کد خبر 1221201
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۹

سامانه موشکی ضد تانک کورنت، در جنگ ۱۲ روزه غزه نقش مهمی در ممانعت از حمله زمینی رژیم صهیونیستی به این منطقه داشت.

به گزارش مشرق، مقاومت غزه در جنگ ۱۲ روزه و یورش همه جانبه رژیم صهیونیستی به این منطقه، بارها از موشک ضد زره «کورنت» استفاده کرد و توانست چندین خودروی زرهی ارتش صهیونیستی را در اطراف غزه منهدم کند.

به نوشته وبگاه الخبر الیمنی، استفاده از موشک‌های کورنت، سهم مهمی در تردید جدی در میان فرماندهان صهیونیستی برای ورود به درگیری زمینی با مقاومت در غزه داشت.

اما این موشک‌ها چگونه به دست مقاومت فلسطین رسیده است؟ پاسخ این سؤال را سید حسن نصرالله در مصاحبه‌ای در تاریخ هفتم آذر ماه ۱۳۹۹ به شبکه المیادین گفت.

به گفته دبیرکل حزب‌الله لبنان، شهید سردار حاج قاسم سلیمانی نقش محوری در انتقال موشک‌های کورنت به غزه داشت. او در بیان روایت ماجرا به المیادین گفت: «وزارت دفاع سوریه این موشک‌ها را با پول خود از روسیه خرید بود، اینگونه نبود که روسیه این سلاح‌ها را به ما داده باشد و حزب‌الله از آن در نبرد با صهیونیست‌ها در جنگ ۳۳ روزه استفاده کرد. شهید سلیمانی از جمله کسانی بود که خواستار تحویل این موشک‌ها به گروه‌های مقاومت در غزه بود. من نیز به رسم ادب خواستم تا از بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه اجازه بگیرم که این موشک‌ها به غزه و به دست حماس و جهاد اسلامی برسد، بشار اسد پرسید که آیا امکان رساندن موشک‌ها به غزه وجود دارد؟ من گفتم بله و گفتم که منظور از غزه رسیدن موشک به دست حماس و جهاد اسلامی است و ایشان نیز گفتند که مانعی ندارد.»

نصرالله سپس گفت که پس از کسب نظر بشار اسد، حاج قاسم و مجموعه‌ای از نیروهای سپاه قدس و حزب‌الله، موشک‌ها را به غزه منتقل کردند.


سید حسن نصرالله همچنین گفت: «کورنت چگونه به غزه رسید؟ اینکه چه کسی آن را خرید و چگونه به دست آمد و منتقل شد؟ یک عملیات اجرایی بود. پشت این کار حاج قاسم سلیمانی بود...»

دراین باره «اسامه حمدان» از رهبران حماس در همان زمان به شبکه المیادین گفت: «این شهید سلیمانی بود که تصمیم گرفت موشک‌های کورنت به نوار غزه فرستاده شود و این کار را کرد.»

موشک‌های کورنت همچنین در رزمایش گسترده مقاومت در آذرماه ۱۳۹۹ مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن «محمد البریم» سخنگوی رسانه‌ای کمیته‌های مقاومت فلسطین گفت: «وقتی که مقاومت در غزه از موشک‌های کورنت استفاده کرد، محاسبات رژیم اشغالگر تغییر کرد.»

شبکه الجزیره نیز در گزارشی به دستیابی مقاومت غزه به موشک‌های کورنت پرداخته و نوشته است که این موشک به طور عمده از صحرای سینا و لیبی وارد غزه شده است.

این شبکه در تأثیر موشک کورنت بر روند جنگ نوشت: «شاید سخن یکی از ژنرال‌های ارتش اسرائیل مهم‌ترین اعتراف به سطح خسارت کورنت باشد، به گفته این مقام نظامی، "کورنت بر کابینه برتری یافت" منظور کابینه امنیتی اسرائیل است که تصمیم حمله به غزه را گرفت.»

به نوشته وبسایت شبکه الجزیره، موشک‌ها کورنت قابلیت حمل و نقل آسان دارند و گنبد آهنین نیز تأثیری بر آن ندارد و نیروهای مقاومت با استفاده از این سامانه، گشتی‌های نظامی اسرائیلی در اطراف غزه را به ترس و واهمه انداخته‌اند. موشکی‌ که قدرت تخریبی بالا دارد و به هر خودرو و تانکی نفوذ می‌کند و خسارت جانی به جا می‌گذارد.

به نوشته این وبگاه، موشک «کورنت» جواهر زرادخانه مقاومت فلسطین است.

بامداد روز جمعه، ‌ پس از گزارش برخی منابع خبری درباره احتمال آتش‌بس، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی رسما بر سر توقف درگیری‌ها و آتش‌بس با میانجیگری مصر پس از ۱۲ روز موافقت کرد.

گروه‌های مقاومت فلسطین نیز ساعتی بعد در بیانیه‌هایی جداگانه تأکید کردند که تا زمان پایبندی تل‌آویو به آتش‌بس به آن متعهد خواهند بود.

با  اعلام آتش‌بس در حالی که تمامی رسانه‌های صهیونیستی به شکست تل‌آویو در این ماجراجویی جدید علیه مقاومت فلسطین و هزینه‌های هنگفت رژیم صهیونیستی در این مدت اذعان کردند، مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری از جمله شهر قدس به خیابان‌ها آمدند و پیروزی مقاومت را جشن گرفتند.

منبع: فارس