کد خبر 1220293
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۱

جنگ ۲۰۲۱ رژیم صهیونیستی با گروه‌های مقاومت معادله فلسطین را تغییر داد و تبعاتی در عرصه‌های مختلف برای رژیم صهیونیستی به همراه آورد که افق تیره‌ای را برای صهیونیست‌ها در پی خواهد داشت.

به گزارش مشرق، جنگی که روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در نوار غزه آغاز شد و با میانجیگری مصر روز جمعه ۳۱ اردیبهشت به آتش بس رسید (۱۰ تا ۲۱ می ۲۰۲۱) تاریخی جدید را در فلسطین رقم زد. این درگیری که تنها به جنگ موشکی و هوایی ختم شد برای صهیونیست‌ها دستاوردی جز کشتار شهروندان بی گناه فلسطینی و تخریب منازل مسکونی نتیجه‌ای در بر نداشت. بلکه در مقابل تبعات منفی قابل توجهی را برای صهیونیست‌ها به همراه آورد که در آینده دامن این رژیم را خواهد گرفت.

از بین رفتن بازدارندگی رژیم صهیونیستی

روز دوشنبه ۱۰ می ۲۰۲۱ با پایان مهلتی که محمد الضیف، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به تجاوزات‌شان در مسجدالاقصی و محله الشیخ جراح داده بودند، گروه‌های مقاومت فلسطین حملات موشکی خود را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کردند. گروه‌های مقاومت این حمله را «شمشیر قدس» نامگذاری کردند. حملات مقاومت با هماهنگی کاملی که در اتاق عملیات مشترک گروه‌های مقاومت انجام می شد، صورت می‌گرفت.

بیشتر بخوانید:

اردوغان: دنیا باید بپذیرد اسرائیل یک رژیم تروریستی است

این نخستین بار بود که مقاومت هجومی پیش‌دستانه را بر دشمن صهیونیست تحمیل می‌کرد. اما وجه دومی که مقاومت آن را برای نخستین بار در تاریخ اشغال فلسطین رقم زد، حمله به دشمن صهیونیست در مقابل تجاوزات شهرک نشینان به مسجدالاقصی و اقدام رژیم صهیونیستی برای آواره کردن ساکنان فلسطینی محله الشیخ جراح شهر قدس بود. این ابتکار مقاومت معادله را در فلسطین معکوس کرد. پیش از این، صهیونیست ها بودند که همواره فلسطینیان را تهدید می‌کردند که در مقابل هر اقدام مقاومت آتشی چندین برابر را پاسخ خواهند داد. حالا این مقاومت است که این معادله را معکوس کرده است و به دشمن هشدار می‌دهد هر اقدام تجاوزکارانه با آتشی روبرو خواهد بود که پایان بخش آن صهیونیست‌ها نخواهند بود.

اما مقاومت در معکوس کردن بازدارندگی یک گام به جلو رفت و پاسخ به تجاوزکاری صهیونیست‌ها را به کل فلسطین تعمیم داد و به دشمن صهیونیست هشدار داد مقاومت به هر تجاوزی در هر جای فلسطین پاسخی آتشین  خواهد داد. حالا صهیونیست‌ها از این پس نگران هر اقدام تجاوزکارانه در تمام فلسطین خواهند بود چرا که مقاومت دایره مقابله را به کل فلسطین گسترش داده است. از دست دادن این بازدارندگی صهیونیست‌ها را در عرصه داخلی به شدت تحت فشار قرار خواهد داد. چرا که این محدودیت آنها را با اعتراضات داخلی اجتماعی و سیاسی روبرو خواهد کرد اعتراضاتی که در دراز مدت عواقب وخیمی به همراه خواهد آورد. این درگیری‌ها در نشست فوق‌العاده کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی که برای تصمیم گیری برای آتش بس تشکیل شد خود را نشان داد و اختلاف شدید بین اعضای این کابینه بروز پیدا کرد.

آشکار کردن اختلاف دولت بایدن و نتانیاهو

حمایت نتانیاهو و راستگرایان رژیم صهیونیستی از دونالد ترامپ در انتخابات سال گذشته ایالات متحده نشان از آن داشت که آنها خواستار حضور بایدن در پست ریاست جمهوری آمریکا نبوده‌اند. این عدم همراهی آنجا خود را نشان داد که بایدن پس از رسیدن به پست ریاست جمهوری تا چند هفته با نتانیاهو تماس نگرفت این در حالی بود که رؤسای جمهور قبلی ایالات متحده پس از رسیدن به قدرت اولین تماس‌ها را با مقامات رژیم صهیونیستی برقرار می کردند.

بیشتر بخوانید:

ایران و کشورهای محور مقاومت شرکای ما در پیروزی هستند

با شروع درگیری بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی ، «جوبایدن» اعلام کرد صهیونیست‌ها حق دارند از خود دفاع کنند. اما باز یک هفته از درگیری لحن بایدن تغییر کرد و در رسانه‌ها اعلام کرد جنگ باید خاتمه یابد. اما پیام‌های عمومی بایدن در نتانیاهو اثری نداشت تا جایی که ایالات متحده روز پنج شنبه اعلام کرد دیگر توان مقابله با فشارهایی که در شورای امنیت به این کشور می‌آید را ندارد و رژیم صهیونیستی باید رسماً به حملات خود خاتمه دهد. این اعلام پس از تماس تلفنی شدیداللحن بایدن با نتانیاهو مطرح شد.

