کد خبر 125217
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۷

محققان آمریکایی هشدار دادند که چاقی، دیابت و نقرس عوامل مهمی در ابتلا به بیماری سنگ کلیه هستند و مصرف لیموناد می تواند احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محققان آمریکا بر اساس تحقیقات خود گفتند: با افزایش وزن احتمال ابتلا به سنگ کلیه دو برابر می شود.

این محققان افزودند: تعداد آمریکایی های مبتلا به سنگ کلیه از سال 1994 میلادی تاکنون تقریباً دو برابر شده است و شیوع چاقی بیشترین علت بروز این پدیده است.

دکتر چارلز اسکیلس محقق کیلنیکی اداره امور نیروهای انسانی در دانشکده پزشکی مجاری ادراری و دارویی دیوید جفرن در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس گفت: سنگ کلیه نظیر بقیه سنگ ها کوچک است و از تجمع موادی حاصل می شود که در ادرار حل می شوند و به دلایل ناشناخته ایجاد سنگ می کنند.

وی گفت: افراد دارای پیشینه خانوادگی سنگ کلیه احتمالا بیشتر پیشینه دیابت، چاقی و نقرس دارند.

اسکیلس گفت: معمولا درد شدید اولین علامت سنگ کلیه است و 50 درصد افرادی که دچار اولین سنگ کلیه می شوند؛ سنگ کلیه های دیگری را هم تولید می کنند.

اسکیلس خاطر نشان کرد: مهمترین عوامل برای جلوگیری از شکل گیری سنگ کلیه تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی نظیر نوشیدن مایعات فراوان، مصرف غذاهای دارای پروتئین حیوانی کم و مصرف مقدار متوسطی نمک است.

بر پایه این گزارش، افزایش قابل توجه تعداد افراد چار سنگ کلیه بیش از همه به دلیل افزایش چاقی، دیابت و مقرس است که عوامل خطرساز برای تولید سنگ کلیه محسوب می شوند.

دکتر آرتور اسمیت رئیس بازنشسته بخش مجاری ادراری در نورث شر گفت: چاقی نقش عمده ای در شکل گیری سنگها ایفا می کند. بزرگترین مسأله این است که افراد چاق تمایل بیشتری نسبت به نمک و پروتئین حیوانی دارند و این خود زمینه را برای شکل گیری سنگ فراهم می آورد.

وی توضیح داد: اولین علامت برای سنگ کلیه درد است و سنگ های کلیه می توانند موجب ایجاد درد یا عفونت شدید و یا هر دو شوند.

اسمیت گفت: درمان فعلی سنگ کلیه با توجه به اندازه و محل سنگ و ساختار آن متفاوت است. سنگها را می توان با عمل جراحی با از طریق شوکی که بیرون از کلیه برای شکستن سنگ به کار گرفته می شود، برداشت.

وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه بهترین پیشنهاد این است که در سبک زندگی تغییری ایجاد شود و مقدار مصر نمک کم شده و غذاهایی با گوشت کم مصرف شود و آب یا لیموناد زیادی نوشیده شود زیرا لیموناد سرشار از سیترات است و سیترات احتمال شکل گیری سنگ را کاهش می دهد.