کد خبر 1237769
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۵

وزارت دفاع ایتالیا گزارش رسانه‌های این کشور در زمینه افزایش حضور نظامی در لیبی را رد کرد.

به گزارش مشرق، وزارت دفاع ایتالیا گزارش رسانه‌ها در زمینه تقویت حضور نظامی در لیبی را تکذیب کرد.

به گزارش وبگاه «لیبیا آبزرور» وزارت دفاع ایتالیا روز شنبه هرگونه گفت‌وگو با مقام‌های لیبی برای افزایش حضور نظامی در این کشور را تکذیب و اینگونه گزارش‌ها را «غیرمعتبر» خواند.

چند نشریه ایتالیایی از جمله مجله ایتالیایی «فورمیکا» گزارش داد که ایتالیا قصد افزایش قوی نظامی خود در لیبی را دارد. روزنامه ایتالیایی «فوگیلو» نیز ادعا کرد که دولت ایتالیا در تلاش است در یک برنامه بلند پروازانه و هماهنگ با فرانسه با استقرار بیش از ۶۰۰ نظامی، فعالیت‌های نظامی خود را در لیبی افزایش دهد.

وزارت دفاع ایتالیا اعلام کرده که ۱۷ یگان نظامی را در آفریقا مستقر خواهد کرد. استقرار این نیروها در چارچوب راهبرد این کشور در منطقه آفریقا و از جنوب غربی خلیج گینه تا جنوب شرقی کومو است.

لیبی سالها مستعمره ایتالیا بود و این کشور جنایات فجیعی را در لیبی مرتکب شد. اشغالگران ایتالیایی در بدو هجوم به لیبی بیش از ۲۰ هزار تن  کشتند و یک هزار تن از مجاهدان را به دار آویختند، زنان و کودکان بسیاری را مثله کرده و اعضای بسیاری ازخانواده‌ها، از زن و مرد، ‌کودک، پسر و جوان را قتل عام کردند.

نیروی دریایی لیبی چندی قبل اعلام کرد که به سوی قایق‌های ماهیگیری ایتالیایی تیر هشدار هوایی شلیک کرد.

  «مسعود ابراهیم» سخنگوی نیروی دریایی لیبی خبر شلیک مستقیم به سمت قایق‌های ماهیگیری ایتالیایی را رد کرد  و در توضیح این حادثه گفت: «ما به سوی متجاوزان به آبهای لیبی تیر هشدار هوایی شلیک کردیم. وقتی قایق‌های ماهیگیری وارد آبهای سرزمینی لیبی می‌شوند، گارد ساحلی سعی می‌کند از  ورود آنها جلوگیری کند.»

 احزاب سیاسی و نمایندگان پارلمان ایتالیا نیز نسبت به این حادثه واکنش نشان داده و از زیر امور خارجه خواستند در قبال این حادثه توضیح دهد.

«لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه ایتالیا  گارد ساحلی لیبی را به دلیل شلیک گلوله به سوی ماهیگیران ایتالیایی محکوم کرد و به قایق‌های ایتالیایی در مورد عبور از آبهای خطرناک لیبی هشدار داد. وزیر خارجه ایتالیا در این زمینه گفت: «در آن طرف دریا کشوری است که هنوز تنش در آن وجود دارد و خطرناک است. ما نه تنها ماه‌ها بلکه ۱۰ سال است که نسبت رفتن به آنجا هشدار می‌دهیم.»

لیبی در سپتامبر گذشته نیز ۱۸ ماهیگیر ایتالیایی را در آبهای سرزمینی لیبی دستگیر و آن‌ها را به ماهیگیری متهم کرد. این شهروندان ایتالیایی بیش از ۱۰۰ روز در طرابلس در بازداشت بودند.

منبع: فارس