به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای در حکمی حجتالاسلام ربانی را به نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی منصوب کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حاج سیدحسن ربانی دامت توفیقاته
با توجه به پایان یافتن مأموریت جناب حجتالاسلام تقوی در وزارت جهاد کشاورزی و با تقدیر از خدمات ایشان، جنابعالی را که بحمدالله از سوابق مدیریت جهادی و کارآمد برخوردار میباشید به نمایندگی در آن وزارت منصوب میکنم. شرح وظائف قانونی در احکام مربوطه آمده است. امید است با نشاط کاری و ابتکاری که در جنابعالی هست حضور جنابعالی به پیشرفت مطلوب امور کمک کند.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۲۶ تیر ۱۴۰۰
در ادامه با زندگینامه حجت الاسلام و المسلمین آقای سید حسن ربّانی آشنا شوید.
زندگی نامه
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی فرزند مرحوم آایت الله سید ابراهیم ربانی قدس سره از بزرگان و علمای به نام تربت حیدریه در استان خراسان می باشند که در سال ۱۳۳۳ هجری شمسی در شهرستان تربت حیدریه به دنیا آمد.
ایشان تحصیلات ابتدایی و سپس دروس مقدمات حوزه را در تربت حیدریه گذراند و برای ادامه سطوح حوزه، به مشهد عزیمت جسته و در مدرسه آیت الله موسوی نژاد از محضر علمای مشهد بهره جست.
حجت الاسلام و المسلمین ربانی از همان ابتدای جوانی علاقه زیادی به تبلیغ و ارشاد مردم داشت؛ لذا به مناطق محروم سفر کرده و به تبلیغ دین می پرداخت. در همین راستا سفرهای زیادی به منطقه نفت خیز مسجد سلیمان که قبل از انقلاب اسلامی ایران، بسیار مورد توجه غربی ها بود، نموده و تاثیرات فرهنگی زیادی بر اهالی این شهر داشت. ایشان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با حضور در این شهر به تربیت نسل جوانی پرشور همت گماشت که بسیاری از آن ها بعدها به عنوان بازوان انقلاب برکاتی ارزشمند داشتند. بعد از انقلاب نیز در بحبوحه فعالیت های ضد دینی گروهک های ضد انقلاب، ایشان با برپایی جایگاه نماز جمعه در مسجد سلیمان، میعاد گاه وحدت جوانان را آفرید و به فضای معنوی شهرمسجد سلیمان رنگ و بوی دیگری بخشید. از جمله فعالیت های چشم گیر ایشان در مسجدسلیمان راه اندازی و تأسیس حوزه علمیه بود که در دو بخش مدرسه المهدی عجل الله تعالی فرجه برای برادران و مدرسه الزهرا سلام الله علیها برای خواهران که در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۹ با کمک جمعی از اساتید حوزه از جمله مرحوم حجت الاسلام و المسلمین عبدالله محمدی نجات تحقق یافت.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی در به ثمر رساندن انقلاب، فعالیت های فراوانی داشته و مسوولیتهای زیادی را از همان ابتدا به دوش کشیدند.
ایشان در قم از محضر بزرگان متعددی بهره علمی برده اند که از آن میان می توان به درس بزرگانی همچون مرحوم ایت الله العظمی میرزا جواد تبریزی ومرحوم ایت الله العظمی روحانی اشاره کرد.
ایشان به دلیل توانایی ها و لیاقت هایی که از خود نشان داده اند، در مناصب دشواری از سوی مقام معظم رهبری مد ظله الوارف به عنوان نماینده ای موفق، ایفای نقش نموده اند که از جمله آن ها می توان به نقش ایشان در تقریب بین مذاهب در راستای وحدت اسلامی اشاره نمود.
سوابق علمی و اجرایی
برخی از مسئولیت ها و سوابق علمی و اجرایی حجت الاسلام و المسلمین ربانی به شرح زیر می باشد:
۱. تدریس در دانشگاه مذاهب اسلامی
۲. تدریس جامعه المصطفی العالمیه
۳. تدریس در حوزه، از سال ۵۱ تا ۱۳۵۶ و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۹
۴. تدریس در دانشگاه تهران دروس عمومی، از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۷۲ و از سال ۱۳۷۷ تا کنون
۵. تدریس در دانشکده علوم قرآن قم، در سال ۱۳۷۷
۶. مسئول دفتر آموزشی – پژوهشی مذاهب اسلامی قم، از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۷۵
۷. نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت بلوچستان
۸. قائم مقام دبیر کل مجمع جهانی مذاهب اسلامی
۹. رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
۱۰. رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی (طلاب خارجی)، از سال ۱۳۷۴ تا سال ۱۳۸۰
۱۱. دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق مرزی و امام جمعه مسجد سلیمان، از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۴
۱۲. رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه
۱۳. عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
۱۴. عضو هیأت امنا دانشگاه مذاهب اسلامی
۱۵. عضو هیأت امنا سازمان مدارس، سال ۱۳۷۴
۱۶. عضو هیأت امنا دانشکده علوم قرآن زاهدان، سال ۱۳۷۲
۱۷. عضو هیأت امنا جامعه المصطفی العالمیه