به گزارش مشرق ، آغاز به کار کردن نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ، انتخاب مجدد علی لاریجانی برای ریاست مجلس نهم توسط منتخبین مردم ، پیام مقام معظم رهبری به نمایندگان جدید خانه ملت ، ابطال انتخابات در دو حوزه انتخابیه ، دفاعیات متهم ردیف اول فساد 3هزار میلیاردی و تغییرات دوباره در دولت احمدی نژاد از جمله مهمترین اتفاقات سیاسی بود که در این هفته رخ داد.
* پیام مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس نهم
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز به کار نهمین دورهی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مسئولیت خطیر نمایندگان آنها را از موضع گیری های طائفه ای و دخیل کردن حُب و بُغضهای شخصی و گروهی در تصمیمات نهی کردند و فرمودند : اصلیترین توصیهی اینجانب به نمایندگان محترم آن است كه در جایگاه خطیری كه با رأی مردم به دست آوردهاند، تنها به مسئولیت الهی و اَدای وظیفهی سنگین نمایندگی از ملّت بیندیشند و انگیزهها و حُب و بُغضهای شخصی و گروهی و طائفی و محلی را در قانونگذاری كه مهمترین وظیفهی مجلس شورای اسلامی است و نیز در نظارت بر اجرای قانون و البته نیز در موضعگیریهایی كه فضای كشور را تحت تأثیر قرار میدهد، دخالت ندهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از پیام خود نمایندگان را به پرهیز از چالشهای ناموجّه با سایر قوا هشدار دادند و فرمودند : همکاری حقیقی و صمیمی با قوای دیگر و پرهیز از چالشهای ناموجّه یک شاخص مهم دیگر و دارای سهم تعیینکننده در اتحاد ملّی است که دلسوزان کشور همواره بر آن پای فشرده و منافع عمومی و وجاهت چهرهی ملت ایران در چشم جهانیان را در گرو آن دانستهاند. این توصیه عیناً به دیگر قوای کشور و همهی اشخاص و نهادهای مسئول نیز متوجه است. همه باید قانون را فصلالخطاب بدانند.
* توصیه های احمدی نژاد به منتخبین نهمین دوره مجلس شورای اسلامی
احمدی نژاد در جلسه افتتاحیه بهارستان نهم سخنرانی خود را با یاد حضرت ولی عصر (عج) آغاز کرد و در ادامه شروع به توصیه نمایندگان و همچنین یادآوری وظایف آنها در مجلس کرد . احمدی نژاد با اشاره به وظایف سنگین مسئولین کشور گفت : ما همه نوکر مردم هستیم و باید این را بدانیم که آقا بالاسر مردم نیستیم و تنها افتخار ما مسئولین نوکری ملت است. رئیس جمهور با اشاره به مرزبندی های مشخص در قانون اساسی گفت : هرگز نباید نظارت ابزار اعمال نظرهای شخصی باشد.
احمدی نژاد، مجلس را از مهمترین ارکان نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: مهمترین ماموریت مجلس قانون گذاری است. قانون گذاری درست پایه و اساس تحقق همه آرمان ها و مطالبات ملت است. باید بیشترین وقت و دقت در قانونگذاری صرف شود. کشور با انبوه قانون به جایی نمیرسد بلکه با قوانین خوب و راهگشا متحول میشود.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه همدلی رمز موفقیت است، از دولت به عنوان خط مقدم اداره کشور یاد کرد و گفت : در دولت و مجلس و قوه قضاییه مکمل هم هستیم تا جامعهای الگو و نمونه را تشکیل دهیم. هر یک از قوا باید در مرز خودشان حرکت کنند، اما برادرانه و همدل با یکدیگر. جایگاه رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی هم محفوظ است. دخالت در امور دیگران به نفع کشور نیست و تخریب کننده است.
* لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم شد / ترکیب اعضای هیئت رئیسه مجلس تغییری چندانی نکرد
انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس اولین دستورکار دومین جلسه مجلس نهم بود که طی آن غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی برای ریاست مجلس نهم کاندیدا شدند. در این جلسه علی لاریجانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق مجلس در دوره هشتم با 173 رای از مجموع 275 رای ماخوذه از نمایندگان به ریاست مجلس نهم رسید ، وی تا انتخاب هیئت رئیسه دائم مجلس نهم ریاست مجلس را به عهده خواهد داشت.
در ادامه این جلسه پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس ، حجت الاسلام احمد سالک منتخب اصفهان ، حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد ، محمدرضا باهنر و حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم منتخبان تهران و عباسعلی منصوری منتخب کاشان و آران بیدگلکه کاندیدای نواب رئیسی موقت مجلس نهم شدند که در نهایت باهنر با 177 رای به عنوان نائب رئیس اول مجلس و ابوترابی فرد با کسب 167 رای به عنوان نائب رئیس دوم مجلس انتخاب شدند که به این ترتیب ، ترکیب اعضای هیئت رئیسه مجلس تغییری چندانی نسبت به دوره پیش به خود ندید و نمایندگان مجددا به اعضای هیئت رئیسه قبلی اعتماد کرده و به آنها رای دادند.
* لاریجانی : استقلال مجلس به معنای ستیز با هیچ قوهای نیست
علی لاریجانی بعد از استقرار در صندلی ریاست مجلس طی سخنانی اظهار داشت : استقلال مجلس به معنای ستیز با هیچ قوهای نیست. استقلال مجلس به معنای این است که مجلس مستقل تصمیم بگیرد یعنی شرایط کشور را تجزیه و تحلیل کند و با مجموعه مقدورات کشور و با همه استعدادش تصمیم مستقل بگیرد. مجلس خود را یک نهاد مستقل و برادر با قوای دیگر میداند اما برادری که قدرتمند است نه برادری که ذلیل باشد و در مقام برادری وقتی میتوان به برادر دیگر کمک کرد که از قدرت برخوردار باشیم بر این اساس ما همین طریق را دنبال میکنیم و میدانم که برای حفظ حقوق ملت و مردمسالاری دینی چنین وظیفهای برای مجلس نهم باید مدنظر باشد.
* پایان بررسی نتایج حوزه های انتخابیه در شورای نگهبان
تمام 33 حوزه انتخابیه مرحله دوم انتخابات توسط شورای نگهبان بررسی و مورد تایید قرار گرفت که از این تعداد حوزه انتخابیه در حوزه های انتخابیه تویسرکان و ایلام ابطال گردید ، همچنین در ایوان، شیروان و چرداول ، مهران، ملکشاهی انتخابات در خصوص نفر دوم ابطال گردید.
* همه دفاع های خاتمی از رای خود در مراسم سالگرد دوم خرداد
تعدادی از جوانان و هنرمندان هوادار سید محمد خاتمی که به مناسبت دوم خرداد با وی دیدار کرده بودند، در سخنانی ضمن اعتراض نسبت به رای خاتمی در انتخابات مجلس نهم از سردرگمی پیش آمده در جریان اصلاحات به دلیل این اقدام خاتمی انتقاد کردند. سیدمحمد خاتمی نیز با بیان اینکه رأی دادن من گرچه موجب دلخوری و جریحه دار شدن احساسات بسیاری از دوستان شد، اما در این مورد همچنان از اصل کاری که انجام داده ام دفاع می کنم گفت: نقدهای دوستان به شیوه آن را وارد دانسته و می پذیرم.
رئیس دولت اصلاحات با اشاره به حضور بسیاری از دوستان و همراهان اصلاح طلبش در زندان و در پاسخ به نقد یکی از حاضران که رأی سید محمد خاتمی را محافظه کارانه خوانده بود، تأکید کرد: ”والله اگر میان دوستانم در زندان بودم برایم گواراتر بود".
وی در دفاع از رأی دادن خود اظهار داشت : بارها گفته ام که ما خود را داخل نظام می دانیم و اگر نقدی هم داریم، نقد سیاست ها و روش هایی است که معتقدیم باید اصلاح شود. به هر حال ما راه مان با کسانی که خواستار براندازی اند جداست و معتقدیم بسیاری از مردم شهید داده اند و بخش های گوناگون جامعه همچنان به اصل نظام و آرمان های آن پای بندند.
* تغییرات گسترده معاونین احمدی نژاد
رئیس جمهور در احکام جداگانه ای بهروز مرادی رییس سازمان هدفمندی یارانه ها را جایگزین ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و دکتر ابراهیم عزیزی را جایگزین لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و لطف الله فروزنده را جایگزین محمد رضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور کرد. رییس جمهور همچنین میرتاج الدینی را نیز بعنوان معاون رییس جمهور در اجرای قانون اساسی منصوب کرد.
رييسجمهور همچنین در احكامي جداگانه آقايان محمدرضا فرزين را به سمت "رييس و عضو هيات عامل صندوق توسعه ملي" و مهدي اخوان بهابادي را به سمت "دبير شورايعالي و رييس مركز فضاي مجازي كشور" منصوب كرد.
* سخنرانی رهبر معظم انقلاب در حرم حضرت امام(ره) / احمدی نژاد سخنران شب ارتحال
مراسم بیست و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از ساعت 9 صبح روز یک شنبه 14 خرداد با تلاوت قرآن کریم و سخنرانی حاج سید حسن خمینی یادگار حضرت امام (ره) شروع می شود و مردم عزیز ایران اسلامی، میهمانان خارجی، شخصیتهای روحانی، سیاسی، لشکری ، کشوری و خانواده معزز شهدا ، از بیانات ارزشمند حضرت آیتالله خامنهای ، رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) بهرهمند خواهند شد.
همچنین مراسم ویژه شب چهاردهم خرداد (شنبه شب) با سخنرانی جناب آقای محمود احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری اسلامی همراه است. ضمنا مراسم ویژه شب میلاد با برکت حضرت امیر المومنین (علیه السلام) و شب پانزده خرداد و نیزمراسم روز 13 رجب و 15 خرداد در حرم مطهر برگزار می گردد.
*مشروح دوازدهمین جلسه دادگاه فساد مالی با حضور مه آفرید خسروی
دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیارد تومانی با حضور مه آفرید خسروی برگزار شد که در این جلسه دادگاه به جزئیات دیدار متهمین با آقای "م" در هتل لاله ، تصمیم درباره بزرگترین پروژه کشور در اتاق خواب هتل ، ماجرای واگذاری اسکله به مهآفرید و افشاگری خواهرزاده آقای خاص بودیم که «ع ـ ر» خواهرزاده آقای «م» به عنوان مطلع از سوابق و نحوه ارتباطش با گروه آریا سخن گفت. او همچنین با بیان اینکه به عملکرد آقای «م » انتقادم دارم گفت : او سوء مدیریت دارد و مصداقش انتصاباتی بود که ایشان انجام می داد. «م» عدهای بی سواد و حتی کسانی که دیپلم نداشتند را به عنوان مشاور خود انتخاب میکرد.
وی با بیان اینکه به دایی خود بابت همه این افراد تذکر داده بودم گفت: هر جا پول کلان بود اینها مانند اختاپوس آنجا حاضر میشدند، همه جا دنبال من بودند و متهمان اصلی آنها هستند. من نباید 7 ماه در زندان باشم و خود آقای «الف -م» باید به دادگاه بیاید و پاسخگوی اقداماتش باشد.
