کد خبر 1244414
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۴

روزنامه خراسان نوشت:گرچه بسیاری از سیاسیون وجود خلأ لیدری در جریان اصلاحات را تأیید می کنند اما معتقدند اسحاق جهانگیری کاریزمای لازم را برای اجماع سازی در جریان اصلاحات ندارد.

به گزارش مشرق، دولت دوازدهم به پایان راه خود رسیده و در این بین سوالاتی درباره این که بعضی چهره های ساکن پاستور به کجا خواهند رفت و چه نقشی را در آینده سیاسی کشور ایفا خواهند کرد مطرح می شود.

به گزارش خراسان، از جمله افرادی که درباره آینده او گمانه زنی هایی مطرح شده  مرد شماره ۲ دولت یازدهم و دوازدهم یعنی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور است.

عده ای با استناد به تجربه او در سطوح تمام مدیریتی معتقدند «جهانگیری بهترین فرد برای لیدری اصلاحات است» و در مقابل برخی نیز با استناد به تصمیمات اشتباه جهانگیری در طول دولت حسن روحانی همچون «دلار ۴۲۰۰» یا ایفای نقش «کاندیدای پوششی»، قدرت تصمیم گیری او را در بزنگاه های حساس زیر سوال می برند.

به نوشته فردا نیوز، گرچه بسیاری از سیاسیون وجود خلأ لیدری در جریان اصلاحات را تأیید می کنند اما معتقدند اسحاق جهانگیری کاریزمای لازم را برای اجماع سازی در جریان اصلاحات ندارد و حتی اگر اصلاح طلبان نیز چنین نقش آفرینی را برای او قائل باشند، بدنه اجتماعی اصلاح طلبان او را نخواهد پذیرفت.

مثلا علی ‌محمد نمازی، فعال سیاسی اصلاح ‌طلب از جمله افرادی است که جهانگیری را در آستانه بازنشستگی سیاسی می‌داند. نمازی معتقد است که جهانگیری از عرصه سیاست فاصله خواهد گرفت: «آقای جهانگیری قبلا هم در فراز و نشیب ‌های گذشته و زمانی که مسئولیت اجرایی به عهده نداشت، به حزب برنگشت. اسم او همیشه به عنوان عضو حزب مطرح بود اما در ساختار و شورای مرکزی حضور نداشت و نقشی ایفا نمی‌کرد لذا اکنون نیز تصور می‌کنم که با پایان یافتن دولت آقای روحانی به دوستان قدیمی خود در حزب کارگزاران ملحق نشود و به فعالیت حزبی برنگردد.»

این فعال سیاسی اصلاح ‌طلب در پیش ‌بینی آینده جهانگیری گفت: «احتمال جدی ‌تر این است که به سمت کارهای پژوهشی و تحقیقی یا فعالیت در بخش خصوصی برود. به نظر من حضور او در عرصه سیاست کم‌رنگ خواهد شد.»

البته فقط نمازی نیست که چنین نظری دارد و پیش از این نیز سید مصطفی هاشمی ‌طبا دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب، ظرفیت جهانگیری را قابل توجه ندانسته و گفته بود که جهانگیری در دولت روحانی نه اختیار داشت و نه خوب عمل کرد.

وی حتی تاکید کرده بود که جهانگیری ظرفیت لازم برای ایفای نقش مهم و محوری در جریان اصلاحات را ندارد. از سوی دیگر اما محمد علی پورمختار کارشناس مسائل سیاسی، بر این باور است که جهانگیری به سیاست ورزی خود ادامه خواهد داد: «گرچه برخی معتقدند اسحاق جهانگیری به واسطه اختلافاتش با حسن روحانی و معذوریت هایی که در دولت برایش ایجاد شده بود، خسته است اما عالم سیاست خستگی و بازنشستگی ندارد. جهانگیری از نیروهای فعال و توانمند کشور محسوب می شود و این محتمل است که او جایگزین لیدرهای سابق جریان اصلاحات شود و بتواند سامان دهی جدیدی را در این جریان شکل دهد.»

با این حساب باید منتظر ماند و دید که در ماه ‌های پیش رو آقای معاون اول چه رویکردی پیش می‌گیرد. آن طور که سیاسیون اصلاح ‌طلب تصور می‌کنند وارد فاز بازنشستگی سیاسی می شود و فعالیت‌ هایش در اقتصاد را افزایش می‌دهد یا این که به حزب برمی گردد و سعی می‌کند در کنار دیگر همفکرانش برای احیای جریان اصلاحات گامی بردارد».

برچسب‌ها