رئیس جمهور ترکیه با مثبت ارزیابی کردن دیدار با رئیس جمهور آمریکا گفت، در این نشست بر مواضع قاطع ترکیه درخصوص جنگنده اف-۳۵ و سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ تاکید شد.

به گزارش مشرق، رئیس جمهور ترکیه از مثبت بودن دیدار خود با رئیس جمهور آمریکا و تاکید بر مواضع قبلی در خصوص تجهیزات نظامی خبر داد.

به گزارش منابع خبری، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دوشنبه شب به وقت تهران پس از دیدار با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در شهر بروکسل در بلژیک و در حاشیه برگزاری نشست سالیانه ناتو گفت: «نشست مثبتی با بایدن داشتم و دیدگاه‌های مختلف درباره امور منطقه و همچنین روابط دوجانبه را بررسی کردیم.»

رجب طیب اردوغان در ادامه گفت: «هیچ مورد غیر قابل حلی وجود ندارد.»

اردوغان افزود: «ما مجددا مواضع خود درباره سامانه دفاع موشکی "اس-۴۰۰ " و جنگنده‌های "اف-۳۵" را تاکید کردیم.»

اردوغان در ادامه گفت: «در این دیدار به بایدن گفتم که باید حمایت از شبه نطامیان کرد در منطقه متوقف شود.»

جو بایدن نیز پس از دیدار با اردوغان بدون اشاره به محتوی نشست با رئیس جمهور ترکیه گفت: «نشست بسیار خوبی باهم داشتیم.»

رئیس جمهور ترکیه پیشتر گفته بود که در دیدار با رئیس جمهور آمریکا در بروکسل درباره مسائل نظامی و دفاعی میان دو کشور رایزنی خواهد کرد.

روابط ترکیه و آمریکا طی چند سال گذشته بر سر مسائلی همچون حمایت های آمریکا از کردها که ترکیه آنها را گروه های تروریستی می‌خواند و همچنین اختلافات شدید در خصوص خریدهای تسلیحاتی ترکیه از روسیه بویژه سامانه دفاع هوایی اس- ۴۰۰، کنار گذاشتن ترکیه از برنامه ساخت جنگنده‌های اف-۳۵ به دلیل خرید تسلیحات روسی و به رسمیت شناخته شدن کشتار ارامنه از سوی آمریکا از سوی نظامیان امپراتوری عثمانی با فراز و فرودهای زیادی روبه رو بوده است.

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه اخیرا گفت که یافتن راه حلی برای استقرار سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه در ترکیه همیشه امکان پذیر است و آنکارا آماده رفع نگرانی‌های موجود در این زمینه است. وزیر دفاع ترکیه در مراسم افتتاح تاسیسات دریایی گفت: « همیشه یافتن راه حل‌های معقول و منطقی امکان پذیر است. سهم ترکیه در همکاری با ناتو و ناتو با ترکیه بسیارعمیق‌تر و جامع تر از جنگنده‌های اف-۳۵ و سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ است.»

وزیر دفاع ترکیه افزود: «محافظت از کشورمان و ۸۴ میلیون شهروند برابر هرگونه تهدید هوایی، هدف اصلی ترکیه در دستیابی به این سامانه‌ها بود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو