عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

به گزارش مشرق، عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با هیئت دولت دوازدهم، اظهار داشت: اولین نکته‌ای که از بیانات امروز رهبری باید مدنظر قرار داد، "انصاف سیاسی" است، متأسفانه برخی این موضوع را لحاظ نمی‌کنند، رهبر انقلاب همچون گذشته هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف دولت‌های یازدهم و دوازدهم اشاره کردند. این دولت دستاوردهایی هم داشت، اما برخی قائل به این موضوع نیستند و این رویکرد با نگاه رهبری متفاوت است و فاصله دارد.

بیشتر بخوانید:

سلیمی‌نمین: دگردیسی سیاسی مورد قبول همه جریانات است

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که دولت دستاوردی نداشته، بدین معناست که نظام نتوانسته است از هشت سال فرصت استفاده کند و گامی به جلو بردارد، در صورتی که این‌گونه نیست و مقام معظم رهبری این دولت را در برخی زمینه‌ها ضعیف و در برخی حوزه‌ها دارای دستاورد می‌داند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: موضوع دیگری که در سخنان امروز رهبر انقلاب برجسته بود، "تجربه" مذاکره با غرب و آمریکاست. دستاورد بزرگ در این زمینه شناخت غرب و کسب تجربه برای تعامل با آمریکا در آینده است.

وی با بیان اینکه تا پیش از دولت تدبیر و امید، تجربه مذاکره با آمریکا در این سطح وجود نداشته است، گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.

سلیمی‌نمین ادامه داد: در ادامه نیز مذاکراتی خواهیم داشت. تجربیات به‌دست‌آمده باید مدون شود تا در آینده دستاوردهای بیشتری را از آن خود کنیم و آنچه را منافع ملی حکم می‌کند رقم بزنیم.

بیشتر بخوانید:

تحولی در راه است

وی مهمترین تجربه کسب‌شده از مذاکرات گذشته را عدم اعتماد به آمریکایی‌ها دانست و عنوان کرد: ما با آمریکایی‌ها در مجامع بین‌المللی و به‌خصوص در ۱+۵ مذاکره خواهیم داشت، اما آن مذاکره دیگر بر مبنای اعتماد نخواهد بود، بلکه بر اساس تجربه خواهد بود و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت، بنابراین باید به‌گونه‌ای مذاکره شود که راه‌های زیان‌زننده او بر منافع ملی کشورمان و برای خالی کردن دست‌های‌مان بسته شود.

سلیمی‌نمین تأکید کرد: اگر بخواهد توافقی حاصل شود یا قراردادی امضا شود، به این دلیل که آن طرف قبلاً تجربه شده است باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد. ما آمریکا را ناقض عهد یافتیم و طبیعی است که در انعقاد مجدد یک تفاهم دقت بیشتری اعمال خواهیم کرد و تمامی جوانب امر را مدنظر قرار خواهیم داد و راه‌های گریز و بازی‌گردانی او را خواهیم بست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح داشت: بنابراین تأکید رهبری در این زمینه بسیار ضروری است و صاحبان قلم باید این تجارب را مدون کنند؛ البته نه آنانی که جهت‌گیری دارند و هرگونه تعامل با غرب را خوب یا بد می‌دانند. تعاملی با غرب بد است که دقت نداشته باشیم و به آنان اعتماد کنیم. ما می‌توانیم با غرب و حتی آمریکا در چارچوب‌های مشخص گفتگو داشته باشیم، البته باید تلاش کنیم آن‌ها نقض عهد نکنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبری تأکید فرمودند که باید براساس عدم اعتماد به غرب و آمریکا پیش رفت، بنابراین اگر می‌خواهیم گفتگو و مذاکره‌ای داشته باشیم، باید باور داشته باشیم که غرب قابل اعتماد نیست.

منبع: تسنیم