در ادامه جلسه دادگاه مدیرعامل وقت شرکت ابنیه در جریان اعترافات خود نحوه واگذاری سهام فولاد را تشریح کرد ، سپس "الف - گ" در جایگاه متهمان قرار گرفت و گفت : وقتی مدیر دولتی به خودش اجازه می دهد رشوه بگیرد معلوم است که کسی دیگر کار نمی کند بعد هم همین مدیر چفیه دور گردنش می اندازد و تسبیح دستش می گیرد و یقه اش را می بندد و هر کاری دلش می خواهد انجام می دهد. مدیرعامل خط و ابنیه گفت: من صادقانه می گویم 6 محرم 89 بود که آقای "الف. ر. م" که خواهر زاده اش هم اعتراف کرد جلسه ای در هتل لاله تهران تشکیل داد و من از سوی خسروی دعوت شدم. نکته جالب اینجا بود که دفتر وی در پاستور بود ولی جلسه ما در اتاق خواب برگزار شد. فکرش را بکنید. متهم در ادامه گفت : جلسه بعدی در ساختمان سفید نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. باید بگویم که بعد از پیشنهاد خسروی عملا فولاد خوزستان به ما واگذار شد. داشت کارها به خوبی پیش می رفت ولی از بعد از آمدن آقای نیکزاد به عنوان وزیر دیگر کسی نتوانست این کارها را انجام دهد که خدا خیرش دهد.
همچنین مهآفرید امیرخسروی مدیرعامل گروه توسعه سرمایهگذاری امیر منصور آریا و متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی در دادگاه با بیان اینکه اگر رشوه نمیدادیم سهمیه شمش فولادمان کم میشد گفت: معاونان وزیر صنایع سالم نبودند و برای انجام کار طلب پول میکردند. وی در خصوص اینکه اگر مسئولانی که از من درخواست کمک کرده بودند خودشان را معرفی نکنند اظهار داشت : در جلسه بعد دادگاه خودم این افراد و حتی مسببان فرار خاوری را معرفی خواهم کرد.
مهآفرید متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی در دادگاه گفت : من حتی به وزارت اطلاعات هم دیگر اعتماد ندارم زیرا از کجا معلوم همان کسی که از من بازجویی میکند نرود اطلاعات را در اختیار کس دیگری قرار دهد مگر نبود آقای «الف» که با آقای خاوری نسبت داشت و تمام کارهای او را انجام میداد و رابطه او در وزارت اطلاعات بود. من حتی به پیش آقای «پ» در سازمان بازرسی کل کشور هم رفتم و گفتم که از من باجخواهی میکنند و گفتم که پیش اقای الف هم رفتم و گفتم که چه اتفاقاتی دارد میافتد در حالی که ایشان سرش را تکان داد و گفت نه اشتباه میکنید اینها آدمهای خوبی هستند.
* پیام مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس نهم
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز به کار نهمین دورهی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مسئولیت خطیر نمایندگان آنها را از موضع گیری های طائفه ای و دخیل کردن حُب و بُغضهای شخصی و گروهی در تصمیمات نهی کردند و فرمودند : اصلیترین توصیهی اینجانب به نمایندگان محترم آن است كه در جایگاه خطیری كه با رأی مردم به دست آوردهاند، تنها به مسئولیت الهی و اَدای وظیفهی سنگین نمایندگی از ملّت بیندیشند و انگیزهها و حُب و بُغضهای شخصی و گروهی و طائفی و محلی را در قانونگذاری كه مهمترین وظیفهی مجلس شورای اسلامی است و نیز در نظارت بر اجرای قانون و البته نیز در موضعگیریهایی كه فضای كشور را تحت تأثیر قرار میدهد، دخالت ندهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از پیام خود نمایندگان را به پرهیز از چالشهای ناموجّه با سایر قوا هشدار دادند و فرمودند : همکاری حقیقی و صمیمی با قوای دیگر و پرهیز از چالشهای ناموجّه یک شاخص مهم دیگر و دارای سهم تعیینکننده در اتحاد ملّی است که دلسوزان کشور همواره بر آن پای فشرده و منافع عمومی و وجاهت چهرهی ملت ایران در چشم جهانیان را در گرو آن دانستهاند. این توصیه عیناً به دیگر قوای کشور و همهی اشخاص و نهادهای مسئول نیز متوجه است. همه باید قانون را فصلالخطاب بدانند.
