به گزارش مشرق، علی اصغر مونسان بعد از ظهر امروز در حاشیه افتتاح طرح گردشگری پارک آبی سپهر تابناک دیواندره در جمع خبرنگاران کردستان با اشاره به اینکه هر سال یک مورد سهمیه ثبت جهانی برای کشورمان وجود دارد، اظهار کرد: شاید هزاران بنای ارزشمند تاریخی را در نوبت ثبت جهانی داریم و همه استانهای کشور درخواست ثبت آثار خود را دارند اما به کردستان در این زمینه اولویت دادیم.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم که کردستان را در عرصه بینالمللی مطرح خواهد کرد ثبت جهانی هورامان است که در سفر دفعه قبل به استان این قول را به مردم استان دادم.
وزیر میراث فرهنگی گفت: منطقه هورامان ۲ استان کردستان و کرمانشاه را در برمی گیرد که به واسطه شیوع ویروس کرونا ثبت جهاتی این منطقه مقداری عقب افتاده است در پایان همین ماه و اوایل مرداد ماه کمیته میراث فرهنگی یونسکو تشکیل جلسه خواهد داد.
وی افزود: ۲ پرونده سنگین شامل ثبت جهانی هورامان و راه آهن شمال - جنوب که سهمیه سال گذشته کشورمان است را در این کمیته پیگیری میکنیم.
مونسان اضافه کرد: ثبت جهانی هورامان، کردستان را جهانی و ظرفیتهای آن را به مردم جهان معرفی میکند، امیدواریم که کردستان در آینده نزدیک به یکی از مقاصد مهم گردشگری در کشور تبدیل شود.
وی یکی از برنامههای جدی در دولت دوازدهم توزیع یکنواخت گردشگر در کشور بود، گفت:هدف از این کار ایجاد بستری برای سفر مردم به دیگر نقاط کشور به جای هجوم آوردن به مناطق شمالی بود.
وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: غرب کشور و استان کردستان با توجه به تاریخ غنی و مردم مهمان دوست در صدر استانهای مورد تمرکز ما قرار داشت که با حمایت استاندار اقدامات خوبی در این راستا در استان شروع شد.
وی عنوان کرد: بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال حجم سرمایهگذاری در بخش گردشگری در استان انجام شده که ساخت ۲ هتل پنج ستاره و یک چهار ستاره با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت از جمله اقدامات خوب در این راستا است.
به گفته وی، ورود تورهای گردشگری به این استان قبل از شیوع کرونا قابل توجه بود، اما متاسفانه کرونا این موضوع و همه بخشهای گردشگری را در کل کشور و استان تحت تاثیر خود قرار داد.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا در شرایطی که کشور ما در جنگ اقتصادی تحریمها بود فشار زیادی را وارد کرد، افزود: شاید در تاریخ کشور و با قاطعیت بعد از انقلاب هیچوقت فشار اقتصادی حاصل از تحریمها را تا این اندازه نداشتهایم، دولت برای حمایت از بخشهای آسیب دیده از کرونا هرچه در توان داشت به میدان آورد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه کرونا ۲۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت به بخشهای گردشگری کشور وارد کرد، گفت: خسارت ناشی از کرونا هنوز ادامه دارد، برای جبران این خساراتها، دولت تسهیلاتی شامل شامل وامهای ارزان قیمت، استمهال بدهیهای مالیاتی و تامین اجتماعی و استمهال پرداخت حاملهای انرژی را در نظر گرفت.
به گفته وی، تاکنون بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال به صورت مستقیم در این زمنیه پرداخت شده است و ۶ تا ۷ هزار میلیارد ریال دیگر پرونده هم اکنون در بانکها موجود است که به مرور پرداخت میشود.