به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمد باقر قالیباف در همایش ملی مدیریت شهری در افق چشمانداز 1404 گفت: یک چالش همیشگی که در کشور ما وجود دارد و البته در دهههای اخیر این چالش در حال کمرنگ شدن است فاصله عرصههای مدیریتی و اجرایی با عرصههای علمی است.
وی با بیان اینکه هر کجا که نهادها درک متقابلی از هم پیدا کنند موجب رشد همدیگر میشوند افزود: باید به جایی برسیم که ارتباط مراکز مختلف آنقدر منطقی و اصولی باشد که موجبات پیشرفت و تحقق اهداف یکدیگر را فراهم کنیم.
وی بیان کرد: در ابتدای قرن گذشته در کشور ما بدفهمی و بینیازی به علم از چالشهای اساسی بود ولی در دهه اول این قرن به نظر میرسد سطحینگری به روشهای علمی و برداشت غلط از تئوریهای اصیل علمی چالش بزرگ کشور است.
شهردار تهران با اشاره به نقش نخبگان و اساتید اظهار داشت: یکی از رسالتهای مهم امروز نخبگان، فرهیختگان و اساتید بزرگ کشورمان این است که بتوانند از تئوریهای اصیل علمی نگهداری و پاسداری کنند و اجازه ندهند افراد اجرایی با یک استفاده ناشیانه و سطحی و با بدفهمیشان به روشهای علمی خدشه وارد کنند.
قالیباف افزود: از بحثهای مهم مورد طرح بحث مدیریت واحد شهری و قوانینی که برای آن مینویسیم است نباید در مدیریتمان با سلایق شخصی در قوانین خدشه وارد کنیم.
وی افزود: اگر با رفتارهای سطحیمان با تئوریهای علمی برخورد کنیم اتفاقات ناهنجاری در عرصه مدیریتی خواهد افتاد.
قالیباف با اشاره به اینکه امروز طبق آخرین سرشماری ها بحث مراکز جمعیتی از مرز 70 درصد گذشته است افزود: کشورهایی میتوانند موقعیت خود راحفظ کنند که مولد و تولیدکننده باشند باید تولید قدرت، ثروت و منزلت داشته باشیم.
وی افزود: یکی از چالشهای اساسی که تولید ثروت است به عرصه اقتصادی مربوط میشود در حالیکه در این عرصه نگاهی سنتی و کلاسیک حاکم است باید به دو عامل سرمایه و نیروی کار متمرکز شویم تا اقتصادمان متحول شود.
شهردار تهران با اشاره به متمرکز بودن سیستم های اجرایی بیان کرد: باید روحیه تمرکزگرایی از بین برود این تمرکز باعث کشتن خلاقیتها در سطوح مختلف میشود باید اجازه دهیم محلهها خودشان موضوعاتشان را حل کنند.
قالیباف با اشاره به وجود شاکله بزرگ و سنگین در حوزههای اداری اظهار داشت: در شهرداری تهران با حجم زیادی از نیروی انسانی مواجهیم نیروی کار باید حد مرزی داشته باشد حتی اگر 50 درصد از نیروهای شهرداری بروند نه تنها کارها بر زمین نمیماند شاید روانتر نیز شود.
وی ادامه داد: کوچکسازی یکی از ضرورتهاست باید فرصتها را در دست مردم در عرصههای علمی قرار دهیم اگر من به عنوان شهردار تهران بخواهم در همه جا مدیریت کنم این موجب نابودی و انحراف میشود.
شهردار تهران تصریح کرد: نباید احساس کنیم که در شهر همه چیز باید در اختیار یک نفر باشد باید به دنبال مدیریت یکپارچه باشیم و بتوانیم در مجموعه کارهای خودمان رویکرد کارفرمایی را حاکم کنیم.
وی با اشاره به اینکه به جز سرمایه و نیروی کار برای پیشبرد برنامهها به دو عامل بهرهوری و مدیریت نیاز داریم افزود: در حوزه حمل و نقل در جایی ما با 30 درصد اتوبوسها 70 درصد مسافر جابهجا میکنیم ولی در جای دیگر با 70 درصد اتوبوسها 30 درصد مسافر هم جابهجا نمیکنیم.
وی افزود: امروز دیگر با روشهای استدلالی و اثباتی به تنهایی نمیتوانیم از نظام و انقلاب دفاع کنیم بعد از 33 سال باید به کسی که نه امام خمینی (ره) را دیده و نه جنگ را درک کرده است ولی در کشور میتواند تأثیرگذار باشد تنها به روش ثبوتی و علمی میتوانیم کارآمدی نظام را نشان دهیم.
قالیباف گفت: در شهرداری تهران با حجم زیادی از نیروی انسانی مواجهیم نیروی کار باید حد مرزی داشته باشد حتی اگر 50 درصد از نیروهای شهرداری بروند نه تنها کارها بر زمین نمیماند شاید روانتر نیز شود.