* توصیه های احمدی نژاد به منتخبین نهمین دوره مجلس شورای اسلامی
احمدی نژاد در جلسه افتتاحیه بهارستان نهم سخنرانی خود را با یاد حضرت ولی عصر (عج) آغاز کرد و در ادامه شروع به توصیه نمایندگان و همچنین یادآوری وظایف آنها در مجلس کرد . احمدی نژاد با اشاره به وظایف سنگین مسئولین کشور گفت : ما همه نوکر مردم هستیم و باید این را بدانیم که آقا بالاسر مردم نیستیم و تنها افتخار ما مسئولین نوکری ملت است. رئیس جمهور با اشاره به مرزبندی های مشخص در قانون اساسی گفت : هرگز نباید نظارت ابزار اعمال نظرهای شخصی باشد.
احمدی نژاد، مجلس را از مهمترین ارکان نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: مهمترین ماموریت مجلس قانون گذاری است. قانون گذاری درست پایه و اساس تحقق همه آرمان ها و مطالبات ملت است. باید بیشترین وقت و دقت در قانونگذاری صرف شود. کشور با انبوه قانون به جایی نمیرسد بلکه با قوانین خوب و راهگشا متحول میشود.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه همدلی رمز موفقیت است، از دولت به عنوان خط مقدم اداره کشور یاد کرد و گفت : در دولت و مجلس و قوه قضاییه مکمل هم هستیم تا جامعهای الگو و نمونه را تشکیل دهیم. هر یک از قوا باید در مرز خودشان حرکت کنند، اما برادرانه و همدل با یکدیگر. جایگاه رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی هم محفوظ است. دخالت در امور دیگران به نفع کشور نیست و تخریب کننده است.
* لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم شد / ترکیب اعضای هیئت رئیسه مجلس تغییری چندانی نکرد
انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس اولین دستورکار دومین جلسه مجلس نهم بود که طی آن غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی برای ریاست مجلس نهم کاندیدا شدند. در این جلسه علی لاریجانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق مجلس در دوره هشتم با 173 رای از مجموع 275 رای ماخوذه از نمایندگان به ریاست مجلس نهم رسید ، وی تا انتخاب هیئت رئیسه دائم مجلس نهم ریاست مجلس را به عهده خواهد داشت.
* لاریجانی : استقلال مجلس به معنای ستیز با هیچ قوهای نیست
علی لاریجانی بعد از استقرار در صندلی ریاست مجلس طی سخنانی اظهار داشت : استقلال مجلس به معنای ستیز با هیچ قوهای نیست. استقلال مجلس به معنای این است که مجلس مستقل تصمیم بگیرد یعنی شرایط کشور را تجزیه و تحلیل کند و با مجموعه مقدورات کشور و با همه استعدادش تصمیم مستقل بگیرد. مجلس خود را یک نهاد مستقل و برادر با قوای دیگر میداند اما برادری که قدرتمند است نه برادری که ذلیل باشد و در مقام برادری وقتی میتوان به برادر دیگر کمک کرد که از قدرت برخوردار باشیم بر این اساس ما همین طریق را دنبال میکنیم و میدانم که برای حفظ حقوق ملت و مردمسالاری دینی چنین وظیفهای برای مجلس نهم باید مدنظر باشد.
* پایان بررسی نتایج حوزه های انتخابیه در شورای نگهبان
تمام 33 حوزه انتخابیه مرحله دوم انتخابات توسط شورای نگهبان بررسی و مورد تایید قرار گرفت که از این تعداد حوزه انتخابیه در حوزه های انتخابیه تویسرکان و ایلام ابطال گردید ، همچنین در ایوان، شیروان و چرداول ، مهران، ملکشاهی انتخابات در خصوص نفر دوم ابطال گردید.
