یک تحلیلگر انگلیسی معتقد است توقیف وب‌سایت‌های ایرانی نشان می‌دهد که بایدن از ادامه زورگویی آمریکا به تهران رضایت دارد و برای کسب اهرم فشار در مذاکرات اقدام به این کار کرده است.

سرویس جهان مشرق - پایگاه راشاتودی در یادداشتی به قلم تام فاودی نویسنده و تحلیلگر انگلیسی روابط بین‌الملل نوشت: انتخاب جو بایدن قرار بود نویدبخش عصر جدیدی برای سیاست خارجی آمریکا پس از دوران ناخوشایند دونالد ترامپ باشد. اما پرخاشگری ایالات متحده علیه ایران بی‌وقفه ادامه دارد - یعنی امید کمی برای بازگشت به توافق هسته‌ای وجود دارد.

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش، صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های رسانه‌های غربی منتشر شده است و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

جنایات و پرخاشگری‌های واشنگتن علیه ایران

این کارشناس انگلیسی می‌نویسد: عده‌ای فکر می‌کردند که دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا به معنای احیای روابط آمریکا با ایران بعد از فاجعه دوران ترامپ است. اما مشخصاً این‌طور نیست.

مذاکرات بین واشنگتن و تهران بر سر بازگشت به توافق هسته‌ای برجام نشان داد که ممکن است پیشرفت‌هایی حاصل شود. اما سه‌شنبه شب، اف‌بی‌آی وب‌سایت شبکه تلویزیونی بین‌المللی ایرانی پرس تی‌وی و چندین رسانه خبری ایرانی دیگر را توقیف کرد و محتوای آن‌ها را با پیامی جایگزین کرد که بیان می‌کرد این کار به حکم دادگاه انجام شده است، چرا که آن وب‌سایت‌ها "فرایندهای دموکراتیک در آمریکا را رعایت نکرده بودند. "

البته این شدیداً کنایه‌آمیز است که کشوری که ادعای دفاع از آزادی بیان دارد این وب‌سایت‌ها را توقیف کرده است. اما این جدیدترین اقدام در فهرست بلند بالای جنایات و پرخاشگری‌های واشنگتن علیه ایران است که از دهه‌ها پیش آغاز شده است.

سیاست بایدن در قبال تهران با سایر رؤسای جمهور آمریکا فرقی ندارد

راشاتودی تصریح کرد: بایدن بار دیگر اثبات کرد که سیاستش در قبال تهران با سایر رؤسای جمهور آمریکا فرقی ندارد. و با وجود پیشنهاد مذاکره، به نظر می‌رسد که او قصد ندارد به دلیل اقدامات نفرت‌انگیز ترامپ از ایران عذرخواهی کند.

واشنگتن از مدت‌ها پیش ایران را به حمایت از تروریسم و سرکشی متهم کرده است، اما با توجه به سوابق تاریخی، این آمریکاست که در اغلب موارد متجاوز و پرخاشگر بوده است. برای مثال، اگر یک کشور خارجی در انتخابات دموکراتیک کشور شما دخالت می‌کرد و رهبر منتخب مردم را سرنگون می‌کرد تا دست‌نشانده خود را به جای او قرار دهد، چه احساسی داشتید؟ یا اگر از یک حمله خارجی علیه شما حمایت می‌کرد، یک هواپیمای غیرنظامی را هدف قرار می‌داد و می‌گفت که هرگز عذرخواهی نخواهد کرد؟ یا اگر با یک معاهده لازم‌الاجرا موافقت می‌کرد و سپس به آن پشت‌پا می‌زد چون از شرایط آن توافق خوشش نمی‌آمد، نفت شما را به زور توقیف می‌کرد و آن را می‌فروخت و مهم‌تر از همه اینکه یکی از سیاستمداران ارشد شما را ترور می‌کرد؟

آمریکا تمام این کارها و حتی بیشتر از آن را با ایران انجام داده است و هرگز برای هیچ یک از آن‌ها پاسخگو نبوده است.

آمریکا همواره تلاش کرده تا از نظر سیاسی بر ایران تسلط پیدا کند

این یادداشت در ادامه عنوان کرد: ایران صرفاً به دلیل تعصبات مذهبی یک دولت شدیداً ضدآمریکایی نیست. این دشمنی می‌تواند به پیشینه‌ای نسبت داده شود که در آن آمریکا به طور مداوم تلاش کرده تا از نظر سیاسی بر ایران تسلط پیدا کند تا کنترل ذخایر نفتی این کشور را به دست آورد. فهرست بلند بالای پرخاشگری‌ها منجر به سوءظن و نفرت ایدئولوژیکی متقابل شده است.

این دشمنی توسط مجموعه‌ای از درگیری‌های نیابتی که خاورمیانه، از لبنان تا سوریه و یمن را در بر گرفته در جریان بوده است. ایالات متحده به آسانی می‌تواند برچسب سرکش بودن را به ایران بزند، اما شاید آمریکا باید تصمیمات خودش در گذشته را دقیق‌تر بررسی کند تا ببیند چگونه اقداماتش منجر به این روابط ناخوشایند شده است.

همان‌طور که توقیف وب‌سایت‌ها نشان می‌دهد، به نظر نمی‌رسد که دولت بایدن بخواهد روابط آمریکا با ایران را احیا کند. اگرچه ممکن است بایدن خود را از لحاظ اخلاقی برتر از ترامپ نشان دهد، اما اقداماتش تفاوت چندانی با ترامپ ندارد.

تمرکز روی رفتار و شخصیت ترامپ ما را از این حقیقت منحرف کرد که اقداماتش در قبال کشورهای خارجی همان سیاست همیشگی آمریکاست و اتفاقات این هفته نشان داد که زورگویی و تهدید ایران بی‌وقفه ادامه خواهد یافت.

همه نشانه‌ها حاکی از اتخاذ سیاستی مشابه ترامپ هستند

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: ممکن است بایدن بخواهد با تهران مذاکره کند. اما تاکنون همه نشانه‌ها حاکی از اتخاذ سیاستی مشابه ترامپ هستند، مبنی بر اینکه آمریکا نباید به برجام برگردد و تحریم‌ها را لغو کند، مگر اینکه ضوابط توافق تغییر کنند و ایران با شروط بیشتر و یک‌طرفه‌تری موافقت کند.

این پیمان دیگر صرفاً در مورد جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران نیست، بلکه یک تلاش همه‌جانبه برای مهار برنامه موشک‌های بالستیک این کشور نیز می‌باشد. با این حال، تلاش برای به دست آوردن اهرم فشار بیشتر با توقیف وب‌سایت‌های خبری ایرانی یک اشتباه استراتژیک است، به خصوص با توجه به اینکه حمایت از تندروها در ایران در حال افزایش است.

ایران تسلیم تمام خواسته‌های آمریکا نخواهد شد

راشاتودی در پایان تصریح کرد: بله، تهران خواستار کاهش تحریم‌ها شده است، اما تسلیم تمام خواسته‌های آمریکا نخواهد شد و هیچ شانسی برای آشتی بین آن‌ها وجود ندارد. رئیسی این موضوع را کاملاً روشن کرده است. ایران به خوبی آگاه است که واشنگتن به تعهدات خود عمل نخواهد کرد و این رابطه خصمانه همچنان ادامه خواهد یافت. همچنین ایران می‌داند که تنها راه ممکن برای رهایی از سلطه ایالات متحده، کنار گذاشتن دلار و هدایت اقتصاد خود به سوی قدرت‌های دیگر مانند روسیه و چین است. با توجه به اینکه بایدن هنوز دلایل مناسب و جدیدی برای اعتماد به ایالات متحده ارائه نداده است، دلایل کمی مبنی بر این وجود دارد که به زودی شاهد احیای همه‌جانبه روابط بین این دو کشور خواهیم بود.