به گزارش مشرق، عاطفه عابدینی، روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: کمیته علمی از ابتدا نقش مشاور و راهنما در بیماری کرونا را بر عهده داشت که بعد از تغییر ساختار و نگرشها، علاوه بر تهیه دستورالعملها و راهنماهای تشخیصی و درمانی، زیر کمیتههای علمی را نیز تشکیل داد.
ببینید:
فیلم/ آهنربایی شدن بدن دریافتکنندگان واکسن
وی افزود: مأموریت کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با اضافه شدن برنامه واکسیناسیون، بیشتر شد و ما میبایست در این زمینه نیز برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم.
عابدینی به روند بیماری کرونا در موج چهارم اشاره کرد و گفت: اگر ایده بستری موقت نبود، نمیتوانستیم تختهای مورد نیاز بیماران را تأمین کنیم و افزایش مرگهای کرونایی در کشور اتفاق میافتاد.
وی افزود: ایده بستری موقت به لحاظ روحی و روانی هم برای آن دسته از بیماران که از حضور در محیط بیمارستان خشنود نبودند، موفقیت آمیز بود و باعث شد این بیماران بعد از گرفتن دارو، به منزل بروند و فردا دوباره مراجعه کنند.
عابدینی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به ایمنی جمعی باید حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد جمعیت هدف واکسن بزنند، گفت: واکسنها در پلت فرمهای مختلف هستند.
وی افزود: خوشبختانه نتایج کارآزمایی بالینی واکسنهای تولید داخل نیز رضایت بخش بوده و به زودی این نتایج منتشر خواهند شد.
عابدینی در واکنش به واکسن هراسی که ایجاد شده است، گفت: واقعیت امر این است که هیچ واکسنی بدون عارضه نیست، اما عقل سلیم حکم میکند بین عوارض کووید ۱۹ و واکسن، عوارض واکسن را قبول کنیم.
وی افزود: خیلی از ابعاد بیماری کرونا هنوز ناشناخته مانده است و از همین رو، بهتر است که واکسن را بزنیم.
عابدینی گفت: بهترین واکسن، واکسنی است که به دست ما میرسد. بیش از ۹۰ درصد عوارض واکسن خفیف و قابل درمان است. البته واکسن کرونا عوارض شدید غیر شایع نیز دارد.
دبیر علمی کمیته کشوری کووید ۱۹ در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت در توزیع واکسنهای وارداتی تفاوتی قائل میشود یا خیر، افزود: قطعاً ساختار واکسنها با یکدیگر تفاوت دارد و توصیه ما این است که برای کسانی که دچار نقص ایمنی هستند و از داروهای نقص ایمنی استفاده میکنند، واکسن کشته شده استفاده شود. اما هیچ وقت در توزیع واکسنها به لحاظ برند، اولویت قائل نمیشویم.