یک مقام آمریکایی به شبکه سی ان ان این کشور اعلام کرد روز چهارشنبه، بایدن در تماسی تلفنی با نتانیاهو دیگر خویشتن داری نکرد و با لحنی شدید و غضب آلود خطاب به نتانیاهو گفته بود باید سریعاً حملات‌ها متوقف شده، آتش بس برقرار شود. سی ان ان اعلام کرد بایدن پیش از این مایل نبود با نتانیاهو مخالفتی علنی کند چرا که نتیجه آن را معکوس می‌دانست اما نتانیاهو با نادیده گرفتن پیام‌های عمومی و رسانه‌های بایدن او را مجبور به این کار کرد.

این شبکه گزارش داد در حال حاضر اعضای قدیمی‌تر حزب دموکرات آمریکا نیز انتقاد علنی از رژیم صهیونیستی را آشکارا اعلام می‌کنند. حتی کسانی که دفاع از خود را حق این رژیم می‌دانسته‌اند. نتیجه اینکه آشکار شدن این اختلاف در آینده روابط دو طرف تأثیراتی خواهد داشت که احتمالا در کاهش کمک‌های اقتصادی و نظامی نمود خواهد یافت.

تضعیف موقعیت نتانیاهو در رژیم صهیونیستی

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز پنج شنبه طی گزارشی که از نشست فوق‌العاده کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی منتشر کرد نوشت در این نشست فوق‌العاده که درباره آتش بس روز جمعه تصمیم گیری شد موج انتقادها به سمت نتانیاهو و دستگاه امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی سرازیر شد. در این نشست وزیران کابینه به شدت از عملکرد کابینه در درگیری اخیر انتقاد کردند و اینکه ارتش و دستگاه امنیتی هیچ دستاورد مثبتی جز بمباران مناطق مسکونی نداشته است.

اعضای کابینه امنیتی به شدت انتقاد کردند که ارتش حتی نتوانست یک فرمانده بلند پایه از مقاومت را ترور کند.این موج انتقاد همگی به سمت نتانیاهویی سرازیر شد که برخلاف اعتقاد وزیران منتقد ارتش را پیروز میدان غزه ۲۰۲۱ معرفی میکرد. نتانیاهو که با استعاره مدعی شد «مترو حماس» یعنی همان تونل‌های دفاعی مقاومت را از بین برده است با سیلی از مخالفت وزیران کابینه امنیتی روبرو شد که سخن او را نمی پذیرفتند.

این وضعیت نتانیاهو درون کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی است که تعداد اعضای آن بین ۱۰ تا ۱۴ نفر و کسانی است که با او بیشتر همراه هستند. این مخالفت در جامعه صهیونیستی نیز به همین میزان وجود دارد. به ویژه در مناطقی مثل شهرک‌های اطراف نوار غزه و تل آویو که به دلیل شلیک موشک‌های مقاومت بیشتر ایام جنگ را در پناهگاه‌ها گذراندند.

 افزایش بی اعتمادی به دستگاه امنیتی و ارتش رژیم صهیونیستی 

رژیم صهیونیستی که با راه‌اندازی سامانه گنبد آهنین در شهرک‌های اطراف نوار غزه و نقاط نزدیک به تل‌آویو به زعم خود امنیت صهیونیست‌های ساکن فلسطین اشغالی را تأمین کرده بود، با موشک‌های دوربرد مقاومت در یک بن بست قرار گرفت. با شلیک اولین موشک‌های دوربرد به سمت شمال فلسطین اشغالی، صهیونیست‌ها غافلگیر شده، حدود ۴ میلیون نفر به پناهگاه‌ها رفتند. در اطراف نوار غزه نیز چند صد هزار نفر بیشتر روزهای جنگ را در پناهگاه گذراندند. این بی‌اعتمادی در نشست اضطراری کابینه رژیم صهیونیستی نیز بیان شد و وزیران کابینه امنیتی دستگاه امنیتی را که نتوانست بانک اهداف کارآمد در نوار غزه داشته باشد را بی فایده خواندند. این عدم اعتماد در حال تسری در رژیم صهیونیستی است که یکی از نتایج آن خروج سرمایه و جمعیت در رژیم صهیونیستی است که در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت.

 حرکت جامعه بین الملل علیه رژیم صهیونیستی 

در درگیری اخیر صهیونیست با بمباران مناطق مسکونی و برج‌هایی که تمامی ساکنان آن شهروندان غیر نظامی بودند به شدت مورد انتقاد جامعه جهانی قرار گرفت. تظاهرات در کشورها و شهرهای مختلف جهان علیه جنایت‌های جنگی این رژیم کشورهای مختلف را مجبور کرده در جامعه بین‌الملل علیه رژیم صهیونیستی فعال شوند. با جنایت های اخیر رژیم صهیونیستی یک مطالبه عمومی در سطح بین‌المللی علیه صهیونیست‌ها ایجاد شد که با کارشکنی‌های ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل، حساسیت بیشتری روی آن ایجاد شد و حالا صهیونیست‌ها باید منتظر اقدامات بعدی جامعه بین‌الملل باشند اقداماتی که هرچند تاکنون نتایج قانونی چندانی علیه این رژیم نداشته است اما قطعاً این رژیم را از یک سو منزوی کرده، از سوی دیگر مشکلاتی برای آنها در سطح بین‌الملل ایجاد خواهد کرد. مشکلاتی که اگر از سوی دولت‌ها پیگیری نشود از سوی ملت‌ها و افکار عمومی رها نخواهد شد.

منبع: تسنیم