* همه دفاع های خاتمی از رای خود در مراسم سالگرد دوم خرداد
تعدادی از جوانان و هنرمندان هوادار سید محمد خاتمی که به مناسبت دوم خرداد با وی دیدار کرده بودند، در سخنانی ضمن اعتراض نسبت به رای خاتمی در انتخابات مجلس نهم از سردرگمی پیش آمده در جریان اصلاحات به دلیل این اقدام خاتمی انتقاد کردند. سیدمحمد خاتمی نیز با بیان اینکه رأی دادن من گرچه موجب دلخوری و جریحه دار شدن احساسات بسیاری از دوستان شد، اما در این مورد همچنان از اصل کاری که انجام داده ام دفاع می کنم گفت: نقدهای دوستان به شیوه آن را وارد دانسته و می پذیرم.
رئیس دولت اصلاحات با اشاره به حضور بسیاری از دوستان و همراهان اصلاح طلبش در زندان و در پاسخ به نقد یکی از حاضران که رأی سید محمد خاتمی را محافظه کارانه خوانده بود، تأکید کرد: ”والله اگر میان دوستانم در زندان بودم برایم گواراتر بود".
وی در دفاع از رأی دادن خود اظهار داشت : بارها گفته ام که ما خود را داخل نظام می دانیم و اگر نقدی هم داریم، نقد سیاست ها و روش هایی است که معتقدیم باید اصلاح شود. به هر حال ما راه مان با کسانی که خواستار براندازی اند جداست و معتقدیم بسیاری از مردم شهید داده اند و بخش های گوناگون جامعه همچنان به اصل نظام و آرمان های آن پای بندند.
* تغییرات گسترده معاونین احمدی نژاد
رئیس جمهور در احکام جداگانه ای بهروز مرادی رییس سازمان هدفمندی یارانه ها را جایگزین ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و دکتر ابراهیم عزیزی را جایگزین لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و لطف الله فروزنده را جایگزین محمد رضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور کرد. رییس جمهور همچنین میرتاج الدینی را نیز بعنوان معاون رییس جمهور در اجرای قانون اساسی منصوب کرد.
رييسجمهور همچنین در احكامي جداگانه آقايان محمدرضا فرزين را به سمت "رييس و عضو هيات عامل صندوق توسعه ملي" و مهدي اخوان بهابادي را به سمت "دبير شورايعالي و رييس مركز فضاي مجازي كشور" منصوب كرد.
* سخنرانی رهبر معظم انقلاب در حرم حضرت امام(ره) / احمدی نژاد سخنران شب ارتحال
مراسم بیست و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از ساعت 9 صبح روز یک شنبه 14 خرداد با تلاوت قرآن کریم و سخنرانی حاج سید حسن خمینی یادگار حضرت امام (ره) شروع می شود و مردم عزیز ایران اسلامی، میهمانان خارجی، شخصیتهای روحانی، سیاسی، لشکری ، کشوری و خانواده معزز شهدا ، از بیانات ارزشمند حضرت آیتالله خامنهای ، رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) بهرهمند خواهند شد.
همچنین مراسم ویژه شب چهاردهم خرداد (شنبه شب) با سخنرانی جناب آقای محمود احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری اسلامی همراه است. ضمنا مراسم ویژه شب میلاد با برکت حضرت امیر المومنین (علیه السلام) و شب پانزده خرداد و نیزمراسم روز 13 رجب و 15 خرداد در حرم مطهر برگزار می گردد.
*مشروح دوازدهمین جلسه دادگاه فساد مالی با حضور مه آفرید خسروی
دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیارد تومانی با حضور مه آفرید خسروی برگزار شد که در این جلسه دادگاه به جزئیات دیدار متهمین با آقای "م" در هتل لاله ، تصمیم درباره بزرگترین پروژه کشور در اتاق خواب هتل ، ماجرای واگذاری اسکله به مهآفرید و افشاگری خواهرزاده آقای خاص بودیم که «ع ـ ر» خواهرزاده آقای «م» به عنوان مطلع از سوابق و نحوه ارتباطش با گروه آریا سخن گفت. او همچنین با بیان اینکه به عملکرد آقای «م » انتقادم دارم گفت : او سوء مدیریت دارد و مصداقش انتصاباتی بود که ایشان انجام می داد. «م» عدهای بی سواد و حتی کسانی که دیپلم نداشتند را به عنوان مشاور خود انتخاب میکرد.
وی با بیان اینکه به دایی خود بابت همه این افراد تذکر داده بودم گفت: هر جا پول کلان بود اینها مانند اختاپوس آنجا حاضر میشدند، همه جا دنبال من بودند و متهمان اصلی آنها هستند. من نباید 7 ماه در زندان باشم و خود آقای «الف -م» باید به دادگاه بیاید و پاسخگوی اقداماتش باشد.
در ادامه جلسه دادگاه مدیرعامل وقت شرکت ابنیه در جریان اعترافات خود نحوه واگذاری سهام فولاد را تشریح کرد ، سپس "الف - گ" در جایگاه متهمان قرار گرفت و گفت : وقتی مدیر دولتی به خودش اجازه می دهد رشوه بگیرد معلوم است که کسی دیگر کار نمی کند بعد هم همین مدیر چفیه دور گردنش می اندازد و تسبیح دستش می گیرد و یقه اش را می بندد و هر کاری دلش می خواهد انجام می دهد. مدیرعامل خط و ابنیه گفت: من صادقانه می گویم 6 محرم 89 بود که آقای "الف. ر. م" که خواهر زاده اش هم اعتراف کرد جلسه ای در هتل لاله تهران تشکیل داد و من از سوی خسروی دعوت شدم. نکته جالب اینجا بود که دفتر وی در پاستور بود ولی جلسه ما در اتاق خواب برگزار شد. فکرش را بکنید. متهم در ادامه گفت : جلسه بعدی در ساختمان سفید نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. باید بگویم که بعد از پیشنهاد خسروی عملا فولاد خوزستان به ما واگذار شد. داشت کارها به خوبی پیش می رفت ولی از بعد از آمدن آقای نیکزاد به عنوان وزیر دیگر کسی نتوانست این کارها را انجام دهد که خدا خیرش دهد.
همچنین مهآفرید امیرخسروی مدیرعامل گروه توسعه سرمایهگذاری امیر منصور آریا و متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی در دادگاه با بیان اینکه اگر رشوه نمیدادیم سهمیه شمش فولادمان کم میشد گفت: معاونان وزیر صنایع سالم نبودند و برای انجام کار طلب پول میکردند. وی در خصوص اینکه اگر مسئولانی که از من درخواست کمک کرده بودند خودشان را معرفی نکنند اظهار داشت : در جلسه بعد دادگاه خودم این افراد و حتی مسببان فرار خاوری را معرفی خواهم کرد.
مهآفرید متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی در دادگاه گفت : من حتی به وزارت اطلاعات هم دیگر اعتماد ندارم زیرا از کجا معلوم همان کسی که از من بازجویی میکند نرود اطلاعات را در اختیار کس دیگری قرار دهد مگر نبود آقای «الف» که با آقای خاوری نسبت داشت و تمام کارهای او را انجام میداد و رابطه او در وزارت اطلاعات بود. من حتی به پیش آقای «پ» در سازمان بازرسی کل کشور هم رفتم و گفتم که از من باجخواهی میکنند و گفتم که پیش اقای الف هم رفتم و گفتم که چه اتفاقاتی دارد میافتد در حالی که ایشان سرش را تکان داد و گفت نه اشتباه میکنید اینها آدمهای خوبی هستند.