند.
در چنین موقعیتی پرستیوی توانسته در میان نخبگان آمریکا مطرح باشد و واقعیت فاجعهای را که عربستان سعودی هر روز میآفریند، نشان دهد. این مهم نشان میدهد چه رسالت بزرگی به عهده پرستیوی قرار دارد و متناسب با همین وظیفه هم در معرض چه فشارهای سنگینی است.
اصل ماجرا این است که آزادی استان مأرب به معنای پیروزی مردم یمن به رهبری انصارالله خواهد بود که برای سعودیها بسیار خطرناک است. بنابراین هر آنچه بتوانند بودجه بیشتری در شبکههای غربی و عربی هزینه میکنند و پرستیوی را هم محدود میکنند تا مردم جهان از حقیقت فاجعه یمن که کشورگشایی و ستمگری آلسعود در یمن است دور بمانند.