به گزارش مشرق، اگرچه روند بستری بیماران مبتلا به کرونا در همه استانهای کشور کاهشی شده است اما علاوه بر ویروسهای قبلی کرونا، ویروسهای جهش یافته هندی و کالیفرنیایی و آفریقای جنوبی نیز وارد کشور شدهاند.
ببینید:
فیلم/ تازهترین وضعیت رنگبندی شهرهای کشور
حدود ۳۸ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونای آفریقای جنوبی در هرمزگان، سه مورد ویروس جهش یافته هندی در قم و ۱۰ بیمار مبتلا به ویروس هیبرید هندی – کالیفرنیایی در آذربایجان غربی وجود دارد و با وجود قرنطینه مبتلایان یادشده، بروز این جهشها نگرانی مقامات بهداشتی کشور را برانگیخته است.
در حال حاضر ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
سفر به کدام شهرها ممنوع است؟
طبق مصوبات ستاد مقابله با کرونا سفر «از» و «به» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع و مشمول جریمه است؛ البته بهاستناد مصوبه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مدیریت کرونا کلیه سفرها در ایام عید فطر در سراسر کشور، از ساعت ۱۲ روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه تا ظهر روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ ممنوع و مشمول جریمه است.
فعالیت مشاغل گروه یک و دو در شهرهای با رنگ قرمز و نارنجی، آزاد و بلامانع است. فهرست این مشاغل در تصویر زیر آمده است.
سینماها نیز جزء ردیف شغلی دو هستند و از امروز، شنبه ۱۸ اردیبهشتماه، بازگشایی خواهند شد.
جزئیات فعالیت مشاغل و کارکنان در شهرهای قرمز
نحوه فعالیت کارکنان، فعالیتهای اداری و تجاری، فرهنگی و آموزشی در شهرهای قرمز و نارنجی مطابق تصویر زیر است.
میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور
میانگین رعایت پروتکلها در کشور هنوز ۶۱ درصد است که به گفته وزیر بهداشت با توجه به جهش های جدید ویروس کرونا، عدد بسیار پایینی است؛ نمودار موارد بستری کرونا در کشور مطابق تصویر زیر است.
کنکور سراسری برگزار میشود
اگرچه نگرانی هایی نسبت به بروز انواع جدید جهشهای کرونا در کشور وجوددارد اما طبق اعلام رئیس جمهور، کنکور سراسری در روزهای ۹ تا ۱۲ تیر ماه و کنکور ارشد در تاریخ ۶ تا ۸ مرداد برگزار میشود.
نمکی: از پیک چهارم عبور کردیم
وزیر بهداشت با بیان اینکه از موج چهارم کرونا عبور کردهایم بهنحوی که در اکثر استانها شیب همهگیری سیر نزولی پیدا کرده است، گفت: در این پیک درصد مرگومیر بهنسبت تعداد افراد بستری، در مقایسه با موج قبلی ۵۰ درصد کاهش داشته است.
نمودار روند بستری کرونا از یک ماه گذشته تاکنون در استانهای کشور در تصویر زیر قابل مشاهده و در اغلب استانها دارای روند نزولی است؛ البته این امر نباید باعث سهل انگاری در رعایت اصول بهداشتی در این استانها شود.
آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در ایران
تاکنون یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۵۳ هزار و ۶۳۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۴۸۵ هزار و ۲۸۷ دوز رسیده است.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، واکسیناسیون ۹۰ درصد از کادر درمانی و ۶۰ درصد از افراد بالای ۸۰ سال کشور انجام شده است؛ پیش بینی میشود تا پایان خرداد تمام سالمندان بالای ۶۰ سال علیه کرونا واکسینه شوند.
رئیسی با بیان اینکه نیاز به مراجعه حضوری برای ثبت نام برای تزریق واکسن کرونا وجود ندارد، گفته است: با افراد واجد شرایط تماس گرفته میشود و این افراد برای تزریق واکسن کرونا فراخوان میشوند. در صورتی که با سالمندان بالای ۸۰ سال تماس گرفته نشود، این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir کد ملی خود را ثبت کنند تا تزریق واکسن به آنها اطلاع رسانی شود. همچنین این اطلاع رسانی از طریق پیامک نیز صورت خواهد گرفت.