به گزارش مشرق به نقل از رادیو بین المللی چین، چرا آمریکا پس از بازگشت به سازمان بهداشت جهانی، همچنان نتیجه تحقیقات این نهاد و رد فرضیه نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا را نادیده می گیرد؟
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نهایتا با اتخاذ رویکردی مشابه «دونالد ترامپ» رئیس سابق کاخ سفید، با طرح به اصطلاح «نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا در ووهان»، به گزافه گویی افتاده است. البته شایان ذکر است که دور جدید دروغ پردازی های غرب درباره نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا در چین، از سوی رسانه های آمریکایی آغاز شده است.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در مقاله اخیر خود نوشته است که سه تن از محققان مؤسسه ویروس شناسی ووهان در ماه نوامبر سال 2019 میلادی یعنی بازه زمانی پیش از گزارش اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ووهان، بیمار شده و تحت درمان قرار گرفته اند.
بدیهی است که چنین ادعایی از سوی این رسانه آمریکایی کاملا کذب است چرا که طرف چینی با ارائه مدارک و شواهد موجود ثابت کرده است که این سه نفر از محققان مؤسسه ویروس شناسی ووهان، صرفا بیماران بیمارستانی بوده اند و درمان آنها نیز در ماه ژانویه سال 2020 میلادی یعنی بازه زمانی پس از شیوع کرونا در ووهان صورت گرفته است.
یکی از نویسندگان مقاله فوق الذکر در روزنامه «وال استریت ژورنال»، فردی است به نام «مایکل گوردون» که دقیقا 19 سال پیش و زمان فعالیت خود در روزنامه «نیویورک تایمز»، مقاله ای درباره خرید قطعات مربوط به ساخت سانتریفیوژ توسط عراق به منظور دسترسی به تسلیحات هسته ای نوشت و دولت وقت آمریکا نیز از این مقاله به عنوان مدرکی برای آغاز حمله به عراق استفاده کرد.
این در حالیست که ترامپ بعد از 17 سال شخصا اذعان کرد که عراق هیچ گونه تسلیحات کشتار جمعی نداشت و آمریکا صرفا بدنبال بهانه ای برای جنگ بود.
آنچه در این بین و در مسیر دروغگویی در آمریکا کاملا واضح است، هماهنگی نزدیک بین رسانه ها و سیاستمداران آمریکایی است به طوری که مایکل گوردون در وهله اول به عنوان خبرنگار، اقدام به نگارش مقاله ای کذب کرده و بعد از آن سیاستمداران آمریکایی سریعا به حمایت از مقاله مایکل گوردون پرداخته و از این مقاله به عنوان بهانه ای برای آغاز جنگ علیه عراق سوء استفاده کرده اند.
این نوع فرآیند ساخت دروغ و شایعه پراکنی و هماهنگی بین سیاستمداران و رسانه های آمریکایی، در زمینه طرح توطئه نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا در ووهان نیز قابل مشاهده است.
در جریان دور قبلی شایعه پراکنی های مربوط به دوران حکومت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز، خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» از طریق همکاری با سناتورها، نمایندگان مجلس و «مایک پامپئو» وزیر خارجه وقت آمریکا، مقاله ای منتشر و ادعا کرد که احتمالا ویروس کرونا از یک آزمایشگاه مربوط به پروژه جنگ بیولوژیکی چین شیوع پیدا کرده است.
بعد از انتشار این مقاله بود که سناتورها، نمایندگان مجلس و وزیر خارجه وقت آمریکا نیز به این رویکرد واشنگتن پست دامن زدند و در مواقع مختلف، این ادعا را با هدف تلاش برای بی اعتبار کردن چین مطرح کردند.
در حال حاضر، این نوع همکاری میان مایکل گوردون و سیاستمداران دولت بایدن برقرار شده است. پس از آنکه مایکل گوردون مقاله اخیر خود در ارتباط با بیماری سه تن از محققان مؤسسه ویروس شناسی ووهان را منتشر کرد، دولت بایدن نیز به دستگاه های اطلاعاتی آمریکا دستور داد تا تحقیقات در زمینه ردیابی منشاء شیوع ویروس کرونا را آغاز کنند.
آیا مضحک نیست که بایدن به دستگاه های اطلاعاتی آمریکا که نهادی سیاسی تلقی می شوند، دستور انجام تحقیقات علمی می دهد؟
دولت بایدن در فوریه سال جاری میلادی با پرداخت 200 میلیون دلار حق عضویت، به سازمان بهداشت جهانی بازگشت. در آن برهه از زمان به نظر می رسید که بایدن درصدد است تا به سیستم مدیریت جهانی بهداشت با محوریت سازمان بهداشت جهانی بازگردد. اما در شرایط فعلی آیا باز هم می توان چنین تصوری را از بازگشت آمریکا به سازمان بهداشت جهانی در نظر داشت؟
در جواب این سؤال باید گفت احتمالا نه!
اگر بایدن حقیقتا درصدد احترام به سازمان بهداشت جهانی است، باید نتایج تحقیقات این سازمان پس از ماموریت آن در زمینه ریشه یابی منشاء شیوع ویروس کرونا در ووهان چین به عنوان بخشی از تحقیقات جهانی در این زمینه را که بر بعید بودن احتمال نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا در ووهان تاکید دارد، بپذیرد.
این در حالیست که بایدن یافته های تیم کارشناسان سازمان بهداشت جهانی در ووهان چین را کاملا نادیده گرفته و به دستگاه های اطلاعاتی آمریکا دستور داده است تا در این زمینه، تحقیقاتی علمی را آغاز کنند. باید گفت که چنین رویکردی از سوی دولت آمریکا حاکی از آن است که بایدن همچنان به فکر سیاسی کردن مسئله ریشه یابی منشاء شیوع ویروس کروناست.