سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی از مهلت دو هفته‌ای به رئیس‌جمهور منتخب برای معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، سیدنظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگویی تلویزیونی، چگونگی برگزاری مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری ایران را تشریح کرد و گفت: مطابق قانون اساسی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، چند مراسم برگزار می‌شود؛ این مراسم‌ها عبارتند از: مراسم تنفیذ توسط رهبر معظم انقلاب، مراسم تحلیف یا سوگند رئیس‌جمهور، رأی اعتماد مجلس به کابینه معرفی شده توسط رئیس جمهور.

وی افزود: پس از مراسم تنفیذ طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی مراسم تحلیف یا سوگند رئیس‌جمهور در مجلس برگزار خواهد شد، مطابق این اصل قانونی مراسم باید در نشست علنی مجلس برگزار شده و حتماً رئیس قوه‌قضاییه و اعضای شورای نگهبان نیز در این مراسم حضور پیدا کنند.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به حضور میهمانانی از کشورهای مختلف در این مراسم، گفت: اگرچه باوجود کرونا، تردد بین‌المللی میان کشورها پایین است، اما تعداد بسیاری از مقامات و شخصیت‌های سیاسی جهان از حضور در این مراسم استقبال کردند.

موسوی با بیان اینکه براساس آمار اعلام شده تا این لحظه ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور جهان اعلام آمادگی برای حضور در مراسم تحلیف کردند، عنوان کرد: از بین این مقامات ۱۰ رئیس کشور در تراز سران کشورها، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ نفر از وزرای دیگر کشورها، همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیون‌ها و هیئت‌های پارلمانی در این مراسم حضور پیدا می‌کنند.

وی همچنین افزود: روسای مقامات ۱۱ سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای، نماینده دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک و مقاماتی از IPU، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D8 برای حضور در این مراسم دعوت شدند و اعلام آمادگی کردند.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس همچنین با اعلام این خبر که محدویت‌های ترافیکی در ساعات برگزاری مراسم تحلیف اعمال خواهد شد، توضیح داد: فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ جزئیات محدودیت‌های ترافیکی در ساعت برگزاری مراسم را اعلام کرده است، البته تمام تلاش ما این بود که مراسم مذکور را در بعدازظهر برگزار کنیم تا برای مردم مزاحمت ایجاد نکند، هر چند به لحاظ امنیتی نیز لازم بود تمهیداتی اندیشیده شود.

موسوی همچنین درباره زمان معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس ازسوی رئیس‌جمهور جدید، توضیح داد: براساس ماده (۲۰۲) آیین‌نامه داخلی مجلس رئیس‌جمهور حداکثر ظرف مدت دو هفته مهلت دارد لیست وزرای پیشنهادی را به مجلس تقدیم کند، البته رئیس‌جمهور می‌تواند از این فرصت دو هفته‌ای استفاده کند یا اینکه در همان روز تحلیف اسامی را ارائه دهد.

به گفته سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس، یک هفته پس از معرفی دولت باید جلسات علنی خود را برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آغاز کند.

برچسب‌ها