به گزارش مشرق، محمود محمود زاده درباره چشم انداز بازار مسکن، اظهار داشت: اگر اتفاق ویژهای در سایر بازارهای موازی رخ ندهد حداقل تا پایان تابستان پایداری قیمتها را در حوزه مسکن پیش بینی میکنیم.
وی از افت ۳ درصدی قیمت مسکن در فروردین ماه امسال خبر داد و گفت:این رقم در اردبیهشت امسال حدود ۲ درصد بود با این تفاوت که در پی آنالیز قیمتها در مناطق مختلف پایتخت شاهد هستیم که در برخی مناطق تهران در ماه گذشته تا ۱۶ درصد کاهش قیمت داشتیم.
محمودزاده ادامه داد: وضعیت آنالیز قیمتها در فروردین امسال نیز حاکی از رشد قیمت در ۵ منطقه تهران و کاهش قیمت در ۱۷ منطقه پایتخت است که این وضعیت در اردیبهشتماه دوباره تکرار شد.
وی پیشبینی کرد که اگر بتوان سوداگران را از بازار مسکن خارج کرد و در عین حال در قالب طرحهای اجرایی فعلی به بازار عرضه و تقاضا تعادل بخشید، کاهش و پایداری قیمت مسکن رخ خواهد داد.
محمودزاده ادامه داد: بازار مسکن نسبت به حرکت منفی و مثبت بازارهای رقیب واکنش نشان میدهد و بازار مستقلی نیست که به صورت قطعی بتوان درباره آن اعلام نظر کرد.
معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی گفت: اجرای سیاستهای مسکنی در چند سال اخیر مثل تولید انبوه مسکن از طریق برنامه مسکن ملی و تحویل مسکن مهر و ثبت نام در سامانه املاک و اسکان و شناسایی خانههای خالی و عزم دولت برای دریافت مالیات از خانههای خالی کمک کرده که میزان نگهداری سرمایه در ملک کاهش داشته باشد و اگر بازارهای موازی با شوک قیمتی مواجه نشود سمت و سوی بازار به سمت کاهش قیمت و پایداری قیمتها است.
در هفتههای گذشته قیمت آپارتمانهای شهر تهران برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا کرد
بهای فروش واحدهای مسکونی که در پایان سال ۹۹ از مترمربعی ۳۰میلیون تومان هم عبور کرده بود اکنون تا سطح ۲۸.۷ میلیون تومان پایین آمده که بیانگر ۵ درصد کاهش در مدت دو ماه است.
انتظارات کاهشی از بهای ارز و طلا باعث کاهش قیمت پیشنهادی در فایلهای (سفارش) فروش و عرضه بیشتر به بازار شده است با این حال وضعیت معاملات در حالت رکود به سر می برد که خروج تقاضای سرمایهای ازبازار مسکن در دو ماه گذشته و نبود تقاضای مصرفی و همچنین انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات برجام از دلایل آن است.