کد خبر 1220774
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۴

همزمان با پایان جنگ و تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه که منجر به شکست فضاحت بار ارتش رژیم در مقابل گروه‌های مقاومت شد، رسانه‌های مختلف عبری زبان به تحلیل این مسئله پرداختند.

به گزارش مشرق، بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفتگویی با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل با تکرار ادعای وارد کردن ضربات مختلف به گروه های مقاومت از جمله حماس در عین حال اعتراف کرد ضربات سختی از سوی موشک های گروه های مقاومت به اسرائیل وارد شده است.

وی در پاسخ انتقاد مجری در پاسخ به این سئوال که چرا این دور از درگیری هیچ پیش شرطی آتش بس مطرح نشده و اسرائیل از خواسته خود برای بازگشت مفقودان نظامی اسرائیل عقب نشینی کرد؟ مدعی شد مسئله بازگشت مفقودین ارتباطی با آتش بس نداشته بلکه به مرحله بعد از آن مرتبط است.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که نمی توانست تلخی این شکست را از خود دور کند در پاسخ به پرسش دیگر مجری اعلام کرد درگیری بعدی ما با غزه خیلی دیر اتفاق نخواهد افتاد. گانتس همچنین از یک شکست بزرگ در این جنگ هم پرده برداشت و خبر داد باز هم اسرائیل در ترور محمد ضیف فرمانده شاخه نظامی حماس ناکام ماند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، گانتس ادعا می کند اقدامات نظامی به پایان رسیده و پرونده آن باید بسته شود اکنون وقت فعالیت های سیاسی فرا رسیده است.

وی اعتراف کرد که اسرائیل به تنهایی قادر به تقابل با گروه های فلسطینی موجود در غزه نیست، بلکه این کار را باید تشکیلات خودگردان به همراه کشورهای معتدل عربی! انجام دهند.

واللا نیوز هم در یادداشتی در این باره ابراز عقیده کرد : گرچه جنگ غزه به پایان رسیده است اما تعامل با نتایج آن تازه آغاز شده است. به نوشته این پایگاه عبری زبان وقتی روز پنج شنبه کابینه امنیتی خبر از آتش بس با نوار غزه داد، بسیاری در اسرائیل(مناطق اشغالی) این کار کابینه را ستودند.

نویسنده این یادداشت در مقدمه آن آورده است مسئولین امنیتی و بعد از آنها وزرای عضو کابینه امنیتی یکی پس از دیگر ژست طرف پیروز را گرفته و از زیان هایی که به حماس وارد شد سخن گفتند گویی که از پیروزی در جنگ شش روزه یا عملیات «عنتیبی» (عملیات تروریست‌های موساد در عنتیبی اوگاندا در سال ۱۹۷۴ ) سخن می گویند انگار نه انگار که ۱۱ روز در جنگ بودند جنگی که گرچه آسیب های جدی به حماس رساند، اما اسرائیل هم از زیان و آسیب در امان نبود و از آن مهم تر این درگیری نتوانست هیچ یک از گره هایی سیاسی موجود در غزه را بگشاید.

در  ادامه گزارش آمده است از ۱۲ سال پیش تا کنون در پایان هر جنگ یا درگیری با نوار غزه، اسرائیل یک قدم به سوی بحران بیشتر پیش رفته است، عمدا یا سهوا  دلیل هرچه باشد ما وارد این جنگ شدیم و هر بار هم بعد از هر دور از جنگ و درگیری، نتانیاهو و دستیارانش اعلام می کنند به دنبال تدوین استراتژی خاصی برای نوار غزه  و روابط با فلسطینیان هستند، اما هر بار بعد از چند هفته این مشکل به فراموشی سپرده می شود.

در پایان این جلسه و با وجود اظهار نظر مسئولین در این رابطه، باز هم پرسشهای باقی مانده بیشتر از پاسخهای داده شده بود، اولین پرسش و پیش از هرچیز هنوز مشخص نشده است که راهبرد اسرائیل در صورت از سر گرفته شدن شلیک موشک ها یا ارسال بالن های آتش زا یا حتی آغاز تظاهرات (انتفاضه مردمی) چه خواهد بود؟ آیا اسرائیل مجددا وارد جنگ خواهد شد؟ یا این بار خویشتنداری را در دستورکار خود قرار خواهد داد؟

بحران با غزه شاید به پایان رسیده باشد، اما تنش‌ها در قدس همچنان سر جای خود باقی است، طی کمتر از سه هفته دادگاه جلسات خود را درباره اخراج ساکنان محله شیخ جراح از سر خواهد گرفت، در حالی که کابینه اسرائیل هرگز در این رابطه نظری را اعلام نکرده است و تصور هم نمی شود در این امر دخالت کند.

به اعتراف واللا نیوز جنگ اخیر، محبوبیت گروه های مبارز فلسطینی به ویژه حماس را به شدت در میان فلسطینیان افزایش داده است و همین امر باعث شد تا بنی گانتس بارها اعلام کند فردای پایان جنگ باید روابط با تشکیلات خودگردان از سر گرفته شود.

این پایگاه عبری زبان در بخش دیگری از یادداشت خود تاکید می کند: بزرگترین پرسش باقی مانده مربوط به شرایط داخلی اسرائیل است به ویژه این پرسش درباره روابط یهودیان و عرب ها (فلسطینیان) مطرح است کابینه امنیتی تاکنون به این مسئله هم نپرداخته است، بحران اخیر باعث شد زخم های گذشته مجددا سر باز کنند، این در حالی است که باید فکری هم به حال تبعیض گسترده ای کرد که جامعه اسرائیل از آن رنج می برد، ما اکنون در شرایطی هستیم که باید برای جلوگیری از قرار گرفتن در لبه پرتگاه جنگ داخلی تلاش کنیم.

منبع: تسنیم