رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح می‌گوید این سازمان اطلاعات جغرافیایی مورد نیاز نیروهای مسلح از پایگاه‌های آمریکایی‌ را به آنها ارائه می‌کند.

به گزارش مشرق، امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح امروز در نشست خبری به مناسبت روز ملی جغرافیا گفت که یکی از وظایف این سازمان تهیه اطلاعات مورد نیاز نیروهای مسلح از کشورهای همجوار و دور دست است.

آقای فخری همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارائه اطلاعات جغرافیایی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه به نیروهای مسلح پاسخ داد که علاوه بر اطلاعات پایگاه‌های آمریکایی، تهیه اطلاعات مورد نیاز نیروهای مسلح در همه عرصه‌های کشورهای همجوار و دور دست وظیفه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح است.

یکی از کاربردهای اطلاعاتی که سازمان جغرافیایی در اختیار نیروهای مسلح می‌گذارد این است که نیروهای مسلح کشورمان با استفاده از این اطلاعات می‌توانند هرگونه تغییرات در پایگاه‌ها و یا جابجایی سامانه‌های پدافندی آمریکایی را در فواصل زمانی کوتاه رصد کنند.

این امر و بخصوص رصد محل استقرار سامانه‌های پدافندی به شناسایی مکان های استراتژیک کشور محل استقرار این سامانه و همچنین کشف نقاط کور راداری آن با توجه به شعاع عملکرد رادار سامانه کمک می‌کند.

در سال‌های اخیر نیروی هوافضای سپاه چند دستاورد جدید برای مقابله با سایت‌های پدافند هوایی آمریکایی را در رزمایش‌هایش تست کرده است.

سال ۹۳ موشک هرمز ۱ از فاصله ۲۵۰ کیلومتری هدف شبیه سازی شده سایت رادرای سامانه پاتریوت را هدف قرار داد. سال ۹۹ نیز سپاه یک سایت شبیه سازی شده سامانه تاد آمریکا در جریان رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ با یک موشک ناشناخته هدف قرار داد.

لحظه اصابت موشک هرمز-۱ به سایت شبیه سازی شده سامانه پاتریوت؛ موشک هرمز به سرجستجوگر امواج رادرای مجهز است
لحظه اصابت موشک ناشناخته سپاه به رادار TYP-۲ شبیه سازی شده سامانه پدافندی تاد؛ آمریکا یک آتشبار از این سامانه را در امارات مستقر کرده است

بر اساس گزارش های منتشر شده ایالات متحده آمریکا بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ پایگاه نظامی در اقصی نقاط جهان دارد که تعداد قابل توجهی از آنها نیز در منطقه غرب آسیا و در کشورهای همسایه ایران قرار دارد.

فرماندهان نظامی کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که هرگونه تحرک آمریکایی‌ها در منطقه را زیر نظر دارند و در صورت لزوم می‌توانند تمامی پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار دهند.

۱۶ دیماه سال ۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به ترور سر دار شهید قاسم سلیمانی پایگاه تروریست‌های آمریکایی عین الاسد را با موشک‌های فاتح ۳۱۳ و قیام هدف قرار داد که بخشی از توانمندی اطلاعاتی و عملیاتی ایران در صد و هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا را نشان داد.

تصویر ماهواره‌ای پس از اصابت موشک‌های سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق

حالا اما ایران توانمندی آن را پیدا کرده است تا علاوه بر آنکه پایگاه‌های آمریکا در منطقه را رصد کند، پایگاه ارتش ایالات متحده در سایر نقاط جهان را نیز مورد رصد و پایش قرار دهد. موضوعی که توانمندی اطلاعاتی گسترده‌ای در مقابل آمریکا به ایران می‌دهد.

از سوی دیگر ایران سال‌ها است روی برنامه فضایی خود سرمایه گذاری گسترده‌ای کرده و در حال گسترش آن است. ساخت و پرتاب ماهواره‌های سنجشی با قابلیت تصویری برداری یکی دیگر از برنامه‌های ایران است که در همین راستا سپاه پاسداران نخستین ماهواره نظامی خود را در خرداد سال گدشته به فضا پرتاب کرد.

پرتاب ماهواره نور توسط ماهواره بر سه مرحله‌ای قاصد به فضا

افزایش توانمندی‌ نیروهای نظامی کشورمان در حوزه اطلاعات جغرافیایی بعد دیگری از قدرت دفاعی است که در صورت افزایش آن چالشی جدید برای دشمنان ایران پدید خواهد آمد.

منبع: تسنیم