کد خبر 125154
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰

نتایج مطالعات جدید نشان می دهد، آسپیرین یا ایبوپروفن به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان پوست را كاهش می دهد و افرادی را كه به طور منظم از این داروها استفاده می كنند در برابر سرطان پوست محافظت می كند.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، پیش از این مشخص شده بود كه این مسكن های معمولی ، خطر سكته قلبی، سكته مغزی، آرتریت روماتوئید، سرطان سینه و حتی پاركینسون را كاهش می دهند.

اكنون دانشمندان دریافته اند این داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) می تواند افراد را حتی در برابر كشنده ترین سرطانهای پوست محافظت كند.

'سیگرون آلبا جانسندوتیر' از بیمارستان دانشگاه آرهوس دانمارك و مجری این تحقیقات گفت:با توجه به بالا بودن بروز سرطان پوست و استفاده گسترده از داروهای مسكن غیر استروئیدی، اثر پیشگیرانه این داروها ممكن است پیامدهای درمانی مهمی داشته باشد.

تحقیقات پیشین نشان داده بود این داروها كه شامل – آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروكسن می شوند می تواند خطر ابتلا به برخی از سرطانها مانند معده، سینه، مثانه، لوزالمعده، ریه، پروستات، كلیه، مری و مثانه را كاهش دهد.

این تحقیق دانماركی تاثیرات این داروهای NSAID را بر روی سرطان پوست بررسی كرد.

سالانه بیش از دو هزار و 749 نفر در انگلیس بر اثر ابتلا به این سرطان جان خود را از دست می دهند.

آنها در این تحقیق سه نوع اصلی سرطان پوست ،كارسینوم سلول بازال، كارسینوم سلول فلسی و ملانوم را كه كشنده ترین نوع آن است بررسی كردند.

این پژوهشگران موارد ثبت شده پزشكی و داده های تجویزی در دانمارك رادر طول سال ها 1991 تا 2001 بر روی بیماران مبتلا به یكی از این سه نوع سرطان بررسی و این نتایج را با افراد سالم را مقایسه كردند.

افرادی كه در این بررسی بیش از دو تجویز از این داروها داشتند، 15 درصد خطر ابتلا به سرطان پوست كارسینوم سلول فلسی ، و 13 درصد خطر ابتلا به ملانوما در آنها كاهش یافت.

این بیماران به مدت هفت سال و یا بیشتر از این دارو ها استفاده كرده بودند.

این در حالی است كه هازل نون از مركز تحقیقات سرطان انگلیس گفت: اگرچه محققان از وجود شواهدی دال بر كاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها با مصرف اسپیرین خبر می دهند اما هنوز تایید تاثیر این داروها در پیشگیری از سرطان پوست خیلی زود است.

به گفته وی، آسپیرین عوارض جانبی بسیار جدی دارد از این رو مصرف مداوم این دارو باید تحت نظر پزشك صورت گیرد.

نتایج این تحقیقات درنشریه سرطان منتشر شده است.