کد خبر 1264678
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۶

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: سقوط کابل توسط طالبان، موجب نگرانی بخشی از اقشار اجتماعی به‌ویژه نسل جوان و تحصیل‌کرده این کشور در مناطق شهرنشین، نسبت به آینده افغانستان ایجاد کرده است. تلاش بخش‌هایی از این جمعیت برای هجوم به فرودگاه کابل با هدف گریز از وضعیت کنونی، نمودی از آن است.

 جمعیت افغانستان از 2000 تاکنون از 21/6 میلیون نفر به حدود 39 میلیون رسیده و با روند فعلی تا 2030 به بیش از 45 میلیون خواهد رسید. در جمعیت کنونی، بیش از 40 درصد زیر 14 سال هستند. بیش از 20 درصد بین 15 تا 25 و 30 درصد بین 25 تا 50 سال سن دارند.

 طالبان به دلیل گسترش رسانه‌های اجتماعی و نیازمندی‌های خاص سیاسی و اقتصادی نمی‌تواند به سهولت روند رشد اجتماعی جوانان و دانشجویان را متوقف سازد. بنابراین به نظر می‌رسد نوعی مصالحه در خصوص تداوم فعالیت زیرساخت‌های علمی و کنش‌گری اجتماعی نسل جوان از جمله زنان، ضروری باشد.

 جمهوری اسلامی ایران به دلیل اشتراکات فرهنگی قابل توجه با جامعه افغانستان، می‌تواند با نگرشی بلندمدت به این مسأله بنگرد. گرچه محتمل است استقرار طالبان روند شهرنشینی مدرن در افغانستان را کُند سازد ولی ایران می‌تواند در تعامل با این گروه، نیازمندی‌های نسل جوان را با توجه به اقتضائات فرهنگی و مذهبی افغانستان مورد توجه قرار دهد.

 سرمایه‌گذاری بر نسل جوان تحصیل‌کرده شهرنشین، یک سرمایه‌گذاری راهبردی بر کادر اجرایی آینده افغانستان است که با اقداماتی مانند اعطای بورس تحصیلی جهت حضور در دانشگاه‌های ایران و اعطای تابعیت و کمک‌های مالی در کنار همراه‌سازی با منافع متقابل دو کشور، می‌تواند برای آینده روابط دوجانبه، مفید واقع شود.

با این وجود، الزامات اساسی این سرمایه‌گذاری اجتماعی، بهبود نوع مواجهه با پناه‌جویان و اتباع افغانستانی، تقویت فعالیت رسانه‌های فارسی‌زبان برای مخاطب افغانستانی و اصلاحات قانونی در این راستاست.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.