برخی گروههای عراقی در تلاش هستند با تعویق انتخابات سرنوشت ساز ۱۰ اکتبر با رمز آشوب خیابانی، پست‌های کلیدی را همچنان حفظ کنند.

سرویس جهان مشرق؛ در روزهای گذشته برخی از مناطق مرکزی و جنوبی عراق بار دیگر صحنه اعتراضات مردمی به کمبود خدمات اجتماعی و رفاهی بود و قطعی متوالی و چندین ساعته برق صدای شهروندان را درآورد و آنان را به خیابان ها کشاند.

«ناصریه، نجف، کربلا، و...» مناطقی به شمار می آیند که در روزهای اخیر شاهد اعتراض و درگیری با نیروهای امنیتی بودند اما در پایتخت وضعیت به گونه ای دیگر بود و میزان تجمعات و شدت زد و خوردها نسبت به سایر شهرها بیشتر بود.

یک منبع میدانی که تحولات را در عراق از نزدیک دنبال می کند در گفت وگو با مشرق به جزئیات اعتراضات اخیر اشاره کرد و گفت: خدمات ضعیفی دولت و همچنین پرداخت نشدن حقوق کارمندان و بازنشستگان و مشکلات متعدد اقتصادی از جمله بیکاری جوانان تحصیل کرده مطالبه به حق مردمی است که در دو سال گذشته بارها به شیوه های مختلف اعلام و دغدغه اصلی شهروندان معترض بوده که البته به این درخواست ها در عمل پاسخ داده نشد.

این منبع میدانی با بیان این که دولت موقت عراق اقدام موثری را برای حل مشکلات مردم لحاظ نکرده است، افزود: اعترضات جدید بُعد دیگری هم دارد که به صورت مستقیم با انتخابات سرنوشت ساز ۱۰ اکتبر ارتباط معناداری دارد و در این میان نباید نقش برخی جریان های سیاسی در پشت پرده فراموش شود.

وی با توضیح این مطلب که بعضی از گروه های سیاسی عراقی به دنبال ماهی گیری از آب گِل آلود هستند، تصریح کرد: هر چه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم تلاش جناح‌ها و جریان های خاص برای ملتهب کردن عراق نمایان می شود که قابل تامل است.

به گفته این منبع میدانی، گروه های صاحب نفوذ در ساختار دولت به همراه جریان های شورشی، بعثی ها، احزاب تندرو، شبه نظامیان مسلح و... یک ائتلاف را برای ایجاد درگیری و فتنه جدید در عراق تشکیل داده‌اند و درصدد هستند از اعتراضات مردمی سوء استفاده کنند.

این منبع میدانی افزود: این ائتلاف در حالی با کمک رسانه های داخلی و خارجی خود را حامی مردم، منتقد و طلبکار وضعیت موجود نشان می دهد که بیشترین پست های کلیدی را در اختیار دارد و با بر عکس کردن واقعیت ها به دنبال هدف دیگری است.

براساس اطلاعات به دست آمده، اعضای این ائتلاف قصد ندارند خود را در معرض آرای مردمی قرار دهند و برای طولانی‌تر کردن مدیریت در پست‌های حساس و تعیین کننده برنامه‌ریزی کرده اند و با فرافکنی رسانه ای و انحراف اعتراضات مردم به دنبال تعویق زمان برگزاری انتخابات پارلمانی هستند.

این ائتلاف همزمان با اقدامات هدفمند برای اجرای سناریوی به تاخیر انداختن انتخابات و مصادره اعتراضات شهروندان در تلاش است تحولات و درگیری های خیابانی را در مناطق مرکزی و جنوبی عراق به ویژه در پایتخت وارد مرحله جدیدی کند تا شرایط پیچیده و فضا برای تشخیص حقیقت و واقعیت ها سخت تر شود.

دور جدیدی از ترور شخصیت های سرشناس که در میان مردم معترض محبوب هستند یکی از همین راهبردهای مشخص ائتلاف صاحب نفوذ در قدرت محسوب می شود که با هدف برانگیختن خشم شهروندان و بدبین کردن تظاهرکنندگان به برخی سازمان ها از جمله بسیج مردمی در دستور کار قرار گرفته است.

در همین ارتباط در روزهای اخیر افراد شناخته شده ای همچون «ایهاب الوزنی و احمد الحسن» در استان الدیوانیه توسط افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفتند و شماری دیگر زخمی و راهی بیمارستان شدند و همین مسئله بر شدت اعتراضات افزود.

در ادامه تدارکات مشکوک ائتلاف برای غبارآلوده تر کردن فضای موجود، شماری زیادی از معترضان با حمایت و برنامه ریزی برخی شخصیت های شناسامه دار با دهها اتوبوس از شهرهای ناصریه، حله، نجف و کربلا و استان «واسط » راهی پایتخت شدند تا در میدان التحریر بغداد تجمع و اعتصاب خود را آغاز کنند.

از سویی دیگر، برخی رسانه ها و شخصیت های شناخته شده از جمله «ستیفن نبیل، بشیر، فائق الشیخ علی و ...» دوباره خبرسازی و جعل اخبار را در اولویت قرار داده اند تا مانند گذشته وضعیت را ملتهب و معترضان را برای  حمله به مراکز مهم و حساس تحریک کنند و افکار عمومی را در عراق فریب دهند.

ائتلاف که از مقاومت عراق به ویژه بسیج مردمی بسیار عصبانی است با جنگ رسانه ای، ترور شخصیت ها و هر شیوه ممکن دیگر تلاش می کند راه را برای بدبین کردن معترضان و حمله دوباره به این سازمان باز کند چرا که همچنان سناریوی حذف و انحلال این نهاد مردمی را در سر می پروراند.

با توجه به اتفاقات صورت گرفته در روزهای گذشته این احتمال وجود دارد شبه نظامیان مسلح وابسته به برخی گروه های سیاسی به همراه عناصر بعثی و شورشی و سایر گروه ها دوباره به مقرهای بسیج مردمی (عصائب اهل حق، کتائب حزب الله) و حتی کنسولگری ایران در نجف و کربلا حمله کنند.

ائتلاف به صورت مشخص درصدد است بسیج مردمی را به عنوان یکی از عوامل اصلی مشکلات معرفی و متهم و در همین راستا به شدت کوشش می کند معترضان و این سازمان را در مقابل هم قرار دهد تا با این حربه بتواند پروژه اصلی یعنی همان تعویق و لغو انتخابات تعیین کننده ۱۰ اکتبر را اجرایی کند.

به گزارش مشرق، روند تحولات در عراق به سمتی پیش می رود که به معترضان سیگنال و پالس داده شود که مانع از برگزاری انتخابات شوند چرا که تغییری در وضعیت اقتصادی حاصل نمی شود و دوباره احزاب حاکم فعلی قدرت را در دست می گیرند و در مجموع ائتلاف با عملی کردن این راهبرد به ۲ هدف اصلی خود یعنی تعویق انتخابات و حفظ پست های کلیدی در ساختار قدرت دست می یابد و از بحران و ملتهب شدن کشور به بهترین شکل استفاده می کند.