به گزارش مشرق، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی این استان با تاکید خطر استفاده خوراکی از قارچ های وحشی گفت : با توجه به فصل رویش قارچ های وحشی در طبیعت ، مصرف این نوع قارچ ها احتمال مسمومیت های شدید را می تواند به همراه داشته باشد.
دکتر دلیرراد گفت تعداد کمی از قارچها سمی هستند ولی به دلیل شباهتهای ظاهری ، تشخیص قارچهای سمی از غیر سمی امکانپذیر نیست و به همین سبب ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی ، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده نا آگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی افزود : استفاده از این قارچ های وحشی سمی معمولا زمینه بروز عوارض شدید جسمانی از جمله عوارض کبدی و کلیوی حتی مرگ را فراهم می کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با تاکید بر پرهیز خانوادهها از مصرف قارچهای وحشی جمعآوری شده از طبیعت و همچنین خرید نکردن قارچهای فلهای از فروشندگان دوره گرد گفت خانواده ها می توانند از قارچ های پرورشی برای تغذیه روزمره خود استفاده کنند .
دکتر دلیر راد دل درد ، استفراغ شدید و اسهال را از علایم مهم مسمومیت با قارچ های وحشی عنوان کرد و گفت : سم موجود در برخی قارچهای سمی به حرارت نیز مقاوم است و پختن، آب پز کردن و حتی جوشاندن قارچ این سموم را از بین نمی برند.
وی با اشاره به اینکه قارچ های سمی در بسیاری موارد پاد زهر نیز ندارند، افزود : خوردن نصف کلاهک قارچ سمی نیز تبعات بسیاری را از جمله مرگ به دنبال دارد و مهمترین راه برای مقابله با تبعات آن پرهیز از مصرف این نوع قارچ ها است.
دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نسبت به خطر مصرف قارچ های سمی هشدار داد.