رژیم صهیونیستی با ایجاد ایست‌های بازرسی و موانع نظامی فراوان در جای جای کرانه باختری اشغالی، عرصه زندگی را روز به روز بر فلسطینیان ساکن این منطقه تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌کند.

به گزارش مشرق، از الخلیل در کرانه باختری، اینجا نمونه زنده‌ای است از مقر ایست‌ و بازرسی رژیم اشغالگر قدس. این مقرها، روستاها و شهرها را در کرانه باختری از هم جدا کرده است و شهروندان فلسطینی را وادار کرده تا برای رفتن به خانه‌ و زندگیشان هر روز از این ایست بازرسی عبور کنند و مورد بازرسی قرار گیرند.

عماد ابو شمسیه، شهروندی است که هر روز مجبور است از ایست بازرسی عبور کند. وی درباره این مقرها در کرانه باختری می‌گوید: هر روز باید از این ایست بازرسی عبور کنیم. باید در گیت‌های الکترونیکی ارتش اشغالگر مورد بازرسی قرار بگیریم.

ابوشمیسه گفت: ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل این گیت‌های الکترونیکی را از داخل سرزمین‌های اشغالی کنترل می‌کند. همچنین اتاق بازرسی الکترونیکی وجود دارد که باید هر چیز آهنی را روی میز جدا بگذاریم و ما را مجبور می‌کنند با عبور از طریق این درب‌ها به خانه‌هایمان برسیم.
وی تاکید کرد: هیچ امنیت جانی نداریم، تعدی و تجاوز از ایست بازرسی شروع می‌شود و پس از ایست هم، تعدی و تجاوز از طرف ارتش رژیم اشغالگر و  شهرک نشینان صهیونیست ادامه می‌یابد. وقتی شهرک نشینان صهیونیست به کودکان و سالمندان و زنان در داخل این مراکز ایست و بازرسی و یا پس از آن تعدی می‌کنند، صدها نفر بازداشت می‌شوند.

از زمان آغاز انتفاضه دوم فلسطین، رژیم اشغالگر صدها ایست بازرسی ثابت علاوه بر ایست‌های سیار در تمام بخش‌های کرانه باختری ایجاد کرد.

«عارف جابر»، یکی از فعالان «تجمع مدافعان از حقوق بشر» نیز  می‌گوید: ایست‌های بازرسی برای توهین به شهروند فلسطینی و تحقیر وی استفاده می‌شود. تمام شهروندان یا کودکان یا سالمندان در این گیت‌ها بازرسی می‌شوند. هر بار شهروند فلسطینی در معرض چهار تا پنج بار بازرسی قرار می‌گیرد و مجبور می‌شود برای رسیدن به منزلش از ۴ تا ۵ ایست بازرسی عبور کند.

محمود ادعیس، از ساکنان محله «تل ارمیده» می‌گوید: این مانع از نظر من یک مرکز ایست بازرسی است که هر روز برای بازرسی وارد آن می‌شوم، هر روز کمربندم را باز می‌کنم و از گیت عبور می کنم، این اتفاق تقریبا روزی چهار تا پنج بار می‌افتد. اغلب این موانع و ایست‌های بازرسی به دوربین‌های کنترل و برجک‌های دیدبانی نظامی و ورودی‌های آهنین  و اتاق‌های بازرسی و سالن‌ها و محوطه‌های انتظار مجهز هستند.

«هشام الشربانی»، از مؤسسه «الحق» می‌گوید: وقتی از ایست‌های بازرسی و موانع صحبت می‌کنیم. آنها فقط نقض حق تردد آزادانه به شمار نمی‌روند، بلکه این ایست‌ها به عنوان مثال باعث تأخیر و نقض حق تحصیل هم می‌شود، چون بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان مجبور هستند، برای رسیدن به محل تحصیل خود از این ایست‌ها و موانع عبور کنند. همچنین این نقاط باعث نقض حق بهداشت و سلامتی می‌شود.

فلسطینی‌هایی که در این مناطق زندگی می کنند. مثلا در صورت بروز موارد اورژانس پزشکی نمی‌توانند از خدمات بهره‌مند شوند، زیرا آمبولانس‌ها نمی‌توانند به سبب این موانع، خود را به آنها برسانند. این ایست‌ها همچنین حق عبادت آزادانه را نقض می‌کند. وجود این ایست‌ها به عنوان مثال در ورودی‌های حرم ابراهیمی در شهر الخلیل، این موانع در ورودی‌های شهر «قدس» هم وجود دارد و سبب محروم شدن فلسطینیان اعم از مسلمان و مسیحی از رسیدن به اماکن مقدس در شهر قدس می‌شود. ایست‌های نظامی اسرائیلی دلیل اصلی آشفتگی و وخامت اوضاع اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی و انسانی فلسطینیان است علاوه بر آنکه وجود آنها، به مثابه میدانی برای اعدام‌های میدانی است.

منبع: تسنیم