کد خبر 1241462
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۶

بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی کشور به علت عدم تخصیص ارز کافی برای واردات مواد اولیه با کمتر از نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند؛ این در حالی است که واردات برخی از کالاهای لوکس و غیرضروری منابع ارزی کشور را حیف و میل می‌کند.

به گزارش مشرق، با وجود ممنوعیت واردات هزاران قلم کالاهای غیرضروری در سال‌های اخیر، هر از گاهی خبرهای مربوط به واردات کالاهایی به گوش می‌رسد که مشابه آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود و هیچ دلیلی، به غیر از ارزانی غیر قابل رقابت آن‌ها، وارداتشان را توجیه نمی‌کند. متأسفانه با وجود محدودیت منابع ارزی کشور و جنگ اقتصادی همه‌جانبه آمریکا علیه کشورمان، شاهد واردات کالاهایی هستیم که تبعات واردات بی‌رویه آن‌ها منجر به ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی و همچنین حیف و میل منابع ارزی کشور می‌شود.

به عنوان مثال با وجود اینکه بسیاری از مردم با مشکلات معیشتی روبرو هستند و برخی از خانواده‌ها در سال گذشته برای تأمین موبایل و تبلت ارزان‌ قیمت جهت پیشبرد آموزش مجازی فرزندان خود با مشکل مواجه شدند. بیش از ۶۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی کشور برای واردات گوشی‌ لوکس اپل هزینه شده است.

همچنین بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی کشور به علت عدم تخصیص ارز کافی برای واردات مواد اولیه با کمتر از نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و رشد بیکاری به یکی از مهمترین مسائل اقتصادی کشور بدل شده است.

مقام معظم رهبری در سخنان خود در فروردین‌ماه  ‌۱۳۹۷ در حرم مطهر رضوی با تأکید بر اهمیت مدیریت واردات بی‌رویه توسط دولت، بیان کردند: «یکی از کارهای بسیار مهم در کشور این است که بتوانیم تولید داخلی را رقابت‌پذیر با جنس خارجی به وجود بیاوریم؛ در حدّ امکان ارزان‌تر از جنس خارجی بتوانیم تولید کنیم که البتّه خود این مقدّماتی دارد؛ یکی از الزامات، مدیریّت جدّی واردات از سوی دولت است. دولتی‌ها باید به‌طورجدّی واردات را مدیریّت کنند. اجناسی که در داخل تولید می‌شود یا قابل تولید شدن است، باید حتماً از خارج وارد نشود. به بنده مراجعه می‌کنند، موارد زیادی شکایت می‌کنند می‌گویند ما این کارخانه را ایجاد کرده‌ایم، این محصول را تولید کرده‌ایم، به‌مجرّد اینکه این محصول خواست بیاید بازار، یک‌وقت دیدیم درِ گمرک باز شد، از خارج، مشابه این جنس وارد شد! موجب می‌شود که بسیاری‌ از کارخانجات ما از این‌جهت ناکام بمانند؛ بعضی ورشکسته بشوند و مشکلات برایشان به وجود بیاید. بایستی حتماً این واردات مورد توجّه قرار بگیرد و مدیریّت بشود از سوی دولت."

منبع: تسنیم