به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت: ديويد سانگر، يكي از خبرنگاران پرسابقه روزنامه نيويورك تايمز در كتابي كه به تازگي با عنوان "مقابله و پنهان كردن" منتشر كرده گفته است باراك اوباما در اوايل تابستان سال 2009 طي نشستي در دفتر رسمي خود با بحث در خصوص شواهدي مبهم در تاييد چنين نگراني رو به رو شده است.
در اين كتاب گفته شده سازمانهاي جاسوسي آمريكا به دنبال شنود مكالمات تلفني ميان اعضاي جنبش طالبان پاكستان هشدار دادند اين گروه ممكن است به بمب هستهاي دست پيدا كرده باشد و سازمان سيا نيز مكالمات را در خصوص حملات احتمالي عليه شهرهاي آمريكا به دست آورده بود.
اما نويسنده اين كتاب اظهار داشت كه هيچ كس در جامعه اطلاعاتي آمريكا نميتوانست نسبت به صحت اين تهديدها مطمئن باشد.
برخي تحليلگران حرفهاي معتقدند كه هرگونه خطري در اين زمينه ممكن است از سوي مواد هستهاي تركيب شده با بمب راديولوژيكي موسوم به "بمب كثيف" وجود داشته باشد.
ديگر مقامات سازمانهاي جاسوسي آمريكا گفتند كه به عقيده آنها ترديدهاي جدي درباره اين اطلاعات وجود دارد اما با توجه به نگراني درباره امنيت زرادخانه هستهاي پاكستان نميبايست اين نگرانيها را ناديده گرفت.
سانگر در كتاب خود نوشته است كه اوباما در سال 2009 تصميم گرفته كه نميتواند اين مساله را به دست بخت و اقبال بسپارد و يك تيم كشف و خنثيسازي را به منطقه اعزام كرد تا در صورت نياز از آنها استفاده كند؛ هرچند كه اين تيم به پاكستان فرستاده نشد.
سانگر در ادامه نوشته است كه پس از چند روز تنش تهديد از بين رفته است و پاكستان نيز با بررسي زرادخانه خود گزارش داده است كه هيچ مواد هستهاي ناپديد نشده است.
كتاب جديدي كه از سوي يكي از خبرنگاران روزنامه نيويورك تايمز منتشر شده، فاش ساخت كه باراك اوباما هنگام شروع به كار به عنوان رئيس جمهوري آمريكا با هشدار امنيتي رو به رو شده مبني بر اينكه گروه تروريستي طالبان بمب هستهاي به دست آورده است.