کد خبر 123106
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۶

قاچاق كالا به كشور همواره يكي از دغدغه‌هاي توليدكنندگان ايراني بوده است. پاي حرف هر توليدكننده‌اي كه بنشينيد قطعا يكي از گلايه‌هاي او درباره قاچاق است. در همين حال گزارش جديد مجلس حاكي از وضعيت اسف‌بار مبارزه با قاچاق كالا در كشور است.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، وزير صنعت، معدن و تجارت به تازگي در اظهاراتي تاكيد كرد كه تنها راه مبارزه با قاچاق كالا به كشور كاهش تدريجي تعرفه‌هاي واردات است. مهدي غضنفري عنوان كرده كه ديگر در دنياي امروز نمي‌توان به ديوار تعرفه‌اي جلوي واردات و قاچاق كالا به كشور را گرفت.

اين اظهارات در حالي از سوي وزير صنعت، معدن و تجارت مطرح مي‌شود كه ايران براي ورود به سازمان جهاني تجارت اعلام آمادگي كرده و بايد ديد كه در راستاي پيوستن به اين سازمان جهاني ايران چقدر حاضر است تعرفه‌هاي وارداتي خود را كاهش دهد. تعرفه‌هايي كه بعضا آن‌قدر سنگين هستند كه انحصار بازار داخلي در اختيار چند توليدكننده معدود قرار گرفته است. از جمله مي‌توان به تعرفه سنگين واردات خودرو به كشور اشاره كرد كه انحصار بازار را در اختيار دو شركت داخلي قرار داده است.

در همين حال تازه‌ترين گزارش مجلس ايران هم نشان مي‌دهد كه تنها سه هزارم قاچاق كالا به كشور از سوي نهادهاي مسئول کشف می‌شود.

از سوي ديگر براساس گزارش گمرک، در سالهاي اخیر بیشترین کالاهای مکشوفه شامل انواع سوخت مانند نفت گاز، نفت کوره، بنزین، انواع پارچه، لباس و پوشاک، کیف و کفش، مشروبات الکلی، مواد خوراکی مانند برنج، چای، میوه و آبمیوه، ماشین‌آلات صنعتی و خانگی و وسایل نقلیه و لوازم یدکی، رایانه و قطعات آن، انواع تلفن همراه و ثابت و فلزات گرانبها شامل طلا بوده است. در واقع اين كالاها بيشترين سهم را در كل قاچاق كالا به كشور به خود اختصاص داده‌اند. اگرچه به اين فهرست بايد كالاهايي مانند سيگار و محصولات آرايشي و بهداشتي را نيز اضافه كرد كه حجم زيادي از اين محصولات سالانه به كشور قاچاق مي‌شود.

در گزارش مجلس همچنين عنوان شده كه شبکه‌های عمده قاچاق کالا در مسیر خود از یک نیروی خرده‌فروشی گسترده بهره‌برداری می‌کنند، در حالی که عناصر اصلی قاچاق در حاشیه نسبتا امنی قرار